Kde bude hrát Jagr? Kvůli zájmu z NHL to pro zatím v Kladnu ještě nebude, přestoupí ale?

St. Louis/Praha - Kde bude v této sezóně 2017/18 hrát hokejová legenda Jaromír Jágr? Právě tato otázka asi zajímá všechny tuzemské hokejové fanoušky. Poté, co "šedesátosmička" ukončila po loňské sezóně 2016/17 své angažmá ve Floridě, je nyní bez práce a poslední dobou se čile spekuluje o tom, zda v následujících měsících bude hrát v tuzemsku, někde jinde v Evropě, v KHL či opět v NHL. A zámoří, zdá se, je aktuálně nejblíže k tomu, aby se tam v současnosti nejslavnější český hokejista objevil. V pátek ráno se totiž dostala na světlo světa informace o tom, že klub St. Louis Blues má vážný zájem o Jágrovy služby. "Je to skvělý hráč. Rozhodně patří k těm, o kterých jsme se v klubu bavili. Mluvili jsme o řadě hráčů," řekl k Jágrovi konkrétně Doug Armstrong, klubový generální manažer ve čtvrtek na tiskové konferenci. Nejen proto se tak pro zatím hokejista, jenž před pár týdny nevyločil návrat do reprezentačního dresu a tedy i účast na nadcházejících Zimních olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu, neobjeví ani v dresu Kladna, kde se očekávalo, že již v tuto neděli za Středočechy nastoupí. Dalším důvodem, proč tomu tak nebude, je také fakt, že ještě nemá vyřízenou transferkartu.

Jaromír Jágr by v případě příchodu do St. Louis Blues nebyl jediným Čechem, který by v tomto celku hrající kanadsko-americkou NHL působil. Už nyní totiž dres tohoto klubu obléká jak Vladimír Sobotka, tak Dmitrij Jaškin. V obou těchto případech se jedná o útočníky. A má to svůj důvod, že se St. Louis Blues zajímá mimo jiné i o Jaromíra Jágra. Právě tomuto klubu se totiž během přípravného kempu zranil centr Robby Fabbri, jenž si zpřetrhal vazy v koleně a s velkou pravděpodobností hraničící s jistotou si tento hokejista v následující sezóně NHL nezahraje. Začátek nové sezóny NHL, která se kvapem blíží, pak nestihnou ani další útočníci a to Patrik Berglund a Alexander Steen. "Jediné, co vám mohu říci, je, že v minulém roce hrál proti nám skutečně dobře. Pořád je to hráč, který o sobě dával vědět, sbíral body a stálo za to ho sledovat," dodal s tím, že se o všem bude bavit s generálním manažerem. A když vše vyhodnotí jako správný tah, bude se jednat dál. "Ale za sebe říkám už nyní, že Jaromír je skvělý hokejista," řekl k osobě Jaromíra Jágra trenér St. Louis Blues Mike Yeo.

Není náhodou, že se k Jágrovi vyjádřil i jeden ze současných centrů St. Louis Blues Brayden Schenn. Vždyť právě on zná českého hokejistu velmi dobře ze společného působení ve Philadelphii. Šlo konkrétně o sezónu 2011/12, kdy se v tomto klubu oba setkali. "Každý ví, co Jágr umí. Ať už k nám přijde nebo ho nepodepíšeme, tak je dobré říct, že on by byl důležitým hráčem pro jakýkoliv tým. Je to skvělý vůdce, který vždy dělá maximum pro to, aby byl připravený hrát. Podívejte se na jeho úspěchy v NHL, ty to jen dokazují. Ale uvidíme, jak to dopadne," je v očekávání Schenn, jenž se vyjádřil i k Jágrově vysokému věku, kvůli kterému by už údajně nestačil současnému tempu v NHL. "Podívejte se na jeho držení puku. Je hodně silný, těžko mu ho seberete. Je mu sice pětačtyřicet, ale nasbíral 46 kanadských bodů. On ví, co dělá a dělá to dobře," odmítl všechny spekulace Schenn.

Naposledy tedy Jágr působil ve Floridě, kde měl pouze roční kontrakt a po jeho vypršení je tak nyní bez práce. O tom, že by mohl nastoupit v nejbližší době v dresu Kladna, se začalo mluvit poté, co během minulého týdne začal olympijský vítěz z Nagana s tímto týmem trénovat. Kladenští příznivci tak tedy očekávali, že se Jágr objeví na ledě za Kladno už tuto sobotu v prvoligovém zápase proti Přerovu. Že za Kladno nakonec o tomto víkendu nenastoupí, to během pátečního dne oznámil i s odůvodněním sám pětačtyřicetiletý Jágr. "V sobotu hrát určitě nebudu. Nemám vyřízenou transferkartu. Je to nepříjemné, protože lidi čekali, že budu hrát. Na druhou stranu jsme nikomu nic neslibovali. Byl by nesmysl se do něčeho montovat, když stoprocentně nevím, jestli tu budu. Nechci se někomu zbytečně plést do sestavy, aby se kvůli mně měnila," uvedl konkrétně.

"Fanoušky to mrzí, těšili jsme se, ale situace je nyní taková," vyjádřil se k aktuální situaci mluvčí kladenského klubu Vít Heral a pokračoval: "Možnost návratu krále, jak mu interně říkáme, tady je. Spíše bych se přikláněl k sobotnímu zápasu." Asistent kouče kladenských Rytířů Pavel Patera pak dodal: "Kdykoliv přijde, strašně rádi ho přivítáme v sestavě."

Přestup Jágra do St. Louis se vzdálil. Klub se zajímá o jiného forvarda

Během pátečního dne se však objevila informace o tom, že vedení klubu St. Louis Blues se v posledních hodinách hořečně zajímají o jiného útočníka a to konkrétně o Kanaďana Scottieho Upshalla. Tento zkušený třiatřicetiletý hokejista se zná také s Jaromírem Jágrem a to díky společnému angažmá ve Floridě v sezóně 2014/15. Poslední dvě sezóny pak Upshall působil právě v St. Louis, kde mu ale letos v létě vypršel kontrakt a na novém se po jeho vypršení nedohodl.

Proto tak Upshall před třemi týdny podepsal novou smlouvu s Vancouverem, ovšem v jeho dresu se ve čtvrtek v přípravném duelu proti Calgary neobjevil. Není tak proto divu, že se nyní v médiích čile spekuluje o jeho návratu do St. Louis, přičemž nabídka ze strany klubu má znít následovně: 80 000 dolarů za rok. A že má právě Upshall, i přesto, že jeho potenciál není rozhodnš takový jako Jágrův (v posledním ročníku NHL kanadský útočník zaznamenal pouze 18 bodů), větší šanci získat angažmá v tomto klubu, o tom svědčí i fakt, že by byl pro klub, jehož platový strop činí 2,2 milionů dolarů, výrazně levnější.

Jméno si Jaromír Jágr v zámoří udělal především svými výkony, které ho vynesly na druhé místo v tabulce nejproduktivnějších hokejistů NHL v historii vůbec. Během své kariéry už stihl nastupovat v dresech Pittsburghu, Washingtonu, New Yorku Rangers, Philadephie, Dallasu, Bostonu, New Jersey a Floridy a právě během těchto všech angažmá zaznamenal celkem 1914 bodů, přičemž tedy nastřílel 765 branek a k tomu přidal ještě 1149 finálních přihrávek. To všechno za neuvěřitelných 1711 zápasů. V historii NHL už byl lepší pouze legendární Wayne Gretzky. V rámci play off pak nastoupil Jágr celkem ke 208 duelům, během nichž nasbíral dohromady 201 bodů (78 gólů a 123 asistencí).

Dodejme, že už příští týden ve středu začne nový ročník NHL a St. Louis Blues má na programu v rámci 1. kola duel s Pittsburghem a to na jeho stadionu.

Související

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Češi především díky čtyřem bodům kapitána Červenky jasně přehráli Brity 4:1

Z pohledu českého národního týmu to byl v sobotu pohodový večer. Proti Britům, kteří nikterak výrazně českým hráčům duel nezkomplikovali a umožnili jim bezstarostnou cestu za dalšími třemi body, tak svěřenci kouče Radima Rulíka v klidu došli k výhře 4:1. Tu navíc režíroval ten nejzkušenější z Čechů, samotný kapitán Roman Červenka, jenž zaznamenal čtyři asistence. Do utkání pak nastoupil i Martin Nečas, který teprve kolem sobotního poledne přiletěl ze zámoří, ovšem na své první body na turnaji si bude muset ještě počkat.

Více souvisejících

hokej Jaromír Jágr NHL

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

Policie SR, ilustrační fotografie.

Atentát na Fica: Vyšetřuje se i teorie, že pachatel nebyl osamělým vlkem

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích. 

Aktualizováno včera

Ebráhím Raísí

Írán se obává o prezidenta Raísího. Prezidentský vrtulník havaroval

Nejasný je osud iránského prezidenta Ebráhíma Raísího po havárii jednoho ze tří vrtulníků v konvoji, který politika převážel. Íránská média zprvu podle světových agentur informovala o "tvrdém přistání". Úřady se strojem ztratily kontakt, probíhá rozsáhlé pátrání. Raisí má být v ohrožení života. 

včera

Natálie Grossová ve filmu Společně sami.

RECENZE: Nesoudný produkt Společně sami se neměl dostat do kin

Stává se už jen velmi málo, aby se do českých kin dostal film, jehož kvality jsou k samotnému promítání zkrátka nedostačující. Řemeslnou neschopností počínaje, zcela otupujícím dějem a neexistující pointou konče. Většina těchto projektů je navázaná na jména Evy Toulové a Tomáše Magnuska. Novinka Společně sami do této kategorie bohužel spadá.

včera

Zbyněk Stanjura

Stanjura by uvítal odchod Pavla Novotného z ODS

Ministr financí a místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se Pavel Novotný rozhodl sám ze strany odejít. Stanjura to řekl v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce.

včera

včera

David Pastrňák

Pastrňák se Zachou prošli zdravotní prohlídkou a jsou blízko účasti na domácím MS

Největší česká hokejová hvězda David Pastrňák je blízko tomu, aby mohla být v pondělí přivítána v Praze, kde by se připojila k národnímu týmu na mistrovství světa. Poté, co útočník se svým Bostonem vypadl z play-off kanadsko-americké NHL, měl nyní projít bez problémů nezbytnou zdravotní prohlídkou a na základě toho ho tak jeho zaměstnavatel může uvolnit. Zdravotní prohlídkou pak prošel i další bostonský medvěd Pavel Zacha.

Aktualizováno včera

včera

včera

Peter Pellegrini

Pellegrini: Někteří politici nejsou schopni sebereflexe. Na kulatý stůl nedozrál čas

Na kulatý stůl slovenských politických stran zatím ani po atentátu na Roberta Fica (Smer-SD) nedozrál čas, řekl zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli. Pellegrini se v týdnu sešel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a navrhl jednání politických subjektů. Občany dnes vyzval, aby se nenechali unést negativními emocemi, které může přinést další politický souboj. 

včera

včera

včera

Bouřka, ilustrační fotografie.

Počasí: V Česku dnes udeří bouřky. Meteorologové upřesnili výstrahu

V Česku od dnešní 14. hodiny hrozí silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) aktualizoval výstrahu, která se nově týká severních, severovýchodních a východních Čech a části Moravy až do půlnoci. Nejmenší pravděpodobnost výskytu bouřek je na jižní Moravě a v částech Vysočiny a Zlínského kraje.

včera

Robert Fico

Fico je mimo ohrožení života, oznámili lékaři

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD), který se ve středu stal obětí atentátu, je aktuálně mimo ohrožení života, uvedl v neděli vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Smer-SD). Ficův stav je ale nadále vážný. 

včera

Policie SR, ilustrační fotografie

Slovenská policie obvinila lidi, kteří schvalovali atentát na Fica

Slovenská policie obvinila tři lidi, kteří na sociálních sítích schvalovali středeční atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), uvedla policejní mluvčí Denisa Bárdyová. Obvinění jsou v cele předběžného zadržení, informovala agentura TASR. Fico je hospitalizován v nemocnici v Banské Bystrici ve vážném, nicméně stabilizovaném stavu. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Tornádo na Ústecku se potvrdilo. Pohybovalo se i přes tok Labe

Podezření na sobotní výskyt tornáda na Ústecku se potvrdilo, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Tornádo se pohybovalo i přes říční tok. Experti se chystají na terénní průzkum místa. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy