Odejde Ronaldo z Realu Madrid? Jeho šéf poprvé připustil jeho prodej

Madrid - Umíte si představit, že by jeden z nejlepších fotbalistů v současnosti Portugalec Cristiano Ronaldo už nenastupoval k zápasům v dresu Realu Madrid? Zanedlouho by se však tato v poslední době spíše nepředstavitelná věc mohla stát skutečností. Jak informují španělská a portugalská média, prezident Bílého baletu Florentino Pérez je údajně připraven k jednání o jeho přestupu se zájemci, kterých rozhodně není málo. Podle posledních informací se mluví o tom, že je hvězdný útočník nabízen za 100 milionů eur (což by měla být minimální částka a což je něco přes 2,5 miliardy korun).

"Cristiano je na trhu!" Tak zněl titulek středečního vydání španělského deníku As. Přestože Ronaldův agent Jorge Mendes doposud jakékoli spekulace o prodeji pětinásobného držitele Zlatého míče v anketě FIFA, jenž má uzavřenou smlouvu s Realem Madrid až do roku 2021, a to z toho důvodů, že jeho klient je právě v klubu reprezentující španělské hlavní město naprosto spokojen a že v něm dokonce ve čtyřiceti letech ukončí kariéru, nakonec právě Mendesovi podle portugalského deníku Record povolil již výše zmíněný prezident klubu Pérez jednání s taktéž zmiňovanými zájemci.

Připomeňme, že v madridském velkoklubu působí Cristiano Ronaldo již od roku 2009 a od té doby dokázal vyhrát s tímto celkem všelicos. Vedle domácí soutěže i domácího poháru i Ligu mistrů či třeba klubový světový šampionát a u všech těchto soutěží platí, že se tak stalo nejednou. Vrcholem pak byl kalendářní rok 2017, během kterého s týmem získal Ronaldo hned pět trofejí, což je v případě Realu Madrid klubový rekord. V sezóně 2017/18 už se ale Bílému baletu příliš nedaří. Poté, co naposledy ztratil s Villarrealem, se aktuálně v domácí La lize nachází madridští až na čtvrtém místě, přičemž na vedoucí rivaly z Barcelony ztrácí už 19 bodů.

A když daří klubu celkově, nedaří se ani samotnému Cristianu Ronaldovi. Ten se totiž doposud v této probíhající sezóně španělské nejvyšší soutěže trefil pouze čtyřikrát. Není pak rozhodně žádným překvapením, že v takovém případě vyplouvají na povrch i neshody mezi samotnými hráči a klubovým vedením. Především se pak spekuluje ve fotbalovém zákulisí o tom, že Ronaldo je nejen proti svým spoluhráčům, ale dokonce i proti trenérovi Zinédinu Zidaneovi. Když k tomu všemu přičteme i hráčovu nespokojenost s jeho aktuálním platem, který činí 21 milionů eur, přičemž jeho argentinský sok Lionel Messi má v Barceloně plat ve výši až 50 milionů eur, nelze se divit tomu, že stále více sílí tvrzení o jeho odchodu z klubu.

Až v létě tohoto roku by se tedy mohl případný prodej uskutečnit a jako o možných zájemcích se mluví o Manchesteru United, tedy v klubu, kde mezi lety 2003 až 2009 působil, nebo také o Paris Saint Germain, pro něhož není žádný problém utrácet velké peníze, když vezmeme v potaz, že se právě tento pařížský klub postaral o rekordní přestup v rámci posledního letního přestupového období, kdy z Barcelony koupil za astronomických 222 milionů eur Brazilce Neymara. Kromě toho se také mluví o Ronaldově možném odchodu na Dálný východ do Číny.

Ani tyto spekulace nejsou rozhodně liché, neboť už loni se o Ronalda zajímal jeden nejmenovaný čínský klub, který za něj nabízel až vysokohorských 300 milionů eur (v přepočtu zhruba 8,1 miliardy korun). Roční gáže pak měla být něco přes 100 milionů eur. Nejen, že by tak byl v takovém případě Ronaldo rozhodně nejdražším hráčem, ale také nejlépe placeným v historii.

Tehdy ještě takovýmto nabídkám Portugalec odolal. Odolá i tentokrát?

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Cristiano Ronaldo Real Madrid

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 5 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Německu byli napadeni dva politici z protiimigrační strany AfD

Dva politici z protiimigrační strany Alternativa pro Německo (AfD) byli ve středu lehce zraněni při útoku během slavnostní akce před zemským sněmem ve Stuttgartu. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy