Pavel Nedvěd prezidentem Juventusu? Za pár dní se má tak stát

Turín - Jeden z nejznámějších českých fotbalistů minulých dvou dekád Pavel Nedvěd se může v nejbližších dnech stát prezidentem klubu z Apeninského poloostrova, za který dlouhá léta hrál, tedy Juventusu Turín. Tato informace přišla poté, co nynější šéf "Staré dámy", jak se Juventusu přezdívá, Andrea Agnelli v čele klubu končí.

Tento italský funkcionář má totiž vést automobilku Ferrari. Italší novináři psali do svých dnešních plátků například toto: „Andrea Agnelli odchází řídit automobilku Ferrari. Novým prezidentem Juventusu se místo něj stane Pavel Nedvěd. Byl jedničkou na hřišti a bude jedničkou v klubové hierarchii." O Pavlu Nedvědovi se vyjádřil i zmíněný odcházející šéf klubu Agnelli: „Pavel je na tuto práci připraven. Je symbolem klubu a vůle nikdy se nevzdat."

Pavel Nedvěd zvaný "Grande Paolo" přišel do Juventusu v roce 2001 a to poté, co za něj klub vydal 1,6 miliardy korun. Od té doby si turínský klub český fotbalista oblíbil natolik, že ani po pádu do druhé italské ligy, kam klub musel po korupční aféře v roce 2006, z celku neodešel a podržel ho tak i v těch nejhorších časech. A i díky tomu může za pár dní Nedvěd zastávat post prezidenta tohoto klubu.

Podle informací italských deníků by měl Nedvěd, jenž před tím byl jednak ředitelem a pak i členem představensta Juventusu, nyní brát ročně až 200 miliónů korun. 

Související

Pavel Nedvěd

Bude Nedvěd osm měsíců mimo fotbal? Takový trest pro něj žádá prokuratura

V rámci kauzy falšování klubového účetnictví čelí jeden z podezřelých, tedy viceprezident Juventusu Turín, bývalý český reprezentant a držitel Zlatého míče z roku 2003 Pavel Nedvěd čelí nejnověji možnéhoosmiměěsíčními zákazu činnosti ve fotbale. Právě takový trest pro něj žádá podle italského deníku Gazzetta dello Sport žádá italská prokuratura. Daleko vyšším trestům pak čelí bývalý sportovní ředitel klubu Fabio Paratici, stejně tak i pro šéfa Andreu Agnelliho.

Více souvisejících

italská série A Fotbal Pavel Nedvěd Juventus FC

Aktuálně se děje

před 49 minutami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 6 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Jednání o příměří není ztraceno. Hamás se vrátí do Káhiry, dorazí i ředitel CIA

Delegace palestinského militantního hnutí Hamás odešla z jednání o dočasném příměří v Pásmu Gazy, která se koná v egyptském hlavním městě Káhiře, ale vrátí se na další rozhovory v úterý, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy