Carlo Ancelotti skončil jako kouč Realu Madrid. Bude novým koučem Benítez?

Madrid - Včera večer se vedení Realu Madrid rozhodlo o ukončení spolupráce s trenérem Carlem Ancelottim. Ten tak končí poté, co s Realem Madrid tento ročník nedokázal vyhrát ani domácí La ligu a ani Ligu mistrů. To, že italský kouč končí ve službách tohoto madridského velkoklubu, oznámil prezident madridského klubu Florentino Perez během pondělní tiskové konference. Nyní se čile spekuluje o tom, kdo Ancelottiho nahradí.

Carlo Ancelotti měl strávit na lavičce podle smlouvy ještě další rok, jenže vedení Bílého baletu nebylo spokojeno s výsledky práce tohoto italského kouče v této sezóně, během které klub nedokázal vyhrát španělskou ligu, neboť skončil na druhém místě za Barcelonou a nedokázal vyhrát ani prestižní evropskou Ligu mistrů, kde madridští vypadli v semifinále poté, co je vyřadili fotbalisté Juventusu Turín. Poslední zápas Carla Ancelottiho v roli kouče Realu Madrid dopadl dobře, neboť v posledním kole španělské La ligy madridský celek vyhrál nad Getafem jednoznačně 7:3.

I tak ale prezident klubu Perez řekl včera před novináři toto: „Chci vám sdělit, že jsme se rozhodli propustit Carla Ancelottiho. Jak si jistě umíte představit, bylo to pro nás nesmírně těžké rozhodnutí. Jenže do Realu nechodíte proto, abyste dělal snadná rozhodnutí, musíte zkrátka dělat ta nejlepší rozhodnutí pro tuto instituci." A pokračoval: „Carlo se stal součástí naší historie. Ale jak všichni víme, v Realu jsou maximální nároky a my si myslíme, že nyní potřebujeme nový impulz, který nám pomůže k dalším titulům."

V kuloárech se nyní mluví hodně o následující dvojici jmen trenérů, kteří by mohli Ancelottiho ve velkoklubu nahradit a to o Jürgenu Kloppovi, jenž před pár dny skončl v Borussii Dortmund a o Rafaelu Benítezovi, který doposud působil na lavičce Neapole. A právě Benítez má podle posledních informací největší šanci, aby se stal hlavním koučem Realu Madrid.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Real Madrid Carlo Ancelotti

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy