Nahota na dosah. V Praze otevřela stálá expozice nahých lidí Voayer Gallery

Po sérii krátkodobých výstav v Praze a Bratislavě se u nás otevřela jako první na světě stálá expozice nahých lidí. Voayer Gallery se nachází ve čtvrtém patře Domu módy na Václavském náměstí a otevřena je každý den.

Expozice má za sebou pět krátkodobých výstav. Za celkových 90 hodin návštěvního času na ně ale zavítaly tisíce návštěvníků, a proto se majitel a tvůrce výstavy rozhodl otevřít expozici nastálo. 

"Velmi málo pro tak silný a krásný zážitek. Dost důvodů na to, abych se rozhodl, že v roce 2019 otevřu první galerii na světě, ve které budeš mít možnost každý den vidět výstavu skutečných nahých lidí," uvedl organizátor Mário Petreje.

Cesta k expozici nahých lidí přitom vůbec nebyla lehká. V roce 2016 se organizátor potýkal s dluhy a exekucemi, ani to ho ale neodradilo od původní myšlenky. "Po dvou měsících kampaně jsem v září 2016 zrealizoval v Bratislavě první Výstavu nahých žen. Byla to zároveň první událost v mém životě, kterou jsem organizoval. Trvala jen dvanáct hodin a navštívilo ji více než sedm set nadšených návštěvníků," vysvětluje na svém webu.

Navzdory tomu, že na něj kvůli výstavě padlo i trestní oznámení, v létě roku 2017 uskutečnil první Výstavu skutečných nahých žen v České republice. Výstava trvala osmnáct hodin a navštívilo ji více než 1500 nadšených návštěvníků.

Po sérii výstav nahých žen zorganizoval na podzim roku 2018 v Praze další výstavu, tentokrát Výstavu skutečných nahých mužů, která trvala dvanáct hodin.

Nyní mají návštěvníci poprvé možnost přijít se na netradiční expozici podívat kdykoliv. Prohlídky jsou možné každý den a každá trvá 90 minut. Vstupné činí 550 korun a návštěvníci se mohou v expozici nejen fotografovat, ale modelů i dotýkat.

Související

Voayer (výstava)

Kontroverzní výstava v Česku: Nahé ženy budí emoce právem

REPORTÁŽ - Praha přivítala výstavu nahých žen, která vám vyrazí dech. Specifická atmosféra a lidské bytosti doslova na dosah ruky. Zároveň však cítíte, že se všichni dobře baví - jak modelky, tak návštěvníci. Propojení s BDSM je zajímavé a pro někoho i vkusné. Ať už jste fanoušky nahoty, nebo tam zabloudíte jen omylem, je to zážitek, který si budete ještě dlouho pamatovat. Ať už v dobrém či ve zlém.
Výstava je kontroverzní, ale zaujala mnoho lidí

Do Prahy míří výstava Voayer, ukazuje skutečné nahé ženy

Praha - Kontroverzní výstava skutečných nahých žen VOAYER míří do Prahy. Jde o druhý ročník, první expozice se uskutečnila minulý rok v Bratislavě. Tam zaznamenala velký ohlas. Hlavní organizátor Mário Petreje se proto rozhodl pro přesun a prodloužení. Některých žen je možné se na výstavě dotknout a nově přibyla možnost pro návštěvnice stát se na okamžik součástí výstavy. Vstup je umožněn od 18 let.

Více souvisejících

Voayer (výstava) Praha

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy