Fotbalová tragédie. Český reprezentant Schick se krátce po návratu zase zranil

Jedna z opor českého fotbalového národního týmu Patrik Schick se po říjnovém reprezentačním srazu nepředstaví ani na tom listopadovém. Přestože už se nedávno vrátil z marodky, kde byl kvůli zranění třísel, na jednom z tréninků se opět zranil. Tentokrát by se mělo jednat o lýtko, které podle lékařů fotbalového Leverkusenu, jenž je současným Schickovým zaměstnavatelem, zabere nejméně tři týdny, než se vyléčí.

Minulý týden ve čtvrtek se Schick objevil přesně po 231 dnech v ostrém zápase, konkrétně v rámci Evropské ligy proti Karabachu. V něm naskočil až jako náhradník a stačil odehrát 29 minut. Nyní se chystal na zápas německého poháru s třetiligovým Sandhausenem, nakonec do něj však nenaskočil, jelikož právě na tomto tréninku se opět zranil. Realizační tým tak s jeho službami bude moct podle německých médií počítat až do bundesligového duelu v Brémách 25. listopadu.

Schickovy zdravotní patálie se táhnou už od minulé sezóny. Už tu většinou strávil na marodce kvůli již zmiňovaným tříslům, kvůli kterým šel letos v červnu na operaci, kterou podstoupil na berlínské klinice. I proto se tak v národním dresu neobjevil již od loňského září.

V týmu, kde působí kromě Schicka i další dva čeští legionáři, gólman Matěj Kovář a útočník Adam Hložek, tak během Schickovy absence nastupuje Nigerijec Victor Boniface. Zástupu se zhostil výtečně, neboť během třinácti duelů zaznamenal hned deset branek.

Související

Patrik Schick

Po roce byl vyhlášen českým Fotbalistou roku opět reprezentační útočník Schick

Tradiční českou anketu o nejlepšího českého hráče „Fotbalista roku“ vyhrál letos stejně jako loni reprezentační útočník Patrik Schick. Sedmadvacetiletý forvard oblékající na klubové úrovni dres německého Leverkusenu, jenž je momentálně ve stavu zraněných a neúčastní se aktuálního reprezentačního srazu na úvod kvalifikace na mistrovství Evropy 2024, ovládl 58. ročník ankety pod hlavičkou Fotbalové asociace ČR (FAČR), když o více než 200 bodů vyhrál před druhým záložníkem Antonínem Barákem z Fiorentiny. Na třetím místě pak skončil plzeňský gólman Jindřich Staněk. 
Fotbal je nejpopulárnějším sportem.

Další trable s nominací. Šilhavý nově nemůže počítat se Schickem, s Hložkem ani Doležalem

Už dříve byla nominace kouče fotbalového národního týmu Jaroslava Šilhavého okleštěná o fotbalisty z tuzemské ligové špičky, protože jak Sparta, tak Slavia s Plzní nepustily své hráče na reprezentační sraz. Vedle nich pak stejný krok učinil i Baník Ostrava. Problémy tím však, ale zdaleka realizačnímu týmu neskončily. V listopadové přípravě proti Faerským ostrovům v Olomouci a proti Turecku se nově nepředstaví ani trio původně zamýšlených útočníků Patrik Schick, Adam Hložek a Martin Doležal. Místo nich se tak tedy srazu zúčastní Tomáš Pekhart, Antonín Růsek a Jan Navrátil, pro něhož se jedná o reprezentační premiéru.

Více souvisejících

Patrik Schick Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

včera

včera

včera

včera

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy