Schick druhým nejdražším českým fotbalistou v historii? Juventus hodlá za útočníka zaplatit skoro 800 milionů korun

Turín - Nejen italskými médii rezonuje zřejmě blížící se přestup českého reprezentačního útočníka Patrika Schicka ze Sampdorie Janov do Juventusu Turín a není tak proto divu, že se mluví i o výši finanční částky, kterou je turínský celek ochoten za tohoto forvarda zaplatit. A právě italská média přišla v úterý večer s informací, že by měl Schick přestoupit do klubu přezdívaného "Stará dáma" za 30,5 milionů eur, tedy v přepočtu zhruba 797 milionů korun. Konkrétně o tom informovala Sky Sport Italia, ta také následně uvedla, že se vedle tříletého splátkového kalendáře dohodli obě strany na tom, že Juventus nabídne Schickovi hned pětiletou smlouvu. Českému fotbalistovi, jenž ve středu už bude přítomen na srazu české jednadvacítky, které už zanedlouho začne evropský šampionát v Polsku, tak už zbývá pouze absolvovat zdravotní prohlídku a až pak tedy tuto smlouvu s Juventusem podepíše.

Přitom není to tak dávno, kdy se spekulovalo o tom, že by měl Schick do Juventusu Turín přestoupit za výrazně nižší částku a to konkrétně za 25 milionů eur, v přepočtu asi 654 milionů korun.

Nynější částka, o které se v případě tohoto blížícího se transferu mluví, tak dělá z Patrika Schicka druhého nejdražšího českého fotbalistu v historii, tím vůbec nejdražším byl totiž Pavel Nedvěd, tedy další český hráč, jenž se výrazně zapsal do klubové historie Juventusu a který se po skončení hráčské kariéry stal viceprezidentem tohoto turínského klubu a právě v této funkci ho v Juventusu registrovat vidět i nadále. Připomeňme, že Nedvěd do Juventusu přestoupil v roce 2001 z římského Lazia a to konkrétně za 1,6 miliardy korun.

Ani poté, co se potvrdí přestup Patrika Schicka do Juventusu, to nikterak neznamená, že by za Juventus hrál. I v příštím ročníku by mohl nadále působit v dresu Sampdorie Janov, kde právě v uplynuvší sezóně 2016/17 zazářil díky svým 11 brankám, záleží však pouze na tom, jak se zalíbí během letní přípravy trenérovi turínského celku Massimilianu Allegrimu, v opačném případě by ho mohl poslat na hostování a v takovém případě by měl janovský celek přednostní právo.

Související

Pavel Nedvěd

Bude Nedvěd osm měsíců mimo fotbal? Takový trest pro něj žádá prokuratura

V rámci kauzy falšování klubového účetnictví čelí jeden z podezřelých, tedy viceprezident Juventusu Turín, bývalý český reprezentant a držitel Zlatého míče z roku 2003 Pavel Nedvěd čelí nejnověji možnéhoosmiměěsíčními zákazu činnosti ve fotbale. Právě takový trest pro něj žádá podle italského deníku Gazzetta dello Sport žádá italská prokuratura. Daleko vyšším trestům pak čelí bývalý sportovní ředitel klubu Fabio Paratici, stejně tak i pro šéfa Andreu Agnelliho.

Více souvisejících

italská série A Fotbal Fotbal Patrik Schick

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Trumpova ex-asistentka Hope Hicksová vypovídá. Měla popřít aféru Stormy Daniels

Trumpova bývalá hlavní asistentka Hope Hicksová v pátek vypověděla, že jí v posledních dnech prezidentských voleb v roce 2016 sdělil, aby popřela, že by měl sexuální vztah s pornohvězdou Stormy Danielsovou.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy