Potvrzeno. Pešán bude liberecké Bílé tygry trénovat i příští sezónu, ovšem s jiným asistentem

Liberec - Poté, co hokejisté Liberce skončili svou cestu extraligovou sezónou 2017/18 ve čtvrtfinále play-off, ve kterém nestačili na Hradec Králové, se začalo v hokejovém zákulisí čile spekulovat o budoucnosti jejich trenéra Filipa Pešána. Nyní je již jasno. Vedení severočeského klubu totiž ve čtvrtek večer rozhodlo, že i v další sezóně 2018/19 bude Liberec trénovat právě Filip Pešán. Jeho pobočníkem už však nebude Karel Mlejnek. "Filip Pešán bude mít k sobě někoho nového místo Karla Mlejnka, ale více zatím nemůžeme s ohledem na stávající platné smlouvy prozradit," uvedlo vedení klubu.

Vedle toho je kouč Filip Pešán, jenž začal trénovat Bílé tygry již v sezóně 2008/09, tedy v době, kdy bylo tomuto ambicióznímu stratégovi pouhých 30 let a stal se tak tehdy nejmladším trenérem soutěže (mezitím v klubu působil i jako asistent trenéra), sportovním manažerem Liberce stejně tak jako metodikem mládeže. Letos pak jako kouč vedl i hooejové reprezentanty do 20 let. V posledních dnech se hodně mluvilo o tom, že by mohl odejít do zahraničí a i sám Pešán nikterak proti této variantě nevystupoval.

Nadále tak tedy nakonec bude pokračovat ve své liberecké štaci, jež je pod jeho vedením od roku 2015 stále úspěšná. Před dvěma lety si došel s Bílými tygry pro extraligový titul, o rok později se snažil o obhajobu, což se mu nakonec nepodařilo, neboť ve finále nestačil na brněnskou Kometu. Přesto se mohl Pešán jak v roce 2016, tak i v roce 2017, radovat z ocenění pro nejlepšího kouče extraligy.

O jeho možném konci na trenérském postu v Liberci se nyní mluvilo hodně i proto, že celá sezóna 2017/18 neprobíhala pro Severočechy tak, jak si před tímto ročníkem představovali. Během základní části se celkem trápili a nakonec tak do čtvrtfinále prošli přes předkolo poté, co ve čtyřech zápasec zvítězili nad Spartou. Ve čtvrtfinále pak tedy, jak bylo výše zmíněno, nestačili na Hradec Králové, s nímž museli hrát všech sedm utkání.

Tým z podještědí navíc bojoval v této sezóně na dvou frontách, konkrétně ještě v Lize mistrů, kde skončil až v semifinále.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

hokej HC Bílí Tygři Liberec

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 34 minutami

před 42 minutami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

Petr Fiala (ODS)

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve světě bují nový fenomén. WHO varuje před nárůstem nové formy šikany

Ve středu zveřejněná zpráva Světové zdravotnické organizace (WHO) uvádí, že přibližně 16 procent dětí ve věku 11 až 15 let se v roce 2022 stalo obětí kybernetické šikany. Tento nárůst fenoménu je zčásti způsobený pandemií covidu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy