V Itálii propuká nový fotbalový skandál. Podezření padá i na Jankulovského

Neapol - Jako by sportovních skandálů v poslední době bylo málo, už se tu objevuje další. Tentokráte se týká italského fotbalu. Podle italského listu La Repubblica je několik italských klubů podezřeno z daňových machinací. O jaké kluby jde? Konkrétně se mluví o Laziu Řím, Neapol a AC Milán. V úterý totiž neapolský státní zástupce zahájil vyšetřování pro krácení daně a falšování účetnictví. Italská média pak zmiňují v souvislosti s touto kauzou i český fotbalista, jenž v minulosti hrával za Neapol, Udinese a AC Milán, Marek Jankulovski.

Jméno Jankulovského se objevilo v seznamu celkem 64 osob, které jsou mezi podezřelými a mezi kterými najdeme kromě bývalých hráčů i ty současné a nejdem zde i fotbalové funkcionáře. Co se fotbalových funkcionářů týče, tak mezi podezřelými jsou například následující jména: Claudio Lotito (majitel Lazia Řím), Aurelio De Laurentiis (vlastník Neapole) či Adriano Galliani (viceprezident Milána). Kromě zmíněných 64 lidí se tato aféra dotýká hned 35 klubů.

Mezi podezřelými nalezneme i veliká jména italského fotbalu, kteří hrávali v italské Serii A v dobách minulých. Tak například takový Ezequiel Lavezzi, který v minulosti oblékal dres Neapole, nyní kope za fracouzské Paris Saint Germain. Dalším jménem je pak někdejší velká fotbalová hvězda Hernán Crespo, který v současnosti trénuje ve druhé lize Modenu.

A jakou že roli v této aféře má hrát bývalý český reprezentant Marek Jankulovski? O tomto českému bekovi, jenž ukončil své angažmá v italské nejvyšší soutěži před pěti lety, se mluvilo v souvislosti s problematickými sázkami v době, kdy hrával za Udinese. Už v minulosti ale český fotbalista jakákoli obvinění kolem těchto sázek. Nutno dodat, že žádné nekalé jednání z jeho strany mu nebylo prokázáno.

Nová fotbalová aféra nepřichází pro italský fotbal úplně v tu nejvhodnější chvíli. Pomalu se totiž dostává na výsluní po úplatkářské aféře, která na Apeninském poloostrově vypukla v roce 2006 a která byla důvodem toho, že Juventus Turín musel hrát druhou nejvyšší soutěž v Itálii. Loni se pak objevila zpráva, že itlská policie provedla razii v sídlech několika klubů Serie A. Nic bližšího však už k tomu nebylo uvedeno.

Související

Pavel Nedvěd

Bude Nedvěd osm měsíců mimo fotbal? Takový trest pro něj žádá prokuratura

V rámci kauzy falšování klubového účetnictví čelí jeden z podezřelých, tedy viceprezident Juventusu Turín, bývalý český reprezentant a držitel Zlatého míče z roku 2003 Pavel Nedvěd čelí nejnověji možnéhoosmiměěsíčními zákazu činnosti ve fotbale. Právě takový trest pro něj žádá podle italského deníku Gazzetta dello Sport žádá italská prokuratura. Daleko vyšším trestům pak čelí bývalý sportovní ředitel klubu Fabio Paratici, stejně tak i pro šéfa Andreu Agnelliho.

Více souvisejících

italská série A Fotbal Marek Jankulovski Fotbal

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 20 minutami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 50 minutami

před 50 minutami

před 51 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

Rusko vydalo zatykač na Volodymyra Zelenského

Rusko vydalo zatykač na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, informovala v sobotu ruská státní agentura TASS s odvoláním na záznam v policejní databázi. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy