I přes bolavé koleno Jágr v sobotu za Kladno nastoupí! V extralize si ho zamluvil Třinec

Kladno - Potvrzeno samotnou hokejovou legendou Jaromírem Jágrem. Slavná "šedesátosmička", jež ve středu přiletěla z Kanady do Česka, se skutečně představí již tuto sobotu a to v utkání WSM ligy, druhé tuzemské nejvyšší hokejové soutěže, mezi Benátkami nad Jizerou a Kladnem, jehož dres si právě Jágr, jenž je zároveň i majitelem tohoto středočeského klubu, oblékne. Český útočník, který nakonec odcestoval ze zámoří poté, co se mu nevyvedlo poslední angažmá za velkou louží v Calgary, kde působil od začátku právě probíhající sezóny 2017/18 a během kterého se spíše ocital mezi zraněnými. Nyní je již v České republice a to proto, aby pomohl svému Kladnu k postupu do baráže, tedy do bojů o účast v extralize. K tomu, aby v baráži Jágr nastoupil, musí před tím stihnout nastoupit v patnácti utkáních. A když se Středočechům nakonec nepodaří postoupit do vysněné baráže, tuzemští hokejoví fanoušci by se mohli dočkat Jágrova startu v extralize a to ještě v rámci tohoto ročníku tak, aby pomohl Třinci na cestě za titulem. Právě tento slezský klub si pojistil tuto hokejovou legendu díky tomu, že s ním dohodl na střídavých startech, přičemž by do Třince mohl z Kladna cestovat vrtulníkem. „Je pravda, že vrtulník mám hodně rád, nevadilo by mi to. Pokud bych hrál v Třinci, odstěhoval bych se tam, vzal si tam věci a hrál jen domácí zápasy, ale to jsem jím ještě neřekl," řekl po většinu dobu ostře sledované čtvrteční tiskové konference úsměvavý Jaromír Jágr.

Pro Jágra je ale teď hlavní prioritou Kladno, které chce dopomoci k postupu do nejvyšší hokejové soutěže, tudíž dostat Rytíře do baráže. Jak již bylo výše zmíněno, k tomu, aby se Jágr v této baráži mohl objevit, musí před tím za klub nastoupit do patnácti duelů. Vše ale bude zaléžet na tom, jak zdravotně se bude legenda cítit. Připomeňme, že ho momentálně nejvíce trápí koleno, se kterým již byl na vyšetření u profesora Pavla Koláře. "Bylo by dost riskantní, aby se vynechal jakýkoli zápas. Pokusím se nastoupit ten příští, který hrajeme v sobotu," prohlásil Jágr a pokračoval: "Abych vám přesně řekl, co se mnou je, to po mě nechtějte. Nejsem doktor, nedokázal bych to vysvětlit. Myslíme si, že to je vnitřní vaz, který jsem si nějak natáhl. Nevíme jakým způsobem. Nepamatuju si, že by došlo k situaci, kdy by mě to vyloženě bolelo. Otéká to možná proto, že u vazu je odchlouplá kost. Jakmile vaz naráží na kost, koleno otéká."

"Dnes na tréninku jsem se cítil hůř, než jsem očekával. Navštívil jsem profesora Koláře, bylo tam něco vpíchnutého a mělo by to být lepší. ale v dalších dnech budu bolest cítit víc, což se taky stalo," dodal ještě své nejnovější pocity týkající se ohledně jeho zraněného kolene. Mimo jinétak připomněl veřejnosti, že ještě před tiskovou konferencí, která začala v 11:00 absolvoval trénink se svými kladenskými spoluhráči. Během něho bylo vidět, jak si říká o poklidnější tempo tak, aby si mohl oddechnout, nakonec si dal pár "rovinek" uprostřed kluziště a po třičtvrtěhodině zmizel v útrobách stadionu.

Hokejisty Kladna mimochodem sledoval již ve středu, kdy hráli duel s Karlovými Vary a nakonec se Západočechy prohráli celkem jasně 0:4. "Když se přijdu podívat na Kladno, spíš sleduju soupeře. Vary s největší pravděpodobností budou našim potenciálním soupeřem v play-off. Dívám se na to, jakým způsobem bychom proti nim měli hrát. Náš výkon komentovat nebudu. Někdy se ti daří a prohraješ a naopak," řekl k zápasu Jágr.

Kdyby se nakonec středočeským Rytířům nepodařilo probojovat do vytoužené baráže, mohl by se tedy Jágr ukázat v Třinci, se kterým se domluvil na oněch zmíněných střídavých startech, přičemž by nejen, že do Třince mohl letět vrtulníkem, ale především by za něj odehrál hlavně domácí utkání. "Spolupráce s Třincem vždy byla a mělo by to takhle pokračovat. Kdybych byl zdráv a ve formě, půjdu rád pomoct," řekl Jágr konkrétně, hokejový komentátor ČT sport Michal Dusík na to konto dodal: "To je tým, který má na to, aby byl mezi čtyřkou nejlepších."

Letošní sezóna NHL by nemusela být pro Jágra nutně tou poslední, českou "Jágrmánii" nečekal

Přestože se s ním už vedení kanadského Calgary rozloučilo a poděkovalo Jágrovi za jeho služby, neznamá to úplně, že by snad česká hokejová legenda se zámořím definitivně rozloučila a nejen se zámořím, ale i se samotným Calgary. "Teď je to těžké říct. Šance je vždy otevřená, že bych se mohl vrátit, třeba i na play-off. Kdyby to tady nějak nedopadlo... Beru to tak, že jsem v současnosti na Kladně, můj jednej cíl je dostat se do formy, uzdravit se a pomoct mužstvu. Dostat se do pla-off, baráže, pokusit se vybojovat extraligu," řekl k tomu hrtáč, jenž je nejproduktivnějším Čechem v historii nejslavnější kandsko-americké soutěže, jež letos slaví 100 let od svého založení. Za vše mluví následující číslo: celkem v NHL Jágr nastoupil ke 1733 zápasům a je tak třetí v historických tabulkách soutěže za Markem Messierem (1756) a Gordiem Howem (1767).

V Kladně se momentálně nemluví o nikom jiném než právě o Jaromíru Jágrovi. Na tiskovce bylo přitomno hned několik novinářů, a to nejen těch tuzemských, ale i řady zahraničních. "Jsem rád a vděčnej, že vidím takových lidí a novinářů. Letos poprvé jsem podepsal v Kanadě, a to se nedá srovnat, tam bylo tak 12 lidí, tady je vás okolo 70. Toho si ohromně vážím," řekl hokejista.

Vzhledem k tomu, že se mílovými kroky blíží Zimní olympijské hry, které se od 9. února budou konat v jihokorejském Pchjongčchangu, stočila se slova Jaromíra Jágra i k tomuto očekávanému sportovnímu svátku a jako favority nadcházejícího olympijského hokejového turnaje vidí vedle Kanady i Rusko. Ani výběr kouče Josefa Jandače však nevidí bez šance na zisk nějakého z cenných kovů. Vyjádřil se i ke skuteřnosti, že po delší době to opět turnaj pod pěti kruhy, ve kterém se nepředstaví nejlepší hokejisté, tedy ti hráči hrající v NHL. Jágr chápe zklamané fanoušky, stejně jako aktuální postoj majitelů jednotlivých zámořských hokejových klubů.

S fanoušky bude i nadále komunikovat, slavit narozeniny ve velkém nemá zrovna v lásce

Česká sportovní hvězda byla v poslední době v čím dál větším kontaktu se svými fanoušky a to především na sociálních sítích, nejinak tomu bude i po jejím příletu do Česka. " Na Facebooku jsem moc aktivní nebyl, ale vím, že komunikace s fanoušky je velmi důležitá, ohromně si jich vážím, na tom se nic nemění. Je to ohromná výhoda skrz Facebook oznámit mé pocity, věci, které jim chci říct. Kontakt by tam měl být a budu se snažit pokračovat v tom, co se rozjelo," řekl Jágr.

Ten 15. února navíc oslaví 46. narozeniny a přesto, že namá rád příliš  velké oslavy, v kladenském obchodním domě bude i tak otevřena Jágrova síň slávy. "Snažím se oslavit Vánoce, to je jediné, co slavím. Byl bych rád, kdyby si na to nikdo nevzpomněl," prozradil s úsměvem útočník, jenž znovu veřejnost ujistil, že konec kariéry ještě rozhodně neplánuje. "Je to hodně individuální. Z mého pohledu je nejdůležitější láska. To je nejsilnější druh energie na tomhle světě. Jakmile do něčeho dáš lásku, je jedno, co to je, ale vydrží to hrzoně dlouho a máš radost, že to děláš. To byl můj případ s hokejem. Já ho miluju," dodal.

Související

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.
Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

Více souvisejících

hokej Jaromír Jágr HC Kladno

Aktuálně se děje

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

včera

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

včera

včera

Helena Langšádlová

Pavel přijal demisi ministryně Langšádlové, nahradit ji má Tuleja

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

včera

Vladimir Putin

Rána pro Putina: Ukrajinci ničí rafinerie, Rusům došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

včera

Petr Fiala

Fiala uvedl do funkce nového ředitele NBÚ. Je jím Čuřín

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl ve čtvrtek do funkce nového ředitele Národního bezpečnostního úřadu Jana Čuřína, který dosud působil jako bezpečnostní ředitel Úřadu vlády. Vláda rozhodla o jeho jmenování na jednom z březnových zasedání. 

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy