30 tisíc fandů na Jarolíma! Hamburk se bude loučit s kapitánem

Hamburk - Loni pověsil kopačky na hřebík, teď ho čeká oficiální derniéra. A proč to rovnou neudělat ve velkém stylu! Na benefiční utkání na počest Davida Jarolíma přijde 30 tisíc diváků. Mezi pozvanými hosty je třeba i Ruud Van Nistelrooy.

Jarolímova benefice se bude konat na stadionu HSV Hamburk 28. března.

Právě nizozemský střelec je bezpochyby největším tahákem, ale jeho účast stále visí ve vzduchu. „Je pozvanej, ale dělá asistenta u holandskýho nároďáku a oni hrajou v pátek, takže nevím, jestli na tu sobotu dorazí," svěřil se Jarolím.

Pozvání obdrželi populární čeští hráči jako Jan Koller, Marek Jankulovski, Zdeněk Grygera, Pavel Kuka a Tomáš Ujfaluši. Na trávník také vyběhnou Jarolímovi bývalí spoluhráči z Hamburku nebo trenéři, pod nimiž nastupoval.

Jarolím zanechal v německém celku znatelnou stopu, když za něj v devíti sezonách odehrál neuvěřitelných 342 utkání. A v Hamburku na takové srdcaře nezapomínají. Vedení klubu českému hráči nabídlo oficiální rozlučku a ten ji neváhal přijmout. „Já jsem o tom ani sám neuvažoval, oslovily mě dvě strany, to byl hlavně klub a marketingová společnost, která to organizuje. Byl jsem samozřejmě rád, že vedení je ochotné utkání uspořádat," vysvětlil Jarolím. „Pro mě byla opravdu jediná volba. Strávil jsem tam devět let a myslím, že to byly krásné zkušenosti a zážitky," dodal nynější sportovní ředitel FK Mladá Boleslav.

Právě v Boleslavi strávil poslední okamžiky své kariéry, ještě v předešlé sezóně pravidelně nastupoval v základní sestavě. Kvůli zdravotním důvodům své působení na trávníku ukončil v červenci loňského roku. Momentálně je jeho prací zvedání telefonů a vyřizování emailů.

V Česku je jen pár výjimek důstojných rozluček, jinak to u nás není častá záležitost. „To se prostě nedá srovnávat, je to o popularitě fotbalu. V Německu je na prvním místě. Lidé se tím baví, a pokud tam nějakou práci odvedete, tak vás respektují a právě v tom je ten největší rozdíl," vysvětlil Jarolím celou situaci.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Hoffenheim posiluje další český fotbalista. Z Plzně přichází Robin Hranáč

V německém Hoffenheimu se v krátké době rozrůstá česká kolonie na čtyři hráče. Poté, co zde už dříve působili krajní obránci Pavel Kadeřábek a David Jurásek, se k nim v těchto dnech přidali hned dva čeští reprezentanti, konkrétně útočník Adam Hložek a obránce Robin Hranáč. O jeho přestupu z Viktorie Plzeň se v posledních dnech spekulovalo čím dál více, nyní se vše potvrdilo a samotný bundesligový účastník oznámil příchod tohoto čtyřiadvacetiletého hráče, přičemž byla podepsána dlouhodobá smlouva. Větší podrobnosti o transferu však nebyly oznámeny.

Více souvisejících

Bundesliga David Jarolím (fotbalista)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy