Kdo neskáče, není Čech! Na podporu hokejistů vznikly písně i videoklip

Praha - Český hokejový tým na pražském mistrovství světa podporují i zástupci showbyznysu. Mezi ně už tradičně patří skupina Kabát, ale na serveru YouTube si našly spousty přiznivců i jiné hity.

Skupina Kabát skladbu Brousíme nože zazpívala před vyprodaným hledištěm přímo na ledě O2 areny v rámci slavnostního zahájení mistrovství. Kabát je u hokejové reprezentace oblíben. Traduje se to od mistrovství světa v roce 1996 ve Vídni, kdy hokejisté v kabině po zisku titulu polili tehdejšího premiéra Václava Klause šampusem za zpěvu písně Jak ti šlapou Kabáti. Hokejová kabina prý často duní hitem Dole v dole.

"Kabáty posloucháme v kabině, takže jsme moc rádi, že nám složili písničku. Je super. Myslím, že se do kabiny před zápasem bude hodit," uvedl před šampionátem útočník Radek Smoleňák.

Písnička Little Boy zazněla v premiéře při hokejovém utkání české reprezentace proti Švédsku. Natočila ji čtveřice Portless, jejichž skladba New Ride se hrála v roce 2013 na hokejovém mistrovství světa ve Švédsku.

"Chceme písničku Little Boy věnovat všem, kteří milují hokej. Každý ze současných hokejistů i hokejových legend začínal jako malý kluk. A o tom ta písnička je. Věříme, že se v ní najdou všichni, kteří hokej aktivně hrají a doufáme, že se bude líbit i fanouškům. Původně jsme zamýšleli věnovat jí Jardovi Jágrovi. Ale to by nebylo spravedlivé a Jarda to jistě pochopí. Patří všem," vzkázali Portless.

Členové souboru Tři sestry Banditos, kteří své písně staví na zlidovělých hitech kapely Tři sestry, pro české hokejisty na YouTube umístili videoklip Kdo neskáče, není Čech!.

Zdroj: YouTube

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

hokej Hudba Skupina Kabát

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy