Vynikající Konrád a dvougólový Laš. Olomouc vyloupila O2 arénu!

Praha - Nečekaný výsledek a zlaté tři body pro Olomouc, která je stále ve hře o play off. Mora přijela v rámci čtyřiačtyřicátého kola Tipsport Extraligy bojovat o další body do Prahy a souboj zvládla na výbornou - vyhrála 4:2! Hvězdou utkání byl se dvěma vstřelenými brankami olomoucký forward Marek Laš.

První je jedním z aktuálně nejlépe postavených týmů v extralize a bojuje o nejvýhodnější postavení před play off, druhý se stále statečně pere o postup do předkola. Sparta v O2 aréně hostila Olomouc, která si nakonec překvapivě odváží všechny body za výhru 4:2.

Ještě před startem utkání Sparta vzdala hold vojákům, hasičům, policajtům a všem složkám záchranného systému, na ledě to už žádná sláva nebyla. Zápas začal z obou stran opatrně, větší šanci si v úvodních deseti minutách ani jeden tým nevytvořil. Do prvního souvislejšího tlaku se dostala lépe hrající Sparta, pěknou příležitost měl Andrej Kudrna, střela mu z dobré pozice nesedla. Na druhé straně zkoušel z úhlu prostřelit Novotného Marek Laš, sparťanský brankář byl pozorný. Slušně zaplněná O2 arena se v úvodní dvacetiminutovce přeci jen dočkala gólu - rychlou a pohlednou kombinaci prvního útoku Sparty zkušeně zakončil Michal Řepík. Vzápětí mohl vyrovnat hostující Mikúš, střelu olomouckého útočníka však zneškodnil znovu Novotný.

Ve druhé třetině se tempo hry zvýšilo a přišly i šance. Nejprve mířil nepřesně olomoucký Houdek, následně ujížděl sám na Konráda Forman, ale ani jeho střela v bráně neskončila. První početní výhodu utkání si mohla vyzkoušet Olomouc a Kohouti se hned dočkali vyrovnání. Dělovku Marka Laše Novotný vyrazil těsně před brankovou čáru a Jan Knotek už měl lehkou práci - pohotově kotouč dorazil do sítě.

Ze strany hostů to nebylo vše. Svěřenci trenéra Zdeňka Venery šli sice do oslabení a Sparta byla hodně blízko k tomu, aby vstřelila vedoucí gól, jenže za okamžik mohla slavit početná skupina olomouckých fanoušků. Důrazný Jan Eberle se se štěstím dostal ke střele a ta překvapivě zapadla přesně do rohu sparťanské branky. Pražané měli ještě ke konci druhé třetiny možnost další přesilovky, po nevydařených střelách Pecha a Piskáčka vydržel těsný stav 1:2.

Sparta se po druhé přestávce hnala za vyrovnáním, byla aktivnějším mužstvem, nedařilo se jí. Narážela totiž na bezchybného Konráda, který postupně zneškodnil střely Piskáčka, Hlinky i Ihnačáka. A udeřila Olomouc - třetí branku hostů vstřelil třináct minut před koncem Marek Laš. Hned za další dvě minuty byl rozdíl znovu jednogólový, nejrychleji se v brankovišti zorientoval domácí útočník Petr Vrána.

Na druhou trefu Sparty našla Mora rychlou odpověď v podobě čtvrtého gólu. Aktivní Marek Laš nedal Novotnému bleskovou střelou sebemenší šanci a dostal olomoucké svojí druhou brankou v utkání do vedení 4:2. Sedm minut před konečným hvizdem hráli Pražené přesilovku, snížit se jim nepodařilo a pečlivě bránící Olomouc si tak došla před čtrnácti tisíci diváky pro cenné a důležité tři body.

HC Sparta Praha : HC Olomouc 2:4 (1:0, 0:2, 1:2). Branky: 17' Řepík, 49' Vrána - 27' Knotek, 32' Eberle, 47' a 50' Laš. Střely: 33:25. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:2. Diváci: 14 370.

Sestava Sparty Praha: Novotný (Pöpperle) - Gernát, Piskáček, Kalina, Švrček, Nedomlel, Eminger, Mikúš - Hlinka "C", Vrána, Řepík, Klimek, Smejkal, Forman, Kumstát, Pech, Ihnačák, Uher, Cingel, Kudrna. Trenér: Jiří Kalous.

Sestava Olomouce: Konrád (Laco) - Vyrůbalík "C", Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Galvas, Houdek, Rašner - Laš, Knotek, Vlach, Burian, Sundher, Eberle, Holec, Herman, Mikúš, Matai, Mrázek, Kotala. Trenér: Zdeněk Venera.  

Michal Řepík, HC Sparta Praha: ,,Snažili jsme se, makali, ale takový zápas občas přijde. Olomouc dost bránila a my jsme na ně nenašli recept. Tito soupeři nám poslední dobou dělají problémy, musíme si to zítra pořádně rozebrat. Ztrácíme moc puků na modré čáře, nedaří se nám proměňovat šance. Oni jich moc neměli, ale dávali góly. Chyběl nám tlak do branky, stříleli jsme jen z úhlů,k tomu jim brankář zachytal výborně. Nedá se nic dělat, teď nás čeká Chomutov. Bude to podobný hokej, musíme se z dneška poučit a před reprezentační pauzou vyhrát." 

Další výsledky: Vítkovice : Brno 3:2 pp., Plzeň : Zlín 7:1, Litvínov : Mladá Boleslav 5:4 pp., Karlovy Vary : Třinec 1:2, Liberec : Chomutov 4:5, Pardubice : Mountfield HK 1:4.   

Tabulka Tipsport Extraligy: 

# Tým Body 1.  Liberec 90 2. Oceláři Třinec 84 3. Sparta Praha 76 4. Mountfield HK 75 5. Verva Litvínov 74 6. Kometa Brno 72 7.  Chomutov 70 8. Vítkovice 66 9. Škoda Plzeň 62 10. Mladá Boleslav 58 11. PSG Zlín 58 12. HC Olomouc 55 13. Pardubice 41 14. Karlovy Vary 40

Související

Ilustrační fotografie.

Hokejová Sparta v Davosu válela, prvním českým vítězem Spengler Cupu po 40 letech se ale nestala

Bezstarostná cesta hokejové Sparty nejstarším turnajem na světě, tedy Spengelerovým pohárem ve švýcarském Davosu, se zastavila nakonec těsně pod vrcholem. Poté, co nejprve ve skupině dokázali její hráči porazit výběr Kanady i domácí Davos a v semifinále pak po obratu z 0:3 na 4:3 také švédské Örebro, v sobotním finále nestačili na švýcarský celek Ambri-Piotta. Zápas s ním Sparta dovedla po remíze 2:2 až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec neuspěla a prodloužila tak čekání na dalšího českého vítěze turnaje zase o další rok.
Sparta hraje domácí zápasy v O2 aréně.

K hokejové Spartě se vrací Hořava. Z téměř dojednaného Varadi nakonec sešlo

Sága s názvem „hledání nového trenéra hokejové Sparty“ je po několika dnech konečně u konce.  Zápletku ale měla přímo shakespearovskou. Už v pondělí vyšla najevo zpráva o tom, že je dohoda mezi Spartou a bývalým koučem mistrovského Třince Václavem Varaďou na spadnutí a ještě v úterý dopoledne to vypadalo, že vše směřuje k podpisu. Během dne ale bylo rázem všechno jinak a nakonec si vedení Sparty pláclo s Miloslavem Hořavou. Ten sparťanské mužstvo vedl po boku Josefa Jandače v posledních třech sezónách s přestávkami až do konce té minulé.

Více souvisejících

HC Sparta Praha

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 18 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři propašovali na web ČTK smyšlenou zprávu o atentátu na Pellegriniho

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy