Pravé vánoční zázraky: zachránění psi i neobyčejná solidarita

Nejznámějším vánočním „zázrakem“ je pravděpodobně vánoční mír během úvodní zimy první světové války. Šťastný konec však měly i některé sváteční příběhy let minulých. Tady jsou některé z nich.

Pět podvyživených štěňat zachránila v kanadském státu Alberta Tessa Lee. Když o nich byla telefonicky informována, ani chvíli neváhala a vyrazila na 90kilometrovou cestu za jejich záchranou. Zmrzlé pejsky následně odvezla k nejbližšímu veterináři, kde je ohřáli a nakrmili ze speciálních lahví.

Ashley Powerová zase svého psa ztratila. Když už téměř vzdala veškerou snahu, ozvali se jí ochránci zvířat. Frankie se našel neuvěřitelných 1000 kilometrů od svého domova. Ashley však neměla prostředky, aby jej získala zpět. Naštěstí se nabídl řidič kamionu, který tuto „zásilku“ s radostí vyřídil. „Byl to pro nás opravdový vánoční zázrak,“ řekla Ashley, která svého psa postrádala nekonečných 5 měsíců.

Několik zaměstnanců energetické společnosti z města Medicine Hat se rozhodlo obdarovat děti z místní základní školy. Kvůli tomu se vzdali firemní vánoční party a rovných 10 tisíc dolarů použili na nákup dárků. Jeden z žáků dostal od Santy autíčko Hot Wheels, které si přál. Dalšími 3 tisíci přispěli na školní rozvojový fond. „Je to opravdu úžasný dar,“ řekl ředitel školy Mark Davidson.

Zatímco nefunkční letecká doprava na letišti Gatwick letos pokazila Vánoce desítkám tisíc lidí, před dvěma lety letecká společnost WestJet zachránila svátky v kanadském městě Fort McMurray. Vlna požárů tam srovnala se zemí 2500 domů a sto tisíc lidí vyhnala z domova. WestJet obdaroval postižené dárky nebo hudebním vystoupením Johnnyho Reida. „Chtěli jsme, aby Vánoce letos znamenaly ještě o něco víc,“ řekl viceprezident společnosti.

Vánoce před sedmi lety opravdu nebyly svátky klidu a míru pro Rosu Cardenasovou. Její manžel byl nezaměstnaný a rodina si tak nemohla dovolit pořádné dárky. Rosa se však rozhodla pokračovat v rodinné tradici, řekla tedy dceři, aby vypustila balónek se psaním Santovi.

Dopis přistál v Kalifornii na ranči Lanea Sandersona, který jel zrovna se svým synem okolo na čtyřkolce. Po přečtení dopisu Lane rovnou věděl, co má udělat. Zavolal Rose, zatímco jeho žena s dcerou vybraly oblečení a panenku, které expresně odeslaly. „Byla jsem překvapená. Je to zázrak, vánoční zázrak,“ okomentovala celou situaci šťastná Rosa Cardenasová.

Související

Více souvisejících

Vánoce dárky Psi

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 10 hodinami

před 12 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy