Rosický promluvil o zranění. Jak to vypadá se startem na EURU?

Praha - Tomáš Rosický poprvé otevřeně promluvil o svém nejnovějším zranění. Také v exkluzivním rozhovoru pro deník Sport prozradil, jak to vypadá s možností, že by si zahrál v létě na fotbalovém EURO 2016 ve Francii.

Smutný záložník Arsenalu odehrál po osmiměsíční pauze pouhých 20 minut. Ale v pohárovém duelu s Burnley si hned po 4 minutách přivodil svalové zranění, se kterým duel dohrál. Bohužel...

„Ukázalo se, že to není dobré, protože jsem si ten sval hodně poničil, takže zase budu delší dobu mimo," přiznal v rozhovoru pro iSport.cz. Kdyby možná odstoupil ze zápasu dřív, možná by to nebylo tak zlé. Ale to jsou jen kdyby.

"Určitě je to dlouhodobější záležitost. U svalových zranění je strašně těžké určit časový horizont, bohužel je široký. Konzultoval jsem to se spoustou odborníků a ten termín není jasně daný," dodal.

Fotbalové EURO začne v červnu, zbývá tedy pět měsíců k tomu, aby se český fotbalový klenot dal konečně dohromady. Ale i sám Rosický začíná být skeptikem. „Nevypadá to vůbec dobře. Momentálně si nedovedu představit, že bych na EURO jel," přiznal upřímně.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Fin, Albánec, Srb a teď i účastník MS v Kataru. Sparta lovila posily na přelomu roku v zahraničí

Hned tři zimní posily přivítala fotbalová Sparta koncem kalendářního roku 2022 a ve všech případech se jedná o zahraniční fotbalisty. Až tedy koncem ledna sparťané nastoupí ke svému prvnímu jarnímu zápasu, ve svém kádru jejich fanoušci naleznou Fina Kaana Kairinena, Albánce Qazima Laciho a Srba Dimitrije Kamenoviče. A s příchodem nového roku 2023 pak na Letnou zamířila zřejmě nejzajímavější ze zahraničních posil, Australan Awer Mabil, jenž se zúčastnil nedávného světového šampionátu v Kataru.
Tomáš Rosický

Vydrží ve své funkci stále více kritizovaný Rosický? A nahradí ho Csaplár?

Poslední dobou se vznáší otazníky nad budoucností současného sportovního ředitele Tomáše Rosického v pražské Spartě. Snáší se totiž kritika na jehohlavu ze všech možných stranza to, že třeba před jarem vsadil na Ladislava Krejčího staršího, z něhož udělal jednu z opor a právě Krejčí starší svým výkonem v závěru základní části Fortuna ligy příliš Spartě nepomohl. Pražané i díky tomu v týdnu v posledním 30. kole prohráli překvapivě v Olomouci 0:2 a před nadstavbou tak ztratili naděje na boj o titul. Kromě toho mu opět byla připomenuta jeho vulgarita vůči exsparťanovi Guéloru Kangovi, který mu to nyní vrátil i s úroky. A fotbalový expert a hasitý kritik tuzemských fotbalových poměrů Josef Csaplár se už nechal slyšet, že by o možnosti stát se sparťanským sportovním ředitelem přemýšlel.

Více souvisejících

Tomáš Rosický

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kaliňák: Ficova zranění jsou rozsáhlá. Mnoho věcí se bude muset znovu naučit

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák dnes na tiskové konferenci uvedl, že rozsah zranění u premiéra Roberta Fica, která byla způsobena čtyřmi střelnými ranami vypálenými atentátníkem, je tak rozsáhlý, že odpověď organismu může být ještě náročná. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy