Lvi udolali Novokuzněck v nájezdech, rozhodl David Ullström

Praha - Poměr střel 49:24. Lvi svého soupeře drtili, i tak ale museli dvoubrankové manko dotahovat až v závěru. Novokuzněck totiž držel výborný brankář Sorokin. Ten poprvé kapituloval až pět minut před koncem třetí třetiny po gólu Petra Vrány. O srovnání se postaral v čase 59:11 Jiří Sekáč. O bonusovém druhém bodu pro lvy rozhodl v nájezdech David Ullström. Pražané se tak posunuli v tabulce již na třetí místo.

Oproti předchozím utkáním musel trenér Jalonen udělat v sestavě radikálnější změny. Do ní se po téměř třech měsících vrátil Niko Kapanen. Finský matador se zařadil na centr čtvrté formace. Dohromady se také opět dalo trio Birner – Vrána - Řepík. Jalonen naopak musel oželet ztrátu Jakuba Klepiše, který se zranil v minulém utkání s Nižněkamskem.

A pozměněné sestavě Lva dělal Metallurg hned od začátku velké problémy. První dvě obrovské šance dokázala obrana Pražanů ještě uhasit, na tu třetí už byl ale krátký i Petri Vehanen. Ševc za brankou špatně rozehrál, a namazal tak puk přímo na hokejku Nikity Vyglazova, který střelou téměř z nulového úhlu finského brankáře zaskočil.

Naopak na druhé straně deptal lvy svými zákroky Ilja Sorokin. Teprve 18letý brankář nejprve vychytal tutovou šanci Novotného, poté zasáhl i při akci Kapanena a na začátku druhé třetiny vychytal další stoprocentní šanci, tentokrát z hole Sekáče.

Lvi sice ve druhé třetině přestříleli Metallurg 15:4, ani taková střelecká převaha ale k překonání Sorokina nevedla.

Metallurg podpořen výborným výkonem brankáře se tak mohl soustředit jen na ofenzivu. A své snažení v útočném pásmu dotáhli hosté dvě minuty po začátku třetí třetiny do úspěšného konce. O druhou branku Novokuzněcku se postaral Igor Veličkin, který dorazil za Vehanena odraženou Garejevovu střelu.

Lvům se ale podařilo závěr utkání pořádně zdramatizovat, když povedenou Thörnbergovu individuální akci zakončil před brankou nikým nekrytý Petr Vrána. A to navíc nebylo ze strany Lva vše – pouhých 49 vteřin před třetí sirénou vyrovnal po další Thörnbergově přihrávce Jiří Sekáč. Oba góly vstřelili Pražané při přesilové hře.

Na nájezdy se do branky Metallurgu postavil místo Sorokina Nikita Ložkin. Tento tah ale trenéru Titovovi vůbec nevyšel. Vehanen sice nestačil na nájezd McLeana, Ložkina ale překonal jak Thörnberg, tak David Ullström, který si nakonec připsal i rozhodující nájezd.

Ohlasy trenérů:

Kari Jalonen (HC LEV Praha): „Předvedli jsme dobrý výkon, měli jsme mnoho šancí, ale je velmi podržel gólman. Jsem rád, že se nám nakonec podařil zápas otočit. Dobrá práce."

German Titov (Metallurg Novokuzněck): „Hra dnes byla divácky velmi zajímavá. Na konci však rozhodla především vyloučení a dovednost hráčů Lva zvrátit zápas v poslední chvíli."

Související

Lvi jsou ve čtvrtfinále! Zahřeb jim nestačil ani napočtvrté

Lvi jsou ve čtvrtfinále! Zahřeb jim nestačil ani napočtvrté

Záhřeb - Novotný a spol. se do Prahy vrací jako čtvrtfinalisté Kontinentální ligy. Druhé utkání v Záhřebu totiž vyhráli 3:2 a celkově Medveščak přejeli 4:0 na zápasy. Duel opět rozhodl Ullström. Teď může se spoluhráči vyhlížet protivníka pro druhé kolo.

Více souvisejících

David Ullström (hokejista) Jiří Sekáč (hokejista) LEV Praha

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy