Extraliga 43. kolo: Sparta zesměšnila Karlovy Vary, Vítkovice se vytáhly proti Třinci

Praha - Sparta vyprovodila Karlovy Vary ze svého stadionu ve velkém stylu, vyhrála 9:1. Hosté se k úspěšnému zakončení dostali až dvě minuty před koncem a alespoň neodjeli s nulou, na jejich debaklu to ale bohužel nic nemění. Vítkovice se dnes opravdu předvedly a těsně porazili první Třinec 4:3.

Horší vstup do zápasu si snad Karlovy Vary ani nemohly představit. Již po třech minutách seděli dva z hostujících hráčů na trestné lavici. Sparta ani okamžik nemeškala a početní výhodu využila. Réway poslal puk na bránu v momentě, kdy měl Habal zakrytý výhled a nestihl tak zareagovat. Sparta vedla 1:0.Vary už do rozjetého vlaku jen těžko nastupovaly a domácím sotva stíhaly. Převahu Sparta potvrdila ve třinácté minutě, kdy po pravděpodobné pomoci hostujícího obránce slavil Chlapík. Aby toho neměli hosté málo, přidal jim Ďaloga ještě jeden gól do šaten a skóre bylo už vysokých 3:0.Druhá třetina mohla pro Karlovy Vary znamenat nový start a šanci na nápravu. Namísto toho ale druhá třetina spíše projela přes kopírák a po vzoru první třetiny padl rychlý gól, když na trestné lavici odpočívali dva hostující hráči. Peklo pro Vary ale stále pokračovalo, tlak vyvinutý v následné klasické výhodě vyústil v gól ve dvacáté čtvrté minutě a Sparta tak vedla už 5:0.Po tomto gólu musel brankář Habal opustit bránu a dát šanci Závorkovi. Ke smůle hostů ale ani Závorka už zápas nespasil. Nový brankář čelil stejné smršti střel, jaké čelil Habal, a za záda pustil ještě čtyři další puky.Varům se povedlo alespoň využít jednu dvojitou přesilovou hru a v osmapadesáté minutě tak symbolicky snížit na 1:8. Za trest ale přišlo ještě trestné střílení, které Volek nekompromisně proměnil a uzavřel skóre na exhibičních 9:1 pro Spartu.Třinec ztratil zápas čtyři minuty před koncemVítkovice dokázaly porazit extrémně favorizovaný Třinec, který neomylně panuje tabulce extraligy. Zápas se dlouho nesl ve vyrovnaném duchu a o vítězi rozhodovaly až okamžiky těsně před zazněním klaksonu.Za stavu 3:3 se v padesáté šesté minutě střelou z levého křídla prosadil Kucsera a zařídil tak svému celku tři body. Litvínov ukazuje, že na Třinec hrát umí, za letošní sezónu už mají totiž proti Ocelářům druhý vítězný zářez.Výhra proti Třinci je o to cennější, že za posledních sedmnáct zápasů, jsou Vítkovice teprve druhý tým, který Ocelářům ukradl všechny body.

Výsledky 43. kola hokejové extraligy:HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 9:1 (3:0, 4:0, 2:1)Branky a nahrávky: 4. Réway (J. Hlinka), 13. Chlapík (Volek), 20. Ďaloga (Buchtele), 22. Buchtele (J. Hlinka, Réway), 24. Kumstát (Rolinek), 28. M. Procházka (Chlapík), 29. Klimek (Rolinek), 57. J. Hlinka (Sabolič, Réway), 60. Volek z trest. střílení - 58. D. Hruška (Balán, Duda)

HC Olomouc - HC Kometa Brno 3:6 (1:1, 1:3, 1:2)Branky a nahrávka: 1. Herman (T. Rachůnek), 34. Herman (Houdek, Skrbek), 56. J. Knotek (Skrbek, Cibák) - 11. Koreis, 25. J. Hruška (Ton, Honejsek), 27. Burian (Ptáček, Kempný), 37. Ostřížek (Dočekal), 49. L. Čermák (Dočekal, J. Káňa II), 52. Vondráček (Burian)

Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)Branka a nahrávky: 47. Holík (Roman Vlach, Řezníček)

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha 5:3 (1:1, 3:2, 1:0)Branky a nahrávky: 17. J. Sýkora (Schleiss, Jeřábek), 24. J. Sýkora (Johnson, Pulpán), 38. Johnson (Jeřábek), 39. Lev (Kubka), 59. J. Sýkora - 12. Bednář (Šenkeřík, Sklenář), 35. Bednář (Vlasák), 37. J. Doležal (Šenkeřík, Stránský)

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)Branky a nahrávky: 14. Lukeš (Kubát, Hübl), 25. Lukeš (Jánský, Pavlík), 29. Ručinský (Petružálek) - 50. Trška

HC Pardubice - Hradec Králové 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)Branky a nahrávky: 30. Radil (Korím, Semorád) - 42. Skokan (Červený, Pláněk), 62. Šimánek (Pilař)

HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)Branky a nahrávky: 10. Burger (E. Němec, Čerešňák), 35. Olesz (Štencel, M. Hlinka), 42. Svačina (Roman, Huna), 56. Kucsera (Vandas, Húževka) - 8. Nosek, 13. Orsava (Kreps), 48. Nosek (Adamský, M. Doudera)

Kanadské bodování50 bodů: Viktor Hübl (Litvínov)48 bodů: Tomáš Mertl (Hr. Králové)44 bodů: Jaroslav Hlinka (Sparta)

Tabulka

POŘADÍ 
TÝM  ZÁPASY 
SKÓRE  BODY 
1. Třinec
43 156:89
95
2.
Litvínov 43 137:105 84
3. Sparta
43 152:108
77 4.
Brno 43
131:117 77
5. Hradec Králové 43 115:109
70
6.
Pardubice 43
131:130 68
7. Plzeň
43 119:107
64
8. Vítkovice 43
113:125 61
9. Zlín
43 111:128 60
10.
Ml. Boleslav 43
127:144 56
11. Liberec
43 97:108
53
12.
Olomouc 43 107:130 51
13. Karlovy Vary
43 88:122
49 14.
Slavia 43
84:146 38

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

U hokejistů Vítkovic skončil nakonec i kouč Holaň, Trnku a Šimíčka nově doplní Jiří Veber

I když to nejprve vypadalo, že nedobrý vstup do nové extraligové sezóny u hokejových Vítkovic trenér Miloš Holaň neodskáče, nakonec i on si balí kufry. Ani po předešlé změně, kdy před dvěma týdny na místo Radka Philippa přišlo duo nových asistentů Pavel Trnka-Roman Šimíček, se výkony hokejistů ostravského celku výrazně nezlepšily. Vítkovice se tak nacházejí až na předposledním místě extraligové tabulky. Proto tak nově zmiňované duo dosavadních asistentů doplní mistr ligy se Vsetínem z let 1996 až 1999 Jiří Veber.
HC Vítkovice

Měly být černým koněm soutěže, ale jsou poslední. Vítkovice sáhly ke změnám realizačního týmu

Kdo nemůže být po úvodních devíti kolech tuzemské hokejové extraligy rozhodně spokojen se svým vstupem do nové sezóny, to jsou hokejisté, trenéři a funkcionáři Vítkovic. Ostravský celek byl před sezónou pasován do role černého koně, avšak nachází se až na posledním čtrnáctém místě tabulky. Vedení klubu se sice rozhodlo ponechat ve funkci hlavního trenéra Miloše Holaně, ale jeho dosavadní asistent Radek Philipp končí. Na lavičce nově budou sportovní manažer Roman Šimíček a dosavadní kouč vítkovických juniorů Pavel Trnka.

Více souvisejících

HC Vítkovice HC Oceláři Třinec extraliga, hokej ČR

Aktuálně se děje

před 6 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy