Přestup za 100 milionů eur. Eden Hazard již patří Realu Madrid

Přestupová období ve fotbale bývají plná spekulací v zákulisí, které se nemusejí zakládat ani na pravdě. O tomto přestupu se však spekulovalo několik týdnů a v pátek večer byl oběma stranami nakonec potvrzen, Jedná se o ofenzivního záložníka Edena Hazarda, který tak tedy ukončil své působení v londýnské Chelsea a z Britských ostrovů tak zamířil do Realu Madrid. Ten musel za něj zaplatit neuvěřitelných 100 milionů eur (zhruba 2,5 miliardy korun), čímž se tento transfer stal s přehledem transferem roku. Belgičan by měl s madridským velkoklubem podepsat pětiletou smlouvu.

Byl to kouč Bílého baletu Zinédine Zidane, který stál hodně o to, aby právě Eden Hazard posílil jeho kádr pro nadcházející sezóny. Nyní tak může být šťastný z toho, že se podařil přestup jeho vysnněného hráče domluvit. A to i přesto, že fotbalistovi k vypršení smlouvy v Chelsea zbýval ještě rok.

Ovšem osmadvacetiletý belgický reprezentant se už loni v říjnu nechal slyšet jeeho věčným snem bylo oblékat dres Realu Madrid a poté, co sezónu 2018/19 zakončil s pohárem pro vítěze Evropské ligy, když ve finále Chelsea porazila Arsenal 4:1, sám říkal, že v Baku šlo zřejmě o jeho poslední duel za Chelsea.

Do klubu hrající své domácí zápasy na Stamford Bridge přišel podle mnohých nejlepší hráč na Britských ostrovech v uplynuvší sezóně již před sedmi lety v roce 2012 a to z francouzského Lille za 32 milionů liber (cca. 921 milionů korun). Na začátku svého angažmá v Británii dokázal s Chelsea vyhrát Evropskou ligu, k tomu s klubem získal hned dva ligové tituly a po jednom také poháry pro vítěze Anglického a Ligového poháru. V nedávno skončivší sezóně 2018/19, kdy Londýňané skončili na třetí pozici v Premier League, zaznamenal 16 branek a 15 asistencí.

Eden Hazard je v pořadí již třetí posilou pro Real Madrid. Kádr tohoto velkoklubu totiž už o tomto přestupovém období stihli posílit obránce Éder Militao z Porta a to prý za 50 milionů eur. O 10 milionů eur pak měl Real Madrid ještě utratit za Luku Joviče, útočníka, který doposud působil v německém Eintrachtu Frankfurt. Dalším novým hráčem Bílého baletu by pak ještě měl být útočník Rodrygo ze Santose, jehož přestup je už také pouze otázkou času.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Eden Hazard (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 29 minutami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 8 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

Dvojí kvalita potravin? Nestlé čelí vážnému obvinění, má nadržovat bohatším zemím

Švýcarská potravinářská firma Nestlé odmítla tvrzení nevládní organizace Public Eye, která tvrdila, že do svých výrobků v rozvojových zemích přidávala cukr, zatímco ve stejných produktech na evropském trhu je prodává bez cukru.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy