Starobrno chce Za Lužánky zpět

Brno - Starobrno chce Za Lužánky zpět! Spolu s Petrem Švancarou rozjíždí petici za nový stadion Za Lužánkami.

První podpisy se včera objevily na petici ZA NOVÝ STADION ZA LUŽÁNKAMI.

Petiční výbor ustanovili fotbalista Petr Švancara a manažer značky Starobrno Petr Syřiště, takže proto patřily právě jim. Cílem petice je dosáhnout toho, aby vedení města Brna v čele s primátorem Petrem Vokřálem udělalo vše pro vybudování nového stadionu za Lužánkami nejpozději do roku 2020.

Petr Švancara se chtěl se svou profesionální kariérou 27. června rozloučit na místě, které je s ním nerozlučně spjato - na stadionu Za Lužánkami. Proto se před pár měsíci zrodil nápad, který zpočátku vypadal snad i bláznivě: uvést stadion do takového stavu, aby se na něm mohlo odehrát fotbalové utkání. Brňáky však nápad chytil za srdce a opravdu to dokázali! Petr Švancara ani jeho příznivci samozřejmě nechtějí, aby budoucnost fotbalového stadionu Za Lužánkami skončila jediným odehraným zápasem. Fotbalista Petr Švancara a manažer značky Starobrno Petr Syřiště proto ustanovili petiční výbor ve věci petice ZA NOVÝ STADION ZA LUŽÁNKAMI.

Autoři a signatáři petice jsou přesvědčeni, že k Brnu nový fotbalový stadion prostě patří. Brno totiž má nejvyšší mrakodrap v republice, nejkrásnější vilu i největší výstavní halu. V minulosti mělo i nejlepší fotbalový stadion Za Lužánkami, kam chodili Brňané bez rozdílu společenského postavení i názorů. Od roku 2001 ovšem tento svatostánek sportu chátral. To se na jaře změnilo, dobrovolníci zde zdarma odpracovali tisíce hodin. „Podepisuji se pod tuto petici ne jako sportovec, ale jako Brňan. Kdyby nám začala padat katedrála svatého Petra a Pavla nebo se nakláněl morový sloup na náměstí Svobody, zachoval bych se stejně," konstatoval Petr Švancara.

Stejný názor na věc má i manažer značky Starobrno Petr Syřiště.

„Stadion Za Lužánky k Brnu patří zcela neodmyslitelně, je to jeden ze symbolů našeho města. A značka Starobrno jako další symbol Brna tam chce zpět. Proto pomáháme, a snahu všech o obnovu stadionu podporujeme, jak můžeme," řekl Petr Syřiště.

Pro veřejnost bude petice v nejbližší době k dispozici na internetu (e-petice.cz), v prodejně top4footall v Bubeníčkově ulici, Pivovarské prodejně v ulici Hlinky i ve vybraných starobrněnských hospodách.

Podpisovat se samozřejmě bude i ve stáncích pivovaru Starobrno na plánované rozlučce Petra Švancary.

Pivovar Starobrno stojí na Starém Brně už 143 let. Dnes jde o moderní pivovar, který zachovává tradiční výrobní postupy doplněné o inovace a moderní technologie a používá ty nejlepší moravské a české suroviny.

Portfolio starobrněnských piv zahrnuje výčepní pivo Starobrno Tradiční, nejpopulárnější Medium a dále ležák Starobrno Drak, nefiltrovaný Ležák a unikátní speciál Zelené pivo. Před koncem roku 2013 pivovar představil Medák, první pivo s přídavkem medu v historii, a Reservu ze tří druhů sladů, která je za určitých podmínek vhodná k archivování. V roce 2012 nabídla značka svým spotřebitelům nepasterizovanou podobu svých klíčových produktů a stala se hrdým generálním partnerem HC Kometa Brno.

Značce Starobrno se pravidelně daří získávat cenná ocenění v degustačních soutěžích. Největší úspěch v historii Starobrno zaznamenalo v roce 2015 na Zlaté pivní pečeti v Táboře, kde Starobrno Medium získalo Extra zlatou pivní pečeť za vítězství napříč všemi soutěžními kategoriemi mezi sedmi stovkami konkurentů z celkem 165 pivovarů z 15 zemí. Na stejné soutěži Starobrno Medium zvítězilo i ve své kategorii světlých ležáků.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal Starobrno FC Brno

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy