Požáry v Kalifornii zachvátily luxusní vily amerických celebrit, mezi postiženými jsou Lady Gaga, Kim Kardashian a Cher

Kalifornie – Požáry v americkém státu Kalifornie se kvůli velkému vítru šíří s maximální rychlostí. Nebezpečná situace donutila k evakuaci i známé hollywoodské tváře, mezi kterými jsou zpěváčka Lady Gaga, rodina internetové celebrity a manželky Kanyeho Westa Kim Kardashian, oscarový režisér Guillermo del Toro. Americká agentura AP uvádí i další známá jména.

V Kalifornii, zejména v Malibu, žije řada slavných amerických hvězd a sídlí několik filmových společností. Mezi celebrity, které musily opustit své luxusní bydlení patří herečka Alyssa Milanová a herec Scott Baio. Na svých sociálních sítích o požáru psala i americká modelka a podnikatelka Kylie Jennerová. „Oheň se blíží k mému domovu. Doufám, že jsou všichni v bezpečí,“ napsala Jennerová na svém Instagramu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Kylie Jenner (@kyliesnapchat), Lis 9, 2018 v 2:01 PST

O požáru na svém Twitteru psala i zpěváčka Cher, která řekla, že má strach o svůj domov v Malibu. Zpěváčka Lady Gaga v pátek byla evakuována a přesně zatím neví, zdali její domov v Kalifornii přežil, na svém profilu v sociálních sítích Gaga podpořila všechny, kdo se ocitli ve stejné situaci.

I am thinking so deeply for everyone who is suffering today from these abominable fires & grieving the loss of their homes or loved ones. I’m sitting here with many of you wondering if my home will burst into flames. All we can do is pray together & for each other. God Bless You.

— Lady Gaga (@ladygaga) November 10, 2018

I’m worried about my house?, but there is nothing I can do.Friends houses have burned??I can’t bear the thought of there being no Malibu I’ve had a house in Malibu since 1972?

— Cher (@cher) November 9, 2018

Požár podle AP zničil dům režiséra filmu Doctor Strange Scotta Derricksona a vilu televizní hvězdy Caitlyn Jennerové. Nyní evakuace trvají, uživatelé sociálních sítí upozorňují na smog po celém území státu Kalifornie.

Na severu Kalifornie plameny nejvíce zasáhly město Paradise, kde lehlo popelem přes 6700 domovů, firemních objektů a obchodů. Úřady dříve informovaly o devíti mrtvých v tomto městě a jeho okolí.

Podle místních úřadů se požáry dále šíří kvůli silným větrům a suchu, které v oblasti panuje. Kvůli plamenům bylo evakuováno více než 300.000 lidí. Podle webu televizní stanice CNN se vítr v sobotu zmírnil, silné poryvy by se však měly znovu vrátit.

Související

Požár

Hasiči dostali požár v Kalifornii pod kontrolu. Vyžádal si 85 životů

Nejtragičtější požár v historii Kalifornie se dnes místním hasičům podařilo dostat zcela pod kontrolu. Kalifornská lesní správa o tom informovala na twitteru. Požár Camp Fire severovýchodně od San Francisca spálil území o ploše 620 kilometrů čtverečných a vyžádal si nejméně 85 obětí.

Více souvisejících

požár v Kalifornii (listopad 2018) Požáry nebezpečí USA (Spojené státy americké) Lady Gaga

Aktuálně se děje

před 43 minutami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy