Platini má v hlavě další změnu pravidel. Chce posílat hráče na trestnou lavici

Londýn - Internetový server britské televizní stanice BBC uvedl, že prezident Evropské fotbalové federace UEFA Michele Platini chystá radikální změnu fotbalových pravidel. Chce změnit především systém trestání hráčů, který by byl podobný tomu, který je v rugby. A to tzv. „sin-bin systém“ což je jakási trestná lavice pro vyloučené.

Francouzská fotbalová legenda má na svém seznamu věcí, které ještě hodlá udělat, dva body. Tím prvním bodem je dostat Seppa Blattera z funkce prezidenta Světové fotbalové federace FIFA. Druhým bodem je zanechat po sobě něco trvalého. A tím trvalým by měla být právě výše uvedená změna v pravidlech. A co by bylo jinak? Jinak by bylo to, že hráč, který v nějakém zápase dostane žlutou kartu, sedne si na 10 až 15 minut na trestnou lavici. Tato změna by podle Platiniho přinesla do fotbalu více spravedlnosti pro všechny.

Nyní, jak každý fotbalový fanoušek jistě ví, je to tak, že hráč, který dostane čtvrtou žlutou kartu za sebou nebo třeba rovnou červenou v nějakém duelu, pak tento potrestaný hráč nemůže nastoupit proti dalšímu soupeři. Ve výhodě se tak ocitá právě další soupeř oslabeného mužstva. Nové pravidlo by tak změnilo to, že by byl ve výhodě tým, který právě hraje proti týmu vyloučeného hráče.

Komentář BBC ale k tomuto nápadu jízlivě poznamenává: „Hlavním problémem moderního fotbalu jsou zřejmě žluté karty. Jako by neexistovaly jiné problémy: bující korupce ve FIFA, rasismus a nebo práva dělníků v Kataru, kteří staví stadiony pro MS v této arabské zemi v otrockých podmínkách.

Související

Michel Platini, UEFA

Platini chce mít klid. Nehodlá už se tak angažovat ani v UEFA, ani ve FIFA

Poté, co byl před nedávnem švýcarským soudem v Belinzoně společně s bývalým prezidentem Mezinárodní fotbalové federace FIFA Sappem Blatterem zproštěn obvinění z finančního podvodu, se někdejší šéf Evropské fotbalové unie UEFA Michel Platini nehodlá vracet do nejvyšších funkcionářských pater světového fotbalu. Jak prohlásil v rozhovoru pro televizní stanici LCI, neche být už vedení ani UEFA, ani FIFA.
Bývalý šéf FIFA Sepp Blatter

Bývalí fotbaloví šéfové Blatter a Platini byli zproštěni obvinění z finančního podvodu

Soud ve švýcarské Belinzoně neshledal ani u bývalého šéfa Mezinárodní fotbalové federace FIFA Seppa Blattera, ani u bývalého šéfa Evropské fotbalová unie UEFA Michela Platiniho žádnou vinu a zprostil je tak obvinění z finančního podvodu. Řešila se podezřelá platba ve výši 2 milionů švýcarských franků (v přepočtu zhruba 148 milionů korun), kterou měl před jedenácti lety poslat Blatter Platinimu. Oběma tak hrozilo až pětileté vězení, nakonec se mu ale vyhnuli. Prokuratura se hodlá proti tomuto soudnímu verdiktu odvolat.

Více souvisejících

Michel Platini (prezident UEFA)

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 38 minutami

před 48 minutami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy