Obhajoba Růžičky je slabomyslná, říká muž, jenž kauzu odstartoval

Praha - Poté, co Vladimír Růžička rezignoval na post reprezentačního trenéra, poskytl médiím rozhovor. Netrvalo dlouho a s reakcí přišel i muž, který celou kauzu rozpoutal. Jak Miroslav Palaščák na Růžičkovu zpověď zareagoval?

Sled událostí začal nabírat na obrátkách v úterý ráno. Český rozhlas Radiožurnál přišel s reportáží, v níž zazněly výpovědi dalších rodičů, kterým si Růžičkův kamarád Jiří Mouček a i sám Vladimír Růžička měli říct o peníze za to, že zařídí, aby jejich synové měli kde hrát. Kauzu měl řešit následující den výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje, ale dvaapadesátiletý trenér jej předběhl a v podvečerních hodinách sám rezignoval.

Následně poskytl MF Dnes rozhovor, na nějž nyní zareagoval muž, jenž stál na začátku Růžičkových problémů. Miroslava Palaščáka ale Růžičkova obhajoba příliš nepřesvědčila. Nebojí se dokonce použít i ostřejší slova. "Slabomyslná obhajoba. Už jsem to skoro zase zapomněl," odsoudil Palaščák Růžičkovu zpověď v rozhovoru pro deník Sport.

Nelíbí se mu například trenérovo tvrzení, že nikdy o Palaščákově synovi neřekl, že by měl skončit s hokejem: "Jak na to přišel, že to neřekl? Vždyť o tom věděli i jiní lidé na Slavii, někteří dřív než já," zlobí se otec Davida Palaščáka, podle nějž rozloučení klubu s jeho synem bylo nedůstojné. "Obecně by v těch klubech mělo být trošku úcty ke klukům, kteří tam strávili celé dětství. Alespoň poděkování na závěr," míní.

Palaščák rozporuje i Růžičkovo tvrzení, že jej v Jiřím Moučkem nepojí přátelství, ale jsou pouze známí. "Růžička ho zval na každé narozeniny. Tak co myslíte? Byli kamarádi? Mě teda nezval," tvrdí.

Podle Miroslava Palaščáka si Růžička nikdy neřekl o žádnou smlouvu na peníze, o něž v jeho případě šlo. "O ničem takovém nikdy nebyla řeč. Kdyby chtěl, atak by se samozřejmě podepsala. Funkcionář z okresního městečka se tomu smál. Prý má připravené smlouvy v šuplíku, dopíše se částka, podpis a hotovo. Všechno chce mít rychle podchycené, aby si ten sponzorský dar nikdo nestihl rozmyslet. A to jde třeba o pět tisíc, ne o půl milionu."

Odmítá i Růžičkův argument, že se v podobných věcech současný trenér Chomutova nevyzná. "Absurdní. Vždyť byl generálním manažerem extraligového klubu a podle té své výpovědi vypadá, že má v občance napsáno, že je nesvéprávný. Třeba je, třeba to nikdo neví," komentuje koučova tvrzení podnikatel.

Vrací se ještě k videu, jímž celou kauzu v dubnu odstartoval. "Tvrdí, že neřekl, že se nepostará. Ale v mém videu na to jasně kýve," diví se Palaščák, kterému nesedí ani časové údaje, o kterých Růžička mluvil. "Říká, že v roce 2011 byl jedním z akcionářů a informoval šéfa klubu Tomáše Rosena o těch penězích. O jakých? To jsem ani netušil, že bych měl dávat nějaký sponzorský dar. Všechno začalo až v roce 2012."

Rezignace pro Miroslava Palaščáka žádnou satisfakcí ale není: "Možná by mě to potěšilo, kdyby tro bylo před mistrovstvím. Ale teď už je to přeci jedno," kroutí hlavou muž, podle které to celé ale není jen o jednom trenérovi, jak na tiskové konferenci po středečním jednání výkonného výboru tvrdil šéf svazu Tomáš Král. "Je to problém celého českého hokeje, který by se měl očistit od těchto věcí."

Symbolem podobných praktik v českém hokeji ale pro Palaščáka Růžička zřejmě je, protože vyzývá ostatní rodiče k akci: "Natočte si svého Růžičku. Myslím, že v každém klubu takový Růžička je. Pak to pošlete pánům Královi a Lenerovi a třeba uvěří, jak to tady v klubech je. Možná by se to dalo použít jako zbraň proti korupci v celé společnosti. Natočte si svého Růžičku. Já si svého natočil a podívejte, jaký to mělo drtivý dopad," vyzývá Palaščák.

Související

Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba

Hokejový trenér Vladimír Růžička má nové angažmá. Bude za Rajchlovo PRO kandidovat do europarlamentu

Po posledním nevydařeném a velice krátkém angažmá ve Slovanu Bratislava se o hokejovém trenérovi Vladimíru Růžičkovi může říct, že si našel nové angažmá. Tentokrát ho ale neangažoval žádný hokejový klub, ale politická strana. V nadcházejících volbách do Evropského parlamentu bude totiž kandidovat v barvách strany Právo Respekt Odbornost (PRO) vedenou Jindřichem Rajchlem.
Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba

Vladimír Růžička se domluvil na prvním zahraničním angažmá. Bude trénovat na Slovensku

Bývalého reprezentačního trenéra Vladimír Růžička čeká nová výzva v podobě prvního zahraničního angažmá. Mluvilo se totiž o jeho odchodu do Slovanu Bratislava a tyto spekulace zesílily poté, co jej druholigový klub Ústí nad Labem nahradil Jiřím Mertou, jak oznámilo ve čtvrtek vedení Severočechů. Růžička tak měl díky tomu umetenou cestu do Bratislavy, což se nakonec potvrdilo.

Více souvisejících

Vladimír Růžička

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kaliňák: Ficova zranění jsou rozsáhlá. Mnoho věcí se bude muset znovu naučit

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák dnes na tiskové konferenci uvedl, že rozsah zranění u premiéra Roberta Fica, která byla způsobena čtyřmi střelnými ranami vypálenými atentátníkem, je tak rozsáhlý, že odpověď organismu může být ještě náročná. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy