Přijede Ronaldo? V Lize národů Šilhavého parta narazí na Španělsko či Portugalsko

Česká fotbalová reprezentace i v příštím roce bude hrát atraktivní zápasy. A to i díky Lize národů. Jak totiž rozhodl čtvrteční los ve švýcarském Nyonu, do Česka v létě přijedou kromě Švýcarska Španělé s Portugalci. Je tak naděje pro české fanoušky, že uvidíí jednoho z nejlepších fotbalistů světa Cristiana Ronalda. Do elitn Ligy A, ve které se aktuálně Češi nacházejí, se tým pod vedením kouče Jaroslava Šilhavého dostal loni na podzim, po postupu z Ligy B, kde ve své skupině skončili na prvním místě.

Elitní Liga A Ligy národů UEFA disponuje čtyři skupinami po čtyřech, přičemž Češi se nacházejí ve skupině A2.

Reakce na atraktivní los pak pochopitelně nenechaly na sebe dlouho čekat. „Přál jsem si Švýcarsko, kde jsem působil, takže jsem moc rád. Portugalsko a Španělsko mají skvělé týmy s hvězdnými jmény. S žádným z těch mužstev jsme v poslední době nehráli, takže bude zajímavé, že dostaneme příležitost poznat nové soupeře, nové hráče," uvedl například reprezentační gólman Tomáš Vaclík a dodal: "Na papíře se mi to moc líbí, uvidíme ale, jak to bude vypadat na hřišti. Věřím, že ve skupině budeme hrát důstojnou roli a ukážeme, kam jsme se jako tým za poslední roky posunuli a v nejvyšší skupině Ligy národů jsme právem."

I pro záložníka Michala Sadílka budou střetnutí s elitními mužstvy velmi zajímavá. „Hodně zajímavá skupina v čele s Portugalskem a hvězdným Cristinaem Ronaldem. Pro náš tým půjde o solidní prověrku. Každý zápase bude mít určitě vysokou úroveň," řekl konkrétně.

Ještě před elitní skupinou A byly v Nyonu rozlosovány nižší ligy, tedy Ligy B, C a D. Slavnostnho aktu se zúčastnilli vedle tradičníího zástupce generálního tajemníka UEFA Giorgia Marchettiho i bývalí reprezentanti Francie a Španělska Robert Pires a Gaizka Mendieta.

Rozlosování Ligy A Ligy národů UEFA:

Skupina A1: Francie, Dánsko, Chorvatsko, RakouskoSkupina A2: Španělsko, Portugalsko, Švýcarsko, ČRSkupina A3: Itálie, Německo, Anglie, MaďarskoSkupina A4: Belgie, Nizozemsko, Polsko, Wales

Liga národů - Liga B:

Skupina B1: Ukrajina, Skotsko, Irsko, ArménieSkupina B2: Island, Rusko, Izrael, AlbánieSkupina B3: Bosna & Hercegovina, Finsko, Rumunsko, Černá HoraSkupina B4: Švédsko, Norsko, Srbsko, Slovinsko

Liga národů - Liga C:

Skupina C1: Turecko, Lucembursko, Litva, Faerské o.Skupina C2: Sev. Irsko, Řecko, Kosovo, Kypr/EstonskoSkupina C3: Slovensko, Bělorusko, Ázerbájdžán, Kazachstán/MoldavskoSkupina C4: Bulharsko, Sev. Makedonie, Gruzie, Gibraltar

Liga národů - Liga D:

Skupina D1: Lichtenštejnsko, Kazachstán/Moldavsko, Andorra, LotyšskoSkupina D2: Malta, Kypr/Estonsko, San Marino

Související

Manchester City

Komise si posvítí na Manchester City. Velkoklub podezřívá z porušení finančních pravidel

Možná je to začátek konce úspěšného období anglického velkoklubu Manchesteru City pod majiteli ze Spojených arabských emirátů. Ten je totiž podezřelý z porušení hned 115 finančních pravidel, a pokud se po prošetření nezávislé komise některá či dokonce všechna prokážou, hrozí manchesterskému celku nejen odpočet bodů, ale vše může klidně skončit vyloučením z Premier League.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Víkend bez fotbalu a částečně i hokeje. Co všechno neproběhne kvůli povodním?

Extrémní deště a z nich vyplývající extrémní povodně zrušily celou řadu plánovaných víkendových sportovních akcí v tuzemsku. Mezi nimi je nejviditelnější odložení celého ligového kola nejvyšší i druhé nejvyšší fotbalové soutěže. V sobotu pak dle původního programu má startovat druhá nejvyšší hokejová soutěž Maxa liga. O víkendu se ale neodehrají její zápasy konající se především na Moravě. Kromě toho se zrušila poslední kvalifikace na Velkou pardubickou a také zápasy baseballové extraligy.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy