Vaclík bude chybět Olympiakosu až tři měsíce. Klub si už místo něj vyhlédl náhradu

Když gólman české fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík střídal o poločase v zápase se Švýcarskem v St. Gallenu, nebvěstilo to pro něj nic dobrého, zvlášť, když věděl, že se jedná o zranění ramene. Nyní se dozvěděl verdikt ohledně toho, jak dlouho bude kvůli němu mimo hru a moc ho nepotěšil. Bez fotbalu bude nakonec dva až tři měsíce a jeho zaměstnavatel olympiakos Pireus už na tento fakt zareagoval. Do svýchb služeb povolal Alexandrose Paschalakise.

Jak píší páteční řecká média, gólmana Vaclíka nyní čeká operace a následná rekonvalescence může trvat až do konce tohoto kalendářního roku. Samotný klub Olympiakos Pireus nikterak blíže o Vaclíkově zranění neinformoval.

Připomeňme, že v této sezóně 2022/23 se dosud tomuto řeckému klubu na domácí půdě příliš nedaří, o čemž svědčí ta skutečnost, že už od začátku této sezóny vyměnili dvakrát trenéra. První z nich Portugalec Pedro Martins v klubu skončil poté, co se jemu a jeho svěřencům nevyvedla nejen předsezónní příprava, ale i předkolo Ligy mistrů. Jeho španělský nástupce Carlos Corberán sice dostal Olymlpiakos do základní skupiny Evropské ligy, v jejím úvodu ale dvakrát prohráli a celové skóre má nelichotivou podobu 0:5.

Proto tak v současnosti klub z řeckého přístavního města vede jiný Španěl Míchel, jenž už v klub jednou působbila to mezi lety 2013 a 2015.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal Tomáš Vaclík (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 17 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Cameron: Rusko využívá střední Asii k obcházení sankcí

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy