Harry Potter ukrýval velké tajemství. Rowlingová ho prozradila a naštvala fanoušky

Knižní sága o čarodějnickém učni Harry Potterovi ukrývala nejedno skryté tajemství. Na některá fanoušci přišli sami, k odhalení jiných musela dopomoci sama autorka J. K. Rowlingová. To je ostatně případ i vášnivého homosexuálního vztahu Albuse Brumbála. Tím ale podle CNN spisovatelka řadu fanoušků rozlítila.

Snímek Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny míří na DVD a jedním z bonusů je podrobný popis vztahu mezi ředitelem Bradavické školy čar a kouzel a černokněžníkem Grindelwaldem, o který se postarala sama autorka.

Ta uvedla, že mezi nimi bujel vášnivý vztah. "Jejich vztah byl neuvěřitelně intenzivní. Byl vášnivý a byl to milostný vztah. Ale ať už jde o jakýkoliv vztah, homosexuální nebo heterosexuální, člověk nikdy neví, co ten druhý člověk vlastně cítí," uvedla autorka.

Dodala, že vztah byl více postavený na emocích než na sexuálních prožitcích, věří ale, že tento vztah zasahoval i do milostné roviny. Tím ale své fanoušky podle televize CNN autorka pořádně naštvala.

Jeden z nich například poukázal na to, že její knižní a filmové postavy jsou homosexuální kdekoliv mimo knihy a filmy. Další zmínil, že Rowlingová každé dva měsíce přijde s novou informací, o kterou nikdo nestojí.

"Mám přesně stejnou reakci na Rowlingovou, která se snaží zpětně diverzifikovat Harryho Pottera, jako na Jamese Camerona, který slibuje čtyři pokračování Avatara. Nikdo o to nestojí," uvedla spisovatelka a režisérka Hazel Hayesová.

Podobných reakcí lze na internetu nalézt, stovky, ne-li tisíce. Mnoho z nich se shoduje v tom, že jim nevadí samotná sexualita hlavních postav, jako spíše fakt, že autorka nadále rozpitvává univerzum Harryho Pottera, aniž by si to kdokoliv přál.

Související

Michael Gambon

Zemřel představitel Albuse Brumbála. Michael Gambon se dožil 82 let

Ve věku 82 let zemřel britsko-irský herec Michael Gambon, který se proslavil mimo jiné jako představitel Albuse Brumbála z filmů o Harrym Potterovi. Uvedla to televize BBC s odkazem na rodinu. Slavný divadelní a filmový herec, kterého britská královna Alžběta II. pasovala na rytíře, zemřel v nemocnici obklopen svými blízkými. 

Více souvisejících

Harry Potter Joanne Rowlingová (J. K. Rowling)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

Facebook a Instagram bude vyšetřován EU

Facebook a Instagram budou podrobeny vyšetřování Evropské unie kvůli možnému porušení pravidel pro moderování obsahu, sdělili čtyři lidé deníku Politico.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy