Blatter chytil sprchu plnou peněz. Komik mu připomněl úplatky +VIDEO

Odstupující prezident federace FIFA Sepp Blatter byl na mimořádném kongresu zasypán známým britským komikem falešnými bankovkami. Byla to reakce na korupční skandál, kvůli kterému Blatter odstupuje ze své funkce.

Zdroj: YouTube

Dnešní mimořádný kongres Mezinárodní fotbalové federace FIFA rozhodl o tom, kdy bude jasno o nástupci odstupujícího prezidenta federace Seppa Blattera. Stane se tomu 26. února 2016. Během zmiňovaného kongresu se však stalo něco mimořádného! Zasedání bylo přerušeno ve chvíli, kdy televizní vysílatel Simon Brodkin zasypal Blattera falešnými bankovkami.

Brodkin je podobnými kousky proslaven. Sepp Blatter ovšem pochopení pro tento žertík neměl. "Je mi líto, co se stalo a s fotbalem to nemá nic společného," řekl k incidentu současný prezident federace, který nechvalně proslul korupční aférou. Britský komik Simon Brodkin, který je přezdíván jako Lee Nelson, přinesl balík peněz Blatterovi na to, aby MS 2016 dostala Severní Korea.

Blatter se rozhodl odstoupit z funkce poté, co ztratil důvěru od fotbalového světa v důsledku zmiňované korupční kauzy uvnitř FIFA, při které bylo zadrženo několik členů Mezinárodní federace. Potencionální kandidáti na prezidenta nejsou zatím známy. Jedním z kandidátů však bude Michel Platini. "Přeji úspěch všem kandidátům včetně Michela Platiniho," dodal Blatter, který už znovu kandidovat nebude.

Související

Bývalý šéf FIFA Sepp Blatter

Bývalí fotbaloví šéfové Blatter a Platini byli zproštěni obvinění z finančního podvodu

Soud ve švýcarské Belinzoně neshledal ani u bývalého šéfa Mezinárodní fotbalové federace FIFA Seppa Blattera, ani u bývalého šéfa Evropské fotbalová unie UEFA Michela Platiniho žádnou vinu a zprostil je tak obvinění z finančního podvodu. Řešila se podezřelá platba ve výši 2 milionů švýcarských franků (v přepočtu zhruba 148 milionů korun), kterou měl před jedenácti lety poslat Blatter Platinimu. Oběma tak hrozilo až pětileté vězení, nakonec se mu ale vyhnuli. Prokuratura se hodlá proti tomuto soudnímu verdiktu odvolat.
Sepp Blatter, bývalý šéf FIFA

Bývalí šéfové UEFA a FIFA Platini a Blatter půjdou před soud. Obžalovali je z podvodu

Bývalí předsedové Evropské fotbalové unie UEFA a Mezinárodní fotbalové federace FIFA Michel Platini a Sepp Blatter půjdou před soud poté, co oba švýcarské úřady obžalovaly z finančního podvodu. Zmiňovaným švýcarským úřadům se nepozdává ten fakt, že v roce 2011 přistálo na účtě Michela Platiniho od Seppa Blattera dva miliony dolarů a to za údajnou poradenskou činnost.

Více souvisejících

Sepp Blatter (FIFA) FIFA

Aktuálně se děje

před 19 minutami

Izraelská armáda se připravuje k útoku na Hamás

Izraelské tanky obklíčily východní část Rafahu. Městem zní exploze a střelba

Podle agentury Reuters dnes izraelské tanky zablokovaly hlavní silnici oddělující východní a západní část Rafahu na jihu Pásma Gazy, což v podstatě obklíčilo celou východní část tohoto města. Obyvatelé východní a severovýchodní části města hlásí téměř nepřetržité exploze a střelbu, přičemž intenzivní boje mezi izraelskou armádou a ozbrojenci z hnutí Hamás a Palestinského islámského džihádu pokračují.

Aktualizováno před 41 minutami

před 1 hodinou

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

Širší vedení TOP 09 navrhlo do funkce ministra pro vědu Marka Ženíška

Širší vedení TOP 09 navrhlo poslance Marka Ženíška do funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace s možnou náhradou ministryně Heleny Langšádlové příští týden. Informovala o tom TOP 09 prostřednictvím tiskové zprávy. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy