Obránce Limberský oznámil konec v reprezentaci

Praha - Fotbalový obránce působící v plzeňské Viktorii David Limberský v pondělí oznámil, že ve svých 32 letech ukončí svou reprezentační kariéru. Stal se tak po Petru Čechovi, Jaroslavu Plašilovi a Davidu Lafatovi již čtvrtým hráčem po letošním neúspěšném Euru ve Francii, jenž tak učinil. Informoval o tom veřejnost přes deník Právo. "Před národním týmem je nový kvalifikační cyklus. Pár kluků už skončilo, myslím, že už jsem měl také na čase," uvedl v rozhovoru.

Limberského mrzí, že turnaj starého kontinentu české reprezentaci nevyšel a že se tedy s reprezentací neloučí po nějakém větším úspěchu. "Zrálo to ve mně celé jaro. Dokonce jsem i zvažoval, že skončím ještě před mistrovstvím Evropy. Docházely mi ke konci sezony síly. Nakonec jsem se rozhodl, že do Francie pojedu. Bohužel turnaj se nepovedl mně ani týmu. O to je můj konec smutnější, rád bych se loučil důstojněji," řekl.

Jedna z největších opor západočeského klubu, tedy Viktorie Plzeň, zažila první start v reprezentačním dresu v červnu roku 2009, o tři roky později pak už patřil do základní sestavy národního týmu. Dohromady nastoupil ke 40 mezistátním zápasům, ve kterých ale vstřelil pouze jeden gól a událo se tak lolni v září, kdy se v kvalifikaci trefil proti Lotyšsku. Byl k vidění i na posledních dvou evropských šampionátech. "Nechci už tříštit síly mezi klub a reprezentaci. Na jaře jsem cítil, že nemám potřebný drajv. Raději chci odehrát méně zápasů kvalitně než všechny průměrně," dodal, proč se nakonec ke konci v reprezentaci rozhodl.

Limberský zastával v národním týmu levý kraj obrany, nyní tak má nastupující trenér reprezentace Karel Jarolím k dispozici na tento post Daniela Pudila, Adama Hlouška nebo Filipa Nováka. Tito tři už za reprezentaci na levém kraji obrany hráli. Vedle těchto jmen pak může tuto pozici zastávat i Theodor Gebre Selassie, jenž je normálně vídán na druhé straně defenzivy. Jenže nový reprezentační lodivod může sáhnout i po nových jménech a tak se může v sestavě objevit například Martin Frýdek ze Sparty, Aleš Matějů z Plzně nebo Jan Bořil, který se před pár dny stal nositelem kapitánské pásky v pražské Slavii a který Karla Jarolíma zná ze svého působení v Mladé Boleslavi.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal David Limberský (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská invaze do Rafahu se blíží. Město opouští statisíce lidí

Podle izraelských médií opustily město Rafah v Pásmu Gazy před blížící se izraelskou ofenzívou až statisíce lidí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy