Češi opět poráží Rusy, zápas rozhodl čtyři minuty před koncem samostatný nájezd

Praha - V rámci Euro Hockey Tour se již podruhé v rozmezí tří dnů utkal český a ruský tým. Podruhé odcházeli vítězně naši reprezentanti a s blížícím se světovým šampionátem jsou tyto zápasy nesmírně důležité pro psychiku mužstva.

Po prvních deseti minutách zápasu se zdálo, že úvodní třetinu jednoznačně opanují čeští hráči. V osmé minutě skóroval Vondrka a poslal náš tým do jednobrankového vedení. V jeho stopách pak za dvě minuty šel i Zohorna a zvýšil už na nádherných 2:0.Všichni už věřili, že se našim hokejistům podařilo položit ruský tým na záda, ale ve skutečnosti jen vzbudili spícího draka. Do dvou minut se Slepyšev a Lazarev vypořádali s českým náskokem a zápas opět vyrovnali. Za stavu 2:2 tak skončila štědrá první třetina.Druhá fáze už nebyla co do gólů tak obdařená, přesto jsme se z ní ale mohli radovat. Přesně v polovině třetiny opět přesně mířil Vondrka a znovu nás tak o stupínek povýšil nad ruský tým. Sborná už do konce třetiny neskórovala a do kabin šli hráči za stavu 3:2 pro domácí.Vstup do třetí třetiny tentokráte zvládli lépe Rusové. Šest minut po začátků poslední fáze, dokázal Popov vyrovnat na 3:3. Čáslava se ihned pokoušel o gólovou vendetu, puk ale skončil jen na tyči soupeřovi brány a skóre tak zůstalo nerozhodné.Davy diváků rozburácel až v padesáté šesté minutě nájezd, který Svačina suverénně proměnil a zařídil tak posledním gólem zápasu výhru českého týmu.

ČR - Rusko 4:3 (2:2, 1:0, 1:1)Branky a nahrávky: 8. Vondrka (T. Zohorna, Koukal), 10. T. Zohorna (Roman, Zaťovič), 30. Vondrka (Ševc, Kempný), 56. Svačina z trest. střílení - 11. Slepyšev (Grigorjev), 12. Lazarev (Loktionov), 46. Andrej Popov (Alexander Popov, Glinkin)

Sestavy:ČR: Salák - Nakládal, Klesla, Krejčík, Čáslava, Polášek, Kolář, Ševc, Kempný - Gulaš, Sobotka, Ručinský - Simon, Novotný, Smoleňák - Svačina, Roman, Zaťovič - T. Zohorna, Koukal, Vondrka. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.Rusko: Šaryčenkov - Višněvskij, Kiselevič, Ožiganov, Jakovlev, Grigorjev, Gavrikov, Barancev, Koledov - Andrej Popov, Alexander Popov, Glinkin - Slepyšev, Andronov, Kugryšev - Sošnikov, Loktionov, Lazarev - Timkin, Tkačev, Kraskovskij. Trenér: Oleg Znarok.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

hokej Hokej MS CZE Tým Hokej MS RUS Tým

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 3 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelem to neskončí? Napětí kvůli válce v Pásmu Gazy může vyústit v masivní konflikt

Generální tajemník OSN António Guterres ve čtvrtek upozornil, že eskalující napětí ohledně války v Pásmu Gazy a útoku Íránu na Izrael může vyústit v "celoplošný regionální konflikt" na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy