Jaký je fotbal v Česku? Z hlediska rasismu horší než izraelský, tvrdí exsparťan

V reakci na úterní pařížské dění, kdy se ve francouzské metropoli nedohrál duel fotbalové Ligy mistrů mezi Paris Saint Germain a Istanbulem Basaksehir kvůli rasismu vyřečeného z úst čtvrtého rumunského sudího Sebastiana Coltesca směrem k jednomu z asistentovi trenéra tureckého celku, se na svéém twitterovém účtu s fanoušky podělil o svou zkušenost z české ligy bývalý sparťanský fotbalista Georges Mandjeck. Tento dvaatřicetiletý Kamerunec, jenž v současnosti působí v belgickém klubu Waasland-Beveren uvedl, že z hlediska rasismu je česká soutěž ještě horší než izraelská a to v žádném případě není dobrá vizitka českého fotbalu.

„UEFA by měla prověřit také českou ligu, kde jsou na tribunách pravidelně slyšet opičí skřeky," uvedl na svém Twitteru konkrétně Mandjeck, jenž u tohoto svého příspěvku označil oficiální účet Ligy mistrů. „V každém případě je belgický šampionát tisíckrát lepší než ten váš a já se cítím dobře," reagoval pak na nesouhlasné omentářže fanoušků k jeho předchozímu vyjádření.

Vedle toho pak poukázal nejen na rasismus, ale i na kvalitu samotného fotbalu v Česku. I ta je podle něj daleko horší než v Izraeli a připomněl například výsledek 1:3, kterým prohrála v úvodu skupinové fáze Evropské ligy Slavia duel s Beer Ševou, na jejím hřišti.

Připomeňme, že Mandjeck přišel do Sparty za Stramaccioniho éry před třemi lety z francouzského FC Mety a za letenský celek pak nastoupil ke 31 duelům. Během nich se mu pak nepodařilo ani jednou skórovat. Během svého angažmá na Letné navíc ještě hostoval jak ve Francii, tak třeba i v izraelském Maccabi Haifa.

Do současného belgického působiště pak odešel letos v létě coby volný hráč. Jeho Waasland-Beveren se aktuálně nachází na 15. příčce belgické Jupiter League a zatím za něj odehrtál sedm utkání.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal rasismus

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy