Fernando Torres bude hrát za Atlético Madrid

Madrid - Fotbalový útočník Fernando Torres si nadělil o Štědrém večeru dárek v podobě nového angažmá. Španělský fotbalista, jenž doposud působil na Apeninském poloostrově v týmu AC Milán, kam přišel z londýnské Chelsea, se tak po delší době vrátí do klubu, kde vlastně svoji kariéru tento hráč začínal. Nyní má v úmyslu v tomto mužstvu svou kariéru restartovat.

El Niňo, jak se třicetiletému mistru světa z roku 2010 a mistru Evropy z roku 2012 přezdívá, v AC Milán hostoval od letošního léta a  za celou dobu vstřelil za tento klub pouze jeden gól. V italském klubu už o tohoto Španěla neměli zájem. Ten naopak měl o tohoto útočníka kouč posledních finalistů Ligy mistrů UEFA Diego Simeone, jenž má v úmyslu Fernandem Torresem posílit útok ve svém celku.

Jak píše španělský deník Marca, oba kluby, Atlético Madrid a AC Milán, provedli výměnu hráčů, a tak za Torrese poputuje na San Siro do klubu, který vlastní někdejší italský premiér Silvio Berlusconi, Alessio Cerci. S Torresovým příchodem do madridského celku souhlasí i klub Romana Abramoviče, tedy londýnská Chelsea, kde je španělský útočník stále kmenovým hráčem. O Štědrém večeru podepsal Torres s vedením Atlética Madrid smlouvu na osmnáct měsíců a potvrdit by se měl tento přestup v nejbližších hodinách.

Jak už bylo výše zmíněno, Torres v Atléticu Madrid svou kariéru začínal, neboť je odchovancem tohoto madridského klubu. Tam se také stal nejmladším kapitánem v historii tohoto celku. Před sedmi lety si ho všiml Liverpool a rozhodl se ho koupit. Madridský klub inkasoval 35 miliónů eur. Liverpoolský celek pak na tomto přestupu vydělal, neboť ho v následujích letech prodal do Chelsea. A to za 60 miliónů eur. Jednalo se tak vůbec o nejdražší transfer v historii Premier League. Nicméně pro Torrese to nebyl zrovna šťastný přestup. V modrém týmu hrající své domácí zápasy na Stamford Bridge se spíše trápil a jeho kariéra tak měl od této chvíle spíše klesající tendenci.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Fernando Torres Atlético Madrid

Aktuálně se děje

před 57 minutami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

Blinken: Odmítnutím dohody Hamás ukáže, že se o Palestince „nestará“

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se v Jeruzalémě setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Po schůzce vyzval palestinské hnutí Hamás, aby přijalo nabízenou dohodu o propuštění rukojmích a příměří.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy