Fotbalový mistr Evropy Antonín Panenka leží s koronavirem na JIP v nemocnici

Smutná zpráva dnes přišla z vršovického Ďolíčku. Bohemians oznámili, že klubová legenda Antonín Panenka leží na jednotce intenzivní péče v nemocnici. Známý fotbalista a mistr Evropy z roku 1976 se nakazil koronavirem.

Jedna z největších legend českého, resp. československého fotbalu bojuje o život. Antonín Panenka byl dnes ve ve vážném stavu převezen na jednotku intenzivní péče do nemocnice, kde je připojen na přístrojích. Testy u něj prokázaly nákazu koronavirem.

Fanoušky o tom informoval klub Bohemians Praha 1905, v jehož barvách odehrál většinu své veleúspěšné kariéry. „Více jeho stav zatím nebudeme komentovat. Tondo, bojuj!“ vzkázali klokani na sociálních sítích.

Antonín Panenka byl dnes ve vážném stavu převezen na JIP do nemocnice, kde je připojen na přístrojích. Více jeho stav zatím nebudeme komentovat. Tondo, bojuj! ? pic.twitter.com/r49WtrxzoP

— Bohemians Praha 1905 (@bohemians1905) October 7, 2020

Panenka je autorem legendárního vršovického dloubáku, tímto způsobem exekuce pokutového kopu se proslavil po celém světě. Fotbalisté jej dodnes napodobují. V roce 1976 proměnil rozhodující penaltu ve finále mistrovství Evropy.

Za reprezentaci odehrál Panenka celkem 59 utkání a vstřelil 17 gólů, na české ligové scéně byl věrný dresu Bohemians. Závěrečná léta kariéry strávil v Rapidu Vídeň, s nímž vyhrál dvakrát rakouskou ligu a třikrát rakouský pohár.

Související

Antonín Panenka

Měl jsem čest proti Maradonovi hrát. Jeho život však do čítanek nepatří, říká pro EZ Panenka

Jeho hlas byl plný smutku. Bývalý československý reprezentant Antonín Panenka se těžko smiřoval se zprávou, která oznámila, že fotbalová argentinská modla Diego Maradona ve středu zemřela na zástavu srdce. „Každé úmrtí je tragické a těžko se přijímá. Maradona se ale právem mohl považovat za legendu. Měl jsem čest za národní tým nastoupit proti němu. Dodnes jsem z jeho kousků unesen. Jinak ale nevedl život, který byl patřil do čítanek,“ říká pro EuroZprávy.cz Antonín Panenka.

Více souvisejících

Antonín Panenka (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 41 minutami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy