Iva Uchytilová se vrátila z Miss Earth: Zážitek na celý život. Umístila se v top osmičce

Praha - Iva Uchytilová (19), která reprezentovala Česko v soutěži krásy Miss Earth, přiletěla dnes do Prahy. V konkurenci 90 krásek z celého světa se probojovala mezi finálovou osmičku.

"Až teď mi tak nějak dochází, co se všechno událo, že jsem se opravdu umístila v top osmičce. Jsem ráda a nadšená, protože si myslím, že to je dobrý výsledek," řekla ČTK Uchytilová.

"Já jsem si to chtěla užít, s tím jsem tam i jela, samozřejmě jsem se chtěla co nejlépe umístit, ale prioritně jsem si to chtěla užít. Přeci jenom je to zážitek na celý život, dostat se někam na Filipíny, být tam celý měsíc s holkami a získat spoustu nových kamarádů a zkušeností," uvedla tmavovlasá studentka z Hlinska, která prý nebyla při soutěži nervózní.

"Bylo to mnohem náročnější, protože to opravdu bylo od rána do večera, skoro jsme nespali, a pořád člověk musí vypadat krásně a dobře reprezentovat, takže to bylo náročné," popsala po příletu do vlasti program soutěže.

Soutěžící byly rozděleny do tří skupin. Uchytilová byla ve skupině například s dívkami z Rakouska, Afriky a Jižní Ameriky. "Doufám, že se zase uvidíme, protože opravdu jsme si rozuměly," řekla.

Podporu od rodičů, kteří ji přišli vyzvednout na letiště, cítila po celou dobu soutěže. "Mamka je ráda, že už jsem doma, asi jako každá. Ale myslím si, že je nadšená, jak to všechno dopadlo," dodala Uchytilová,

Kvůli České Miss Uchytilová posunula o rok maturitu na gymnáziu. Finále se totiž mělo původně uskutečnit v červnu, kdy měla maturovat. Když maturitu přesunula na zářijový termín, posunulo se na 23. září i finále soutěže.

Iva Uchytilová se věnuje od 12 let latinskoamerickým a standardním tancům. Česko reprezentovala i v zahraničí. Od začátku soutěže krásy šlo tancování stranou. "Já si osobně myslím, že mi tento rok ukáže, co a jak dál. Priorita je spíše modeling, je to práce, které bych se chtěla dále věnovat," dodala.

Související

Líbí se vám? Novou Miss Earth se stala kráska z Ekvádoru. Češka neuspěla

Soutěž Miss Earth vyhrála kráska z Ekvádoru. Češka neuspěla

Manila - Vítězkou Miss Earth 2016 se stala Katherine Espinová z Ekvádoru. Českou republiku reprezentovala na světové soutěži v Manile na Filipínách devatenáctiletá Česká Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková z Ostravy. Ta sice přes maximální nasazení mezi Top 16 nepostoupila, s prázdnou se ale vracet nebude. V rámci talentové disciplíny skončila z 83 účastnic druhá a medaile za druhé místo v Talent Show Miss Earth 2016 patří právě jí. Z Filipín se bude vracet v pondělí, a to obohacená o mnoho zážitků, zkušeností i nové kamarádky.

Více souvisejících

Miss Earth Iva Uchytilová ženy

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

V Německu napadli neznámí útočníci europoslance. Scholz už reagoval

Německého europoslance Matthiase Eckeho (SPD) v pátek napadla a vážně zranila skupina útočníků při vylepování plakátů v Drážďanech. Informovala o tom agentura DPA. Útok již odsoudil německý kancléř Olaf Scholz. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy