K sežrání. Na módní přehlídce v Mexiku předvedli stoprocentně jedlé šaty

Na módní přehlídce v mexické metropoli předvedli tento týden řadu krásných i extravagantních šatů z podzimní a zimní kolekce. Jedny z nich ale byly doslova "k sežrání". Byly totiž stoprocentně jedlé a stoprocentně veganské - vyrobené z rozinek.

Autorkou jedlých šatů je mexická návrhářka Paola Hinojosová, která je vytvořila ve spolupráci se španělským šéfkuchařem Mikelem Alonsem, žijícím v Mexiku. Inspirovala ji k tomu loňská oděvní kolekce módního domu Bernarda, která se sice líbila, ale vysloužila si také kritiku, že používá materiály ze zvířat.

https://t.co/W49LMNFSb8 https://t.co/W49LMNFSb8

— Paola Hinojos (@paolahinojos) 5. dubna 2019

Hinojosová se proto rozhodla, že vytvoří šaty veganské. Teprve několik dní před zahájením módní přehlídky Fashion Week v hlavním městě Mexika oznámila, že předvede jedlé šaty. Neuvedla ale, jakou potravinu použila, takže až do poslední chvíle držela účastníky přehlídky v napětí.

Mnozí byli šokováni krásou a elegancí potravinových šatů, když na přehlídkové molo vystoupila modelka v jantarově-zlatých přiléhavých šatech, jejichž střih zvýrazňuje ženskost a eleganci. Modelka, návrhářka i šéfkuchař si vysloužili bouřlivý potlesk.

"Jsem šťastný a zároveň pyšný na to, že jsem Paole Hinojosové mohl přispět k její kolekci těmito krásnými šaty, vytvořenými z rozinek. Děkuji Paolo, jsi skvělá!" komentoval úspěch na twitteru šéfkuchař Alonso.

Související

Více souvisejících

Móda Mexiko ženy

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 12 hodinami

Nejde o špatná jablka, ale prohnilý strom Hamásu. Izrael se bouří proti zprávě o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy