Bílý balet hledá náhradu za Ronalda. O "nejlepšího herce na MS" velkoklub nestojí

Madrid - Poté, co se před pár dny potvrdil očekávaný přestup jednoho z nejlepších fotbalistů současnosti Cristiana Ronalda z Realu Madrid, kde strávil posledních devět let, do Juventusu Turín, není divu, že se už ve fotbalovém zákulisí čile spekuluje o jeho náhradě v madridském velkoklubu. Ještě v pátek večer se mluvilo o tom, že by měl snad Portugalce nahradit Brazilec Neymar působicí aktuálně v Paris Saint Germain, ovšem tuto informaci samotný klub Real Madrid rázně vyvrátil a spíše se nyní hovoří o příchodu jiného útočníka a to Belgičana Edena Hazarda z londýnské Chelsea.

Byl to po zmiňovaném odchodu Cristiana Ronalda z Realu Madrid další bombastický přestup během tohoto letního přestupového období, kdyby došlo k realizaci transferu brazilské hvězdy Neymara z Paříže právě do Madridu. A ještě v pátek večer to vypadalo, že by k tomu nebylo daleko. Už prý vyšly najevo informace o tom, že měl snad kontaktovat Neymarova otce šéf skautingu Bílého baletu a obě tyto strany tak již měly vyjednávat o podmínkách tohoto přestupu. Dokonce podle serveru globoesporte.com už měl jeden z nejvlivnějších klubových agentů Juni Calafat tvrdit, že v Madridu chtějí Brazilce do začátku nadcházející sezóny 2018/19.

Je to mimochodem rok, co svět obletěla zpráva o nejdražším přestupu v historii poté, co Neymar zamířil z Barcelony do Paris Saint Germain za astronomických 222 milionů eur (tedy zhruba 6 miliard korun). „Barcelono, děkuju za všechno! Paříž je jedním z nejambicióznějších klubů, jsem připravený na tuhle výzvu," uvedl tehdy na adresu katalánského celku brazilský útočník.

Ve francouzské nejvyšší fotbalové soutěži pak Neymar předvedl své kvality, když si držel bilanci jednoho gólu na zápas, během dvaceti odehraných utkání totiž vstřelil celkem devatenáct branek. Od letošního jara se ale potýkal se zraněním a dával se do kupy, aby stihl letošní fotbalové mistrovství světa v Rusku.

Média upozorňovala i na to, že v Neymarově smlouvě s pařížským celkem neexistuje žádná klauzule, díky které by mohl Real Madrid získat Neymara okamžitě, i tak ale už byly informace o tom, že by k tomuto transferu mělo přeci jen dojít.

Netrvalo to však dlouho a všechna spojení s Neymarem právě Real Madrid rázně zpřetrhal. "Vzhledem k neustálým informacím, které spojují náš klub s Neymarem, chceme upřesnit, že žádnou takovou nabídku neplánujeme. Vztahy mezi oběma kluby jsou mimořádné, takže pokud bychom uvažovali o přestupu hráče z PSG, kontaktovali bychom nejprve klub," napsal konkrétně Bílý balet ve svém prohlášení, které uveřejnil na klubovém webu.

Novináři už ale opět rozdmýchávají další spekulace o tom, kdi by měl do španělské metropole přestoupit. Tentokrát je prý k tomu velice blízko belgický reprezentant Eden Hazard hrající na Stamford Bridge v dresu Chelsea. Jak informuje deník Daily Mail, madridský velkoklub by neváhal tohoto fotbalistu koupit za až 150 milionů liber. Vedle toho by pak mohl do klubu z Pyrenejského poloostrova zamířit i Mauro Icardi, Argentinec ve službách Interu Milán. V jeho prospěch hovoří fakt, že se v jeho kontraktu do 15. července výkupní klauzuli a to ve výši 110 milionů eur. Nový kormidelník Realu Madrid Julen Lopetequi¨by pak rád i nadále spolupracoval s Rodrigem.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Real Madrid Neymar (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 2 hodinami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 5 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy