Zázrak se nekonal. Do finále Ligy mistrů postupuje Real Madrid

Madrid - Fotbalisté Realu v úvodním střetnutí semifinále Ligy mistrů rozdrtili Atlético 3:0 a v dnešní odvetě na hřišti rivala svůj náskok ubránili. Po prohře 1:2 postoupili do finále, v němž se 3. června utkají s turínským Juventusem.

Oba trenéři oproti týden starému souboji nepatrně pozměnili základní sestavy. Domácím se uzdravil José Giménez, jenž naskočil na post pravého obránce místo alternujícího stopera Hernandéze, a v útoku dostal před Gameirem přednost Fernando Torres. Real nahradil zraněného pravého beka Carvajala trochu překvapivě Danilem, spíše se očekával start Nacha.

Utkání začalo velmi zostra. V 5. minutě se proti Kokemu vytáhl brankař Realu Navas a vzápětí na druhé straně se neméně působivě předvedl také gólman Atlética. Oblak skvělým reflexem vyrazil Danilovu hlavičku. Atlético bylo v úvodu lepším týmem a vedení se zaslouženě ujalo ve 12. minutě. Po rohovém kopu otevřel skóre hlavičkující Saúl Níguéz. Už dvě minuty nato přebral ve vápně soupeře přihrávku Fernando Torres a po zásahu obránce Varaneho se poroučel k zemi. Sudí Cakir odpískal pokutový kop, k němuž se postavil Antoine Griezmann a se štěstím zvýšil na 2:0. Navas si na míč sáhl, ovšem razantní střelu nedokázal vychýlit mimo prostor tří tyčí.

Real se za nepříznivého stavu 0:2 konečně dostal do utkání a přebral jeho otěže. Atlético mu ale kombinační akce opakovaně znepříjemňovalo nedovolenými zákroky. Vyhrocenou pasáž uťala akce hostů ze 42. minuty. Benzema se nedaleko rohového praporku zbavil tří protihráčů a naservíroval ideální přihrávku Kroosovi. Střelu německého záložníka stačil ještě Oblak zneškodnit, jenže na Iscovu dorážku byl už krátký. Snížení Realu na 1:2 se pro vývoj duelu a potažmo celého semifinále ukázalo jako klíčové. Atlético za tohoto stavu potřebovalo k postupu vstřelit další tři branky.

.@isco_alarcon's seventh ever #UCL goal changed the complexion of this tie just before the break. pic.twitter.com/uZJUWGulTb

— Champions League (@ChampionsLeague) 10. května 2017

Také druhý poločas nabídl pěkné fotbalové akce. V 58. minutě po Marcelově pasu těsně minul bránu Ronaldo. Jiskřičku naděje mohla Atletům vykřesat 67. minuta, ale Carrasco a ani střídající Gameiro nevyzráli na brankaře Navase. Následně se hra opět přelila před Jana Oblaka. Ronaldova teč Modričovy nepovedené střely nebyla uznána, protože portugalský kanonýr využil ofsajdového postavení.

I přes rozhodnutý stav a silný déšť se zápas dohrával ve vynikající atmosféře. Domácí fanoušci se loučili se stadionem, který jejich milovaný celek obýval od roku 1967. Stadion Vicenteho Caldérona bude v létě přebudován v bytový komplex, Atlético se totiž stěhuje do nové arény Wanda Metropolitano. Fanoušci Realu zase oslavovali postup do finále Ligy mistrů. Bílý Balet se může stát prvním týmem v historii soutěže, jenž obhájí trofej. Vloni v závěrečném bitvě zdolal právě Atlético.

Tečku za dnešním zápasem napsala Griezmannova příležitost v nastavení. Míč za svá záda opět nepustil dnes skvělý Keylor Navas.

Liga mistrů, odveta semifinále:

Atlético Madrid - Real Madrid 2:1 (2:1)

Branky: 12. Saúl, 16. Griezmann - 42. Isco. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). ŽK: Savič, Godín, Gabi, Correa - Danilo, Ramos. Diváci: 50 000.

Atlético Madrid: Oblak - Giménez (57. Thomas), Savič, Godín, Filipe Luis - Koke (76. Correa), Gabi, Saúl, Carrasco - Torres (56. Gameiro), Griezmann. Trenér: Simeone.

Real Madrid: Navas - Danilo, Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Casemiro (77. Lucas Vázquez), Kroos - Isco (88. Morata) - Benzema (77. Asensio), Ronaldo. Trenér: Zidane.

První zápas 0:3, postoupil Real Madrid.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal Liga mistrů Atlético Madrid Real Madrid

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

Blinken: Odmítnutím dohody Hamás ukáže, že se o Palestince „nestará“

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se v Jeruzalémě setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Po schůzce vyzval palestinské hnutí Hamás, aby přijalo nabízenou dohodu o propuštění rukojmích a příměří.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy