Paris St. Germain reaguje na průměrný podzim, z Wolfsburgu přivedl Draxlera

Paříž - Paris St. Germain hned zkraje lednového okna pravděpodobně zkompletoval přestup zimy. Wolfsburgu zaplatil 42 milionů euro (1,1 miliardy korun) za německého reprezentanta Juliana Draxlera.

Wolfsburg už během Vánoc informoval o Draxlerově odchodu do Francie, ale pařížský velkoklub transfer potvrdil jenom dnes. Třiadvacetiletý ofenzivní univerzál podepsal s PSG smlouvu do roku 2021 a na tiskové konferenci rozdával jeden úsměv za druhým: "Poprvé v kariéře si vyzkouším zahraniční angažmá, poznám novou ligu. Jsem pyšný, že jsem dostal nabídku od mužstva, které v Evropě znamená pojem a v posledních letech si zajistilo služby několika výborných hráčů. Udělám vše proto, abych PSG pomohl vyhrávat trofeje."

Draxler snil o přání hrát na prestižní adrese. Již v létě se poohlížel po přesunu za lepším, a když se tak nestalo, během podzimu byl často kritizován za laxní přístup. V prosinci ho dokonce vypískali vlastní fanoušci a následně coby opora týmu chyběl v nominaci při venkovním utkání proti Bayernu Mnichov.

Le Paris Saint-Germain est heureux d'annoncer la signature de Julian Draxler jusqu'en 2021 ! #WillkommenDraxler pic.twitter.com/CoDqjXqPdA

— PSG Officiel (@PSG_inside) 3. ledna 2017

Draxler prorazil do fotbalu v dresu Schalke, kde působil čtyři sezóny, než v létě 2015 překvapivě zamířil do Wolfsburgu. Do Volkswagen Areny přicházel jako světový šampion, s Německem triumfoval na MS 2014 v Brazílii, a hlavně jako hlavní tvář nového projektu, jehož cílem bylo udělat z Wolfsburgu špičkové mužstvo. Ovšem projekt brzy zkrachoval. Wolfsburg nenavázal na druhé místo ze sezóny 2014/15, selhal ve snaze získat prvotřídní fotbalisty a loni skončil osmý. V aktuálním ročníku se krize ještě prohloubila, po polovině Bundesligy se nachází až na 13. místě.

To Paris St. Germain pokukuje po daleko vyšších metách. Movitý vlastníci z Kataru by se rádi dočkali úspěchu v Lize mistrů, proto před sezónou Unai Emery nahradil ve funkci trenéra Laurenta Blanca. Blanc s PSG v posledních třech letech suverénně opanoval francouzskou ligu, jenže v Lize mistrů nejdále došel pouze do čtvrtfinále. Emery si v Seville vybudoval pověst specialisty na evropské soutěže, třikrát za sebou totiž slavil prvenství v Evropské lize. V Paříži se rozjíždí poněkud pozvolněji, PSG je polovině Ligue 1 na třetím místě s pětibodovým odstupem na první Nice. Podobné výsledky katarské majitele jistě neuspokojují.

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal Paris Saint-Germain FC Julian Draxler (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Švýcaři výhrou nad Finy rozhodli o čtvrtfinálovém soupeři pro Česko. Jsou jím USA

V úterý se odehrály poslední zápasy v rámci skupin na letošním hokejovém světovém šampionátu v Praze a Ostravě. Ty tak rozhodly o tom, s kým se kdo utká ve čtvrtfinále, což zajímalo především českou reprezentaci. Ta se nakonec utká ve čtvrtek od 20:20 v Praze s neoblíbenými Američany, přičemž o tom rozhodl úterní večerní duel Švýcarska s Finskem, kde země helvétského kříže vyhrála 3:1 zásluhou Kevina Fialy, jenž nejen dvakrát skóroval, ale i jednou asistoval.

před 1 hodinou

Palestina

Spor o Palestinu: Německo vznik státu podporuje, USA jsou opatrnější

Americký prezident Joe Biden je přesvědčen, že palestinský stát by měl vzniknout po přímých jednáních mezi stranami, a nikoli jednostranným uznáním, uvedl ve středu Bílý dům. Reagoval tak na oznámení Irska, Španělska a Norska, že tento měsíc uznají státnost Palestiny, píše agentura Reuters.

před 2 hodinami

Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Nejčastější nemocí z povolání byl loni opět covid

V roce 2023 bylo v Národním registru nemocí z povolání (NRNP) zapsáno celkem 7001 profesionálních onemocnění u 6156 osob, z toho u 4960 žen a 1196 mužů. I loni nadále přetrvával vysoký počet hlášených nemocí z povolání způsobených virem SARS-CoV-2. Nejčastěji se covidem-19 v zaměstnání nakazili lidé pracující v oboru Zdravotní a sociální péče. V tiskové zprávě o tom dnes informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ).

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Palestina

Francie: Palestina není stát. Nesplnila podmínky pro uznání

Podmínky pro uznání Palestiny jako státu zatím nebyly splněny, uvedl ve středu francouzský ministr zahraničí Stéphane Séjourné po oznámení několika evropských zemí, že tak učiní v naději na přinesení míru na Blízký východ. Uvedla to agentura Reuters.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Poslanecká sněmovna, ilustrační fotografie.

Sněmovna schválila změnu pravidel oddlužení. Bude trvat kratší dobu

Doba oddlužení se má zkrátit z pěti na pouhé tři roky pro všechny dlužníky. Poslanci ve středu schválili vládní novelu insolvenčního zákona, která má ovšem své kritiky. Podle nich totiž zhorší pozici věřitelů, například samoživitelů či bytových družstev. Předlohu ještě musí posoudit Senát.  

před 4 hodinami

Robert Fico

Ficův stav je stále vážný. Převoz do Bratislavy je vyloučený

Stav slovenského premiéra Roberta Fica (Směr-SD) je stabilizovaný, ale zůstává vážný, odpovídající rozsahu a vážnosti zranění, které utrpěl. Po jednání Rady bezpečnosti SR to novinářům řekl místopředseda vlády a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Feri obdrží výzvu k nástupu do vězení, odsedět si má tři roky

Exposlanec Dominik Feri dostane výzvu k nástupu do vězení bez odkladu, rozsudek byl shledán vykonatelným, informovala Česká televize ve středu. Ferimu byl na konci dubna potvrzen tříletý trest odnětí svobody za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy