Pelta přitáhl do Jablonce posilu, která má pomoct se záchranou. Václava Kadlece

Fotbalovému Jablonci, který obvykle hrává o postup do evropských pohárů a který v této sezóně skupinu Evropské konferenční ligy hrál, se v tuzemské nejvyšší soutěži potací na hraně sestupu a aktuálně se tak nachází až na 14. místě ligové tabulky. Není proto divu, že klubový boss Miroslav Pelta hledá posily a nyní sehnal do svého klubu další. A nejedná se o jen tak ledajaké jmémo. Tou posilou je bývalý reprezentační útočník, bývalý hráč Sparty Václav Kadlec. Ten přichází z Mladé Boleslavi, kde však odehrál pouze dvě utkání.

Do tohoto středočeského klubu přišel před začátkem sezóny poté, co se na ligové trávníky vrátil po dlouhé pauze zaviněné neutuchajícími zdravotními problémy s kolenem.

S nadějí, že by za Jablonec mohl Kadlec nastupovat častěji, tak neskrýval radost z této změny působiště. "Jsem rád, že jsme se s Jabloncem domluvili a mohl jsem změnit působiště nejen kvůli sportovní stránce. Dneska jsem se připojil k týmu, máme před sebou první trénink a budeme řešit podmínky, na kterých jsme s panem Peltou předběžně domluveni," nechal se slyšet k novému angažmá sám Kadlec.

Připomeňme, že exfotbalista Sparty se zkušenostmi ze zahraničí, neboť v minulosti hrál za německý Frankurt či dánský Midtjylland, se rozhodl v únoru 2020 ukončit kariéru. V loňském září se ale nečekaně rozhodl k fotbalu vrátit a podepsal tak roční smlouvu s Mladou Boleslaví. Jak už bylo výše zmíněno, angažmá se nevydařilo.

"Po důkladném zvážení a dlouhé diskuzi, jak s Václavem Kadlecem a panem Paskou (hráčovým agentem), tak v rámci našeho klubu, jsme se dohodli na ukončení spolupráce především z důvodu většího herního vytížení hráče. Václavovi přejeme, aby se mu v novém působišti dařilo podle jeho představ," řekl k přestupu mladoboleslavský generální ředitel David Trunda.

Odchovanec z vršovického Ďolíčku se nejvíc zapsal do srdcí fanoušků pražské Sparty, za kterou odehrál celkem 162 duelů, během kterých vstřelil 50 branek. I on tak pomohl letenským ke dvěma ligovým titulům. Co se týče jeho reprezentační kariéry, tak tam nastoupil do 16 utkání a vstřelil čtyři branky.

Drží primát nejmladšího střelce národního mužstva, když v roce 2010 ve svých osmnácti letech a čtyřech měsících k tomu pomohl svým gólem v kvalifikaci k výhře nad Lichtenštejnskem 2:0.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FK Jablonec Václav Kadlec (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy