Nová smlouva pro Zidana. Kouč Bílého baletu si tak každý rok přijde na 209 milionů korun

Madrid - Až do roku 2020 by se neměla udát na trenérské pozici ve španělském velkoklubu jménem Real Madrid žádná změna. V sobotu totiž oznámil na tiskové konferenci před úvodním zápasem španělského Superpoháru mezi Realem Madrid a Barcelonou, jenž se odehraje v neděli, současný stratég Bílého baletu Zinédine Zidane fakt, že se s vedením klubu dohodl na prodloužení smlouvy právě až do zmiňovaného roku 2020, přičemž by se měl přijít nově každý rok na téměř 8 milionů eur, tedy 209 milionů korun. Potvrdil tak tím spekulace španělských médií z poslední doby.

Pětačtyřicetiletému Francouzi, který na lavičku Realu Madrid přišel loni v lednu, se tak díky jeho dosavadním výsledkům zvýší od nadcházející sezóny plat hned dvojnásobně. "Jsem šťastný, je to známka důvěry a také toho, že děláme svou práci dobře," řekl konkrétně na tiskovce s tím, že k této dohodě chybí už jenom podpisy obou zúčastněných stran.

Připomeňme, že původní smlouva hovořila o tom, že žijící legenda francouzského fotbalu bude koučovat madridský velkoklub do poloviny příštího roku. Přestože se jedná o prodloužení na realavitně delší časové období, podle Zidana to neznamená, že by tím snad nějak zmizel tlak na jeho osobu. "I kdybych podepsal na deset nebo 20 let, musel bych mít na paměti, co se tu po mně chce. Za rok může být trenér pryč," řekl.

Není rozhodně divu, že se klubové vedení rozhodlo prodloužit se Zidanem smlouvu, neboť právě pod Zidanem dokázal Real Madrid získat hned šest trofejí včetně dvou triumfů v Lize mistrů či jednoho ligového titulu a triumfu na loňském klubovém mistrovství světa. Tou poslední trofejí je pak evropský Superpohár, který madridští získali tento týden v úterý poté, co nad Manchesterem United vyhráli 2:1.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Zinedine Zidane Real Madrid

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 6 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 6 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy