Extraliga 25. kolo: Plzeň přestřílela Spartu. Hradec díky skvělé třetí třetině vyhrál nad Libercem

Plzeň – Hokejová Plzeň zvládla dramatickou přestřelku proti první Spartě. O výhře 6:5 rozhodl v 59. minutě po nahrávce Lešky Zámorský. Hradec Králové většinu zápasu prohrával, ale díky vynikající třetí části, kterou vyhrál 5:0, nakonec bral proti Liberci všechny body. Vítkovice v prodloužení podlehly Litvínovu a Pardubice, také v prodloužení, přehrály Třinec.

Kdo byl v pátek večer ve Zlíně na hokeji, vstupného jistě nelituje. Domácí porazili lídra soutěže 6:5 a jsou tak na čtvrtém místě extraligové tabulky. Sparta přitom dobře začala a po první třetině vedla o tři branky.

Hokejisté z Baťova města se ale nevzdali a ve druhém dějství během šesti minut výsledek otočili. Pražanům se díky brance Pecha ještě povedlo srovnat, ale v 59. minutě rozhodl Zámorský.

Na východě Čech se hrály hned dva zápasy. Druhý Hradec Králové hostil Liberec a od 4. minuty, kdy skóroval Bartek, prohrával. Následně zvýšil Valský a vše měli ve svých rukou Bílí tygři.

Ti ale naprosto nezvládli poslední třetinu, ve které hned pětkrát inkasovali. Dvakrát se mezi střelce zapsal domácí kapitán Šimánek, který tak stále vede bodování mezi hradeckými hráči.

Hradecký soused z Pardubic přivítal Oceláře Třinec a také jim stačila třetí třetina k zisku bodů. Polanský poslal ve 14. minutě hosty do vedení, které jim vydrželo až téměř do konce, kdy vyrovnal Radil. O dvou bodech pro domácí rozhodl nejproduktivnější útočník z města perníku Nosek.

Litvínovští hokejisté potvrdili zlepšenou formu z poslední doby a počtvrté za sebou vyhráli. Tentokráte to odnesly Vítkovice, které ve vlastní ČEZ Aréně podlehly v prodloužení 1:2. Rozhodující branku vsítil v 62. minutě Robin Hanzl.

V Brně se slavilo šedesátileté výročí založení Komety a domácí to pojali stylově. S Kladnem si nedělali žádné problémy a už po prvním hracím dějství vedli 3:0. Když v 49. minutě zvýšil Němec na 4:0, nebylo co řešit.

Už ve čtvrtek hrál beznadějně poslední Chomutov s Plzní a své špatné postavení nikterak nevylepšil. Západočeši nad Piráty díky brankám Hollwega a Sýkory vyhráli 2:1. Za domácí se prosadil pouze Balej, který stejně jako spoluhráči bude spolufinancovat snížené vstupné pro fanoušky.

Na konci října se předehrával poslední zápas 25. kola Extraligy. V něm pražská Slavia přehrála po samostatných nájezdech Karlovy Vary 3:2.

Konečné výsledky zápasů 25. kola:

Slavia – Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0)Branky: 17. Kolář, 51. Krenželok, rozhodující nájezd Bednář – 29. Vachovec, 51. Zaťovič

Chomutov – Plzeň 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)Branky: 5. Balej – 2. Hollweg, 26. Sýkora

Vítkovice – Litvínov 1:2 po prodloužení (0:0, 0:1, 1:0, 0:1)Branky: 56. Svačina – 37. Ručinský, 62. Hanzl

Zlín – Sparta 6:5 (1:4, 4:1, 1:0)Branky: 4. Tesařík, 21. Honejsek, 23. Balaštík, 25. Leška, 26. Čech, 59. Zámorský – 5. a 19. Pilař, 9. Rolinek, 18. Švrček, 38. Pech

Hradec Králové – Liberec 5:2 (0:1, 0:1, 5:0)Branky: 43. Šimánek, 46. Dej, 47. Šimánek, 52. Červený, 60. Mertl – 4. Bartek, 35. Valský

Pardubice  – Třinec 2:1 po prodloužení (0:1, 0:0, 1:0, 1:0)Branky: 59. Radil, 61. Nosek – 14. Polanský

Brno  – Kladno 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)Branky: 2. Burian, 14. Káňa, 20. Čermák, 49. Němec

Související

Ilustrační fotografie.

Hokejová Sparta v Davosu válela, prvním českým vítězem Spengler Cupu po 40 letech se ale nestala

Bezstarostná cesta hokejové Sparty nejstarším turnajem na světě, tedy Spengelerovým pohárem ve švýcarském Davosu, se zastavila nakonec těsně pod vrcholem. Poté, co nejprve ve skupině dokázali její hráči porazit výběr Kanady i domácí Davos a v semifinále pak po obratu z 0:3 na 4:3 také švédské Örebro, v sobotním finále nestačili na švýcarský celek Ambri-Piotta. Zápas s ním Sparta dovedla po remíze 2:2 až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec neuspěla a prodloužila tak čekání na dalšího českého vítěze turnaje zase o další rok.
Sparta hraje domácí zápasy v O2 aréně.

K hokejové Spartě se vrací Hořava. Z téměř dojednaného Varadi nakonec sešlo

Sága s názvem „hledání nového trenéra hokejové Sparty“ je po několika dnech konečně u konce.  Zápletku ale měla přímo shakespearovskou. Už v pondělí vyšla najevo zpráva o tom, že je dohoda mezi Spartou a bývalým koučem mistrovského Třince Václavem Varaďou na spadnutí a ještě v úterý dopoledne to vypadalo, že vše směřuje k podpisu. Během dne ale bylo rázem všechno jinak a nakonec si vedení Sparty pláclo s Miloslavem Hořavou. Ten sparťanské mužstvo vedl po boku Josefa Jandače v posledních třech sezónách s přestávkami až do konce té minulé.

Více souvisejících

HC Sparta Praha HC Hradec Králové HC Plzeň

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy