Je to oficiální! Kadlec opouští Spartu

Praha – Jeden z nejtalentovanějších českých útočníků posledních let se navzdory bouřlivým vyjednáváním nakonec dohodnul s bundesligovém Frankfurtem na smlouvě a utkání s mistrovskou Plzní tak bylo jeho posledním v dresu Sparty.

Za pražský celek Kadlec nastupoval od roku 2008, kdy ho vedení Sparty koupilo do Bohemians za 10 milionů korun. Na jeho odchodu tak mnohonásobně vydělá. Ačkoliv přesná přestupová částka zveřejněna nebyla, údajně za něj Frankfurt musel zaplatit kolem 90 milionů korun. Další procenta pak poputují do Sparty z případného budoucího přestupu.

Kadlec je už delší dobu žádaným zbožím a to i přesto, že je mu teprve 21 let. Nejvyšší českou fotbalovou ligu nicméně kope od šestnácti, přičemž až do transferu v ní odehrál 111 zápasů, ve kterých nastřílel 32 gólů. Jednou se navíc trefil i v reprezentaci.

Není pochyb o tom, že je tenhle mladíček obrovským talentem, přičemž Eintrachtu by se posila do útoku sakramentsky hodila. V prvních dvou kolech německé ligy se totiž trápící celek dokázal trefit jen jednou a naopak sedmkrát inkasoval, což mu vyneslo průběžné poslední místo v tabulce.

Související

Václav Kadlec, ještě v dresu Sparty

Třetiligový Žižkov povede sparťanská legenda. Další exsparťan Kadlec pomůže v útoku

Poté, co v minulé sezóně fotbalový Žižkov sestoupil až do třetiligové soutěže, nehodlá se tento pražský klub zdržovat v této soutěži nikterak dlouho a rád by co nejdříve zase postupil do tuzemské druhé nejvyšší soutěže. Proto tak není divu, že nyní klub oznamuje změny, které by mu k tomuto vysněnému cíli měly pomoct. Jednak ho bude trénovat nově sparťanská legenda Jiří Novotný, jenž dosud působil u žižkovské rezervy v pražském přeboru. Nejvěhlasnější posilou v kádru je pak další exsparťan útočník Václav Kadlec.
Václav Kadlec ještě v dresu Sparty (ilustrační foto)

Pelta přitáhl do Jablonce posilu, která má pomoct se záchranou. Václava Kadlece

Fotbalovému Jablonci, který obvykle hrává o postup do evropských pohárů a který v této sezóně skupinu Evropské konferenční ligy hrál, se v tuzemské nejvyšší soutěži potací na hraně sestupu a aktuálně se tak nachází až na 14. místě ligové tabulky. Není proto divu, že klubový boss Miroslav Pelta hledá posily a nyní sehnal do svého klubu další. A nejedná se o jen tak ledajaké jmémo. Tou posilou je bývalý reprezentační útočník, bývalý hráč Sparty Václav Kadlec. Ten přichází z Mladé Boleslavi, kde však odehrál pouze dvě utkání.

Více souvisejících

Václav Kadlec (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 1 hodinou

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 8 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

včera

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy