Extraliga 31. kolo: Sparta opět rozstřílela Vary, Hradec vyhrál na Kladně

Karlovy Vary - Nedělní program hokejové extraligy přinesl kompletní 31. kolo. Vedoucí Sparta si také díky dvěma brankám Petra Tona potřetí v ročníku bez problémů poradila s Karlovými Vary. Nezaváhal ani druhý Hradec Králové, který bral všechny body v trápícím se Kladně. Opět nebodoval ani beznadějně poslední Chomutov.

Karlovy Vary zatím neprožívají nijak oslnivou sezónu a když narazí na pražskou Spartu, tak to už je téměř jistota, že si bodově nepolepší. V neděli Západočeši prohráli i svůj třetí letošní zápas s celkem z hlavního města, tentokráte 4:0, a mají tak celkové skóre ze vzájemných utkání hrozivých 21:1.

O jasném výsledku rozhodl konec první a začátek druhé třetiny, kdy se dvakrát prosadil vedoucí muž bodování extraligy Petr Ton a po jednom zásahu si připsali Rolinek a Kubát. Za zmínku jistě také stojí tři asistence zadáka Pilaře a premiérové čisté konto gólmana Filipa Novotného.

Hradec napravil debakl se Slavií, Chomutov nestačil na Třinec

Tažení Hradce Králové extraligou bylo na chvíli přerušeno debaklem od Slavie. Východočeši si ale hned vzápětí spravili chuť na Kladně. Hradec vedl před koncem už 3:0, na čemž měl největší zásluhu kapitán Jiří Šimánek (2+1). Kladenští už pouze snížili brankou Tenkráta.

Lvi jsou tak stále bezpečně druzí a posledním zápasem pouze potvrdili fakt, že jsou nejlepším mužstvem na hřištích soupeřů v celé extralize.

Na opačném pólu tabulky se nachází Chomutov, který opět prohrál. Třinci k výhře stačily zásahy Rotha a Varaďy, který skóroval až v samém závěru. Chomutov tedy popáté v řadě prohrál a jeho situace je stále více beznadějná. Přestože v některých zápasech nepředvádí špatné výkony, stále se Pirátům nedaří bodovat.

Dvě branky Nedvěda Liberci nestačily, Slavia s Vítkovicemi prohrála až po nájezdech

Reprezentant Petr Nedvěd se hodně snažil, aby jeho Liberec přivezl z Brna nějaké body. Ovšem ani jeho dvě branky tomu nepomohly. Bojující Kometa rozhodla zápas ve třetím dějství, hostující Vampola pak už pouze snížil na konečných 4:3. Liberec tak bude mít cestu do předkola play-off ještě velmi dlouhou.

Až do samostatných nájezdů dospěl zápas Slavie s Vítkovicemi. Domácí, oslabení o nemoceného Bednáře, v nich nedali ani jednu branku. O výhře Vítkovic rozhodl útočník Roman Szturc.

Nájezdy rozhodovaly také v Pardubicích, Plzeň padla v Litvínově

Dovednostní soutěž ukončila také zápas v Pardubicích. Domácí podlehli Zlínu především díky špatné koncovce, například Nosek šel dvakrát sám na zlínského brankáře Kašíka a pokaždé zklamal. Nájezdy a tím pádem bod navíc pro Zlín vystřelil Köhler.

Úřadující mistr z Plzně hrál v Litvínově. Výhru 2:1 dirigoval domácí veterán Ručinský, který se radoval z obou branek. Tou druhou reagoval na vyrovnání plzeňského Dudy. Indiáni jsou i přes prohru na třetím místě, Litvínov uzavíra první desítku.

Konečné výsledky zápasů 31. kola:

Slavia – Vítkovice 1:2 po samostatných nájezdech (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1)Branky: 29. Jelínek - 46. Vandas, rozhodující samostatný nájezd Szturc

Karlovy Vary – Sparta 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)Branky: 5. Kubát, 20. Rolinek, 21. a 24. Ton

Kometa Brno – Liberec 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)Branky: 21. Š. Novotný, 27. Kempný, 42. D. Nosek, 51. Burian - 18. Nedvěd, 28. Nedvěd, 60. Vampola

Třinec – Chomutov 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)Branky: 44. Roth, 59. Varaďa - 49. Hřebejk

Kladno – Hradec Králové 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)Branky: 58. Tenkrát - 31. Mertl, 48. Šimánek, 54. Šimánek

Litvínov – Plzeň 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)Branky: 33. Ručinský, 58. Ručinský - 51. Duda

Pardubice – Zlín 1:2 po samostaných nájezdech (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1)Branky: 28. T. Zohorna - 53. Zámorský, rozhodující samostaný nájezd Köhler

Související

Ilustrační fotografie.

Hokejová Sparta v Davosu válela, prvním českým vítězem Spengler Cupu po 40 letech se ale nestala

Bezstarostná cesta hokejové Sparty nejstarším turnajem na světě, tedy Spengelerovým pohárem ve švýcarském Davosu, se zastavila nakonec těsně pod vrcholem. Poté, co nejprve ve skupině dokázali její hráči porazit výběr Kanady i domácí Davos a v semifinále pak po obratu z 0:3 na 4:3 také švédské Örebro, v sobotním finále nestačili na švýcarský celek Ambri-Piotta. Zápas s ním Sparta dovedla po remíze 2:2 až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec neuspěla a prodloužila tak čekání na dalšího českého vítěze turnaje zase o další rok.
Sparta hraje domácí zápasy v O2 aréně.

K hokejové Spartě se vrací Hořava. Z téměř dojednaného Varadi nakonec sešlo

Sága s názvem „hledání nového trenéra hokejové Sparty“ je po několika dnech konečně u konce.  Zápletku ale měla přímo shakespearovskou. Už v pondělí vyšla najevo zpráva o tom, že je dohoda mezi Spartou a bývalým koučem mistrovského Třince Václavem Varaďou na spadnutí a ještě v úterý dopoledne to vypadalo, že vše směřuje k podpisu. Během dne ale bylo rázem všechno jinak a nakonec si vedení Sparty pláclo s Miloslavem Hořavou. Ten sparťanské mužstvo vedl po boku Josefa Jandače v posledních třech sezónách s přestávkami až do konce té minulé.

Více souvisejících

HC Sparta Praha Petr Ton HC Hradec Králové

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 47 minutami

před 47 minutami

před 49 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

Nemáte děti? Na důchody zaplatíte víc, navrhují lidovci. Piráti jsou proti

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy