Potvrzeno: Fin Kimi Räikkönen se vrací do Ferrari

Maranello – Finský automobilový závodník Kimi Räikkönen s velkou pravděpodobností změní stáj, za kterou závodí ve Formuli 1. Svého dosavadního zaměstnavatele Lotus zřejmě vymění za slavné Ferrari. Informovala o tom BBC.

„Kimi je v pozici, kdy ho chce v paddocku každý. On se rozhodne. Když bude chtít jít k Ferrari, tak půjde," řekl šéf Lotusu Eric Boullier. Ve vozech Lotus se Räikkönenovi letos daří a okupuje čtvrtou příčku průběžného pořadí šampionátu.

Finský expres už u italského týmu působil. V jeho barvách se stal v roce 2007 mistrem světa. Nyní má vystřídal Brazilce Felipeho Massu, se kterým už stáj z Maranella nepočítá do dalšího ročníku.

Räikkönen by u Ferrari doplnil týmovou jedničku Španěla Fernanda Alonsa, který je v průběžném pořadí letošní Formule 1 na druhém místě za suverénním Němcem Sebastianem Vettelem.

Související

Kimi Räikkönen ve voze Ferrari

Kimi Räikkönen dostal od Ferrari formuli, s kterou naposledy vyhrál

Kimi Räikkönen obdržel od stáje Ferrari darem formuli SF71H, se kterou předloni v Austinu slavil své dosud poslední vítězství v mistrovství světa. Triumf to byl tehdy v říjnu mimořádný, protože jím finský pilot ukončil téměř šestileté čekání na vítězství.
Český Krteček je hvězdou každého hračkářství

Sláva Krtka pokračuje, sveze se Formulí 1

Slavná pohádková postava Krtečka se objeví ve formuli 1. Hrdina animovaných filmů a knížek pro děti se v minulosti podíval do vesmíru na palubě raketoplánu, teď se představí v královské disciplíně motorsportu. Jeho obrázek bude zdobit monoposty Kimiho Räikkönena a Antonia Giovinazziho z týmu Alfa Romeo.

Více souvisejících

Kimi Räikkönen (F1) Formule 1

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy