Jarolím a reprezentace? Dohoda není, šéf Boleslavi vzdoruje Peltovi

Mladá Boleslav - Jednání o uvolnění trenéra Karla Jarolíma k fotbalové reprezentaci se lehce komplikuje. Josef Dufek, prezident Mladé Boleslavi, kde zkušený kouč působí, pravděpodobně dostál svým slovům. Jarolíma se nechce jen tak vzdát. První sezení s předsedou asociace Miroslavem Peltou řešení nepřineslo.

"Na první schůzce si oba představitelé vyjasnili stávající situaci a domluvili se na dalším postupu jednání, ze kterých vzejde konkrétní dohoda v pátek 15. července. Do té doby se obě strany k jednání nebudou dále vyjadřovat," stojí ve vyjádření FAČR.

Dufek se už dříve nechal slyšet, že Jarolíma jen tak snadno k národnímu týmu nepustí. Šéf Mladé Boleslavi chce, aby 59letý kouč minimálně do konce kalendářního roku ve středočeském klubu zůstal. Důvod je jednoduchý. Boleslav čekají boje o postup do Evropské ligy. A i v lize by se Středočeši rádi zapojili společně s Plzní a Spartou do boje o titul.

Své důvody pravděpodobně Peltovi zopakoval i na prvním jednání. Bossovi českého fotbalu se ale takový scénář vůbec nezamlouvá. Nároďák odehraje své první kvalifikační utkání o postup na MS 2018 už 4. září. Jarolím by tedy zastával hned dvě funkce, na reprezentaci by měl necelý týden.

Pelta může Jarolíma z Boleslavi vykoupit na základě klauzule, kterou má uznávaný trenér ve smlouvě. Tahle cesta se ale nelíbí nejen šéfovi FAČR, ale ani samotnému trenérovi.

Související

Více souvisejících

David Jarolím (fotbalista) Fotbal Miroslav Pelta

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy