Přepíše rekord po Neymarovi Ronaldo? Portugalec prý není spokojen s nabídkou smlouvy

Madrid - Poté, co během letošní letní pauzy fotbalový svět sledoval odchod Brazilce Neymara z Barcelony do Paris Saint Germain za astronomických 222 milionů eur. Nad touto sumou kroutil nejeden fotbalolvý fanoušek hlavou, ovšem ten s ní možná bude v budoucnu kroutit ještě více. V zákulisí se totiž spekuluje o tom, že jeden z nejlepších fotbalistů na světě Portugalec Cristiano Ronaldo nebyl spokojen s nabídkou smlouvy, se kterou přišlo v posledních dnech klubové vedení Realu Madrid. A přestože to Bílý balet mrzet zrovna nemusí, neboť je s Portugalcem v současnosti smluvně zavázán až do roku 2021, mohou být i tak madridští poněkud neklidní, neboť ve světových denících už na povrch vzešly informace o tom, že by mohl Ronaldo opustit Real Madrid o dost dříve a to už po konci této sezóny.

Je to celkem hektický podzim na Pyrenejském poloostrově. Nemluví se zde pomalu o ničem jiném, než o snaze Katalánska získat nezávislost, což mimo jiné vyvolalo debatu nejen o tom, zda má podporovatel katalánské nezávislosti obránce Barcelony Piqué dále reprezentovat Španělsko či o tom, co bude v případě odtržení, které se tedy pro zatím nekoná vzhledem k anulování výsledku neplatného referenda ze začátku října španělským soudem, s klubem FC Barcelona. Ta by totiž po možném odtržení Katalánska nemusela vůbec hrát španělskou ligu.

Nyní do toho všeho přišla ale informace z klubu Real Madrid, tedy největšího soka katalánského celku. Již příští rok by totiž Bílý balet mohla opustit jeho největší hvězda Cristiano Ronaldo. Nejprve přišly španělské noviny se zprávou, že Portugalec odmítl prodloužit smlouvu, přičemž tu současnou má s Realem Madrid až do roku 2021. „Jsem v pohodě, ale prodlužovat smlouvu nechci," uvedl k tomuto tématu sám Ronaldo serveru sport.oe24.

Zdálo by se, že je všechno v pohodě, když má klub hvězdného útočníka pojištěného na tak dlouhou dobu. Jenže najednou tu byl britský Mirror s nečekanou informací. Podle ní nebyl Ronaldo s nabízenou smlouvou vůbec spokojen a měl ji označit dokonce za "nepřijatelnou". Dále pak Mirror uvádí, že fotbalista uvažuje o změně působiště, přičemž doufá v jeho uvolnění za přijatelnou cenu.

O změně dresu se v případě Cristiana Ronalda mluvilo v době, kdy byl obviněn z daňových úniků. Jak uvedla španělská televize El Chiringuito, jeho odchod je nyní ve hře a Ronaldo už měl klubového prezidenta Florentina Peréze o tom, že chce odejít. V zákulisí se dál pak hovoří o to, že se o Portugalce zajímá PSG, kde by se setkal s Neymarem a nebo také Manchester United, kde již působil a kde by se opět pro změnu setkal s koučem José Mourinhem.

Každopádně jsou takovéto spekulace další ránou pro Bílý balet, jemuž se mu v poslední době na domácí scéně příliš nedaří, jelikož na čelo ligové tabulky aktuálně ztrácí již 10 bodů.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Cristiano Ronaldo Real Madrid

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy