Soutěž Miss Earth vyhrála kráska z Ekvádoru. Češka neuspěla

Manila - Vítězkou Miss Earth 2016 se stala Katherine Espinová z Ekvádoru. Českou republiku reprezentovala na světové soutěži v Manile na Filipínách devatenáctiletá Česká Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková z Ostravy. Ta sice přes maximální nasazení mezi Top 16 nepostoupila, s prázdnou se ale vracet nebude. V rámci talentové disciplíny skončila z 83 účastnic druhá a medaile za druhé místo v Talent Show Miss Earth 2016 patří právě jí. Z Filipín se bude vracet v pondělí, a to obohacená o mnoho zážitků, zkušeností i nové kamarádky.

Korunku "ekologické" královny krásy Espínová převzala od své předchůdkyně Filipínky Angelie Ongové.

Soutěž Miss Earth se koná od roku 2001 a od ostatních obdobných akcí se liší svým ekologickým zaměřením. Loni se finále soutěže poprvé konalo v Evropě. Letošní ročník se opět přesunul do Asie.

Česká zástupkyně v soutěži, Česká Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková (19) z Ostravy se do první šestnáctky sice nedostala, z talentové části soutěže si ale odnesla stříbrnou medaili.„Pobyt na Filipínách a přípravy na finálový večer byly zajímavé, ale také velmi náročné a s minimem času na oddych. Náš program byl maximálně nabitý, spaly jsme pár hodin denně a navštívily mnoho míst. Obrovským zážitkem pro mě byla návštěva národního parku v městě Davao a velká módní přehlídka, na které jsme předváděly šaty místního návrháře. Také jsem moc ráda, že po mně na Filipínách zůstane památka v podobě zasazených stromů. Doufám, že vyrostou, budou silné a hodně dlouho vydrží," shrnuje s úsměvem několikatýdenní pobyt na Filipínách Kristýna.

V průběhu příprav byla Kubíčková v kontaktu s rodinou i novým produkčním týmem České Miss a sdílela průběžné zážitky a informace o zdravotním stavu. Stejně jako před svým odletem se totiž i na Filipínách potýkala se zdravotními komplikacemi, ale její statečnost a odhodlání jí pomohly překonat oslabení a vyčerpání organismu. Kristýnu nesmírně podporovali rodiče, fanoušci i celý tým. „Kristýnku jsme sledovali, podporovali ji a průběžně s ní komunikovali, a když se objevily nečekané komplikace, pomáhali jsme jí je řešit. Je to ale nesmírně odvážná holka, která ukázala, co v ní je. Krátce na to, co se opětovné zdravotní problémy řešily, uspěla v talentové soutěži a všem nám udělala velkou radost. Reprezentovala Českou republiku jak nejlépe mohla a jejího výkonu i přístupu si vážíme," uvedlo nové vedení soutěže v čele s Evou Čerešňákovou a Martinem Ditmarem.Během vyhlašovacího večera Kristýna Kubíčková vynesla šaty se žlutou dvoukolovou hedvábnou sukní a transparentním vrškem, bohatě zdobeným ručně našívanými barevnými kameny a korálky, které pro tuto událost vytvořila módní návrhářka Dominika Sedláčková. Finálové šaty doplnily diamanty od společnosti Lucy Diamonds. V průběhu svého pobytu na světové soutěži se Kristýna předvedla hned v několika večerních i koktejlových šatech z dílny Jaroslavy a Dominiky Sedláčkových, šperky pro tuto příležitost zapůjčila Olga Kopalová z kolekce Šenýr Bijoux.Jako národní dar přivezla Kristýna Kubíčková originální set náušnic s vltavínem, věnovaný společností Lucy Diamonds. Součástí Kristýniny výbavy byl také národní kostým z Rodné Hroudy od Marie Staré, jenž se nesl v duchu jihovýchodní Moravy a byl inspirován ornamentem, který se ve vyšívané formě vyskytoval na lidovém kroji z okolí Moravských Kopanic. Tento kostým bude následně vydražen a výtěžek zpříjemní život seniorům v Domově Na Zámku v Lysé nad Labem, ti se částečně podíleli na jeho tvorbě.„Na soutěži Miss Earth je skvělé, že má nejen ekologický, ale i charitativní podtext. Díky tomu jsem například mohla předat lidem postiženým tajfunem balíčky s jídlem. Šlo sice o minimální pomoc, ale pro ně to znamenalo opravdu hodně. Když jsem byla svědkem toho, jak tam v některých oblastech mají lidé těžký život, tak jsem neskonale vděčná za to, kde žiji, že mám kde spát, co jíst a že mám kolem sebe milující rodinu a přátele. Byla to úžasná zkušenost se spoustou nezapomenutelných zážitků, ale už se těším domu," uzavřela Česká Miss Earth 2016. Nový ročník soutěže Česká Miss byl již zahájen a castingy, z nichž vzejdou vítězky pro rok 2017, které získají ceny za více jak tři a půl milionu korun, začínají už 24. listopadu.

Související

Více souvisejících

Miss Earth Katherine Espínová

Aktuálně se děje

před 43 minutami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 52 minutami

před 1 hodinou

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Trumpova ex-asistentka Hope Hicksová vypovídá. Měla popřít aféru Stormy Daniels

Trumpova bývalá hlavní asistentka Hope Hicksová v pátek vypověděla, že jí v posledních dnech prezidentských voleb v roce 2016 sdělil, aby popřela, že by měl sexuální vztah s pornohvězdou Stormy Danielsovou.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy