Extraliga 46. kolo: Sparta deklasovala Kladno a je vítězem základní části. Pardubice loupily v Hradci

Praha - Pražská Sparta je vítězem základní části. To je nejdůležitější informace pro fandy hokejové extraligy po jejím 46. kole. Svoji suverénní nadvládu sparťané pečetili jasnou výhrou 6:0 nad Kladnem. Další souboj o východ Čech tentokráte vyhrály v prodloužení Pardubice. Vítkovice si i díky dvěma trefám olympionika Barinky zastřílely v Chomutově.

Masarykův pohár je doma, můžou si po dnešku říkat na Spartě. Hokejisté holešovického klubu jsou oficiálně vítězi základní části, byť tato skutečnost byla patrná už dlouhou dobu. Poslední krok Sparta udělala před domácím publikem, které potěšila další jednoznačnou výhrou. Kladno se nezmohlo ani na jeden gól a odjíždělo s šestigólovým přídělem.

Zápas přinesl také dva individuální rekordy. Branka Petra Tona znamenala, že se v historickém pořadí bodování Sparty přehoupl přes Richarda Žemličku a má tak na prvním místě 566 zápisů. Tonovi asistoval nově nejlepší nahrávač v rudém dresu Jaroslav Hlinka (349 asistencí).

Parbubice byly lepší Hradce, Liberec porazil Vary

Nesmiřitelní východočeští rivalové opět vytáhli do boje. Přestože byl domácí Hradec Králové většinu duelu lepším týmem, výhru si nakonec po prodloužení odvezli hráči z města perníku. Jediné branky zápasu docílil v čase 64:54 Lukáš Radil a na poslední chvíli tak odvrátil nájezdovou loterii.

Případnou cestu do play-off si velmi zkomplikovali v Karlových Varech, které prohrály v Liberci. Za domácí dvakrát asistoval člen olympijského týmu Petr Nedvěd, který připravil góly pro Urbana a Vampolu. Bílí tygři tak momentálně drží desátou pozici.

Barinka se dvakrát trefil za Vítkovice, Růžička za Třinec

Vítkovický olympionik Michal Barinka pomohl dvěma zásahy k další vysoké prohře Chomutova. Výhru 8:3 podpořili hned dva vítkovičtí hráči čtyřbodovým představením - Ondrej Šedivý (2+2) a Jiří Burger (0+4) - Ondřej Roman přidal další tři (1+2). Chomutovu tak od baráže nepomůže už vůbec nic.

Dalším dvougólovým hráčem posledního kola extraligy je třinecký Martin Růžička. Oceláři porazili Litvínov 6:2, berou čtvrtou výhru v řadě a pevně se zabydlují na čtvrtém místě tabulky.

Slavia v boji o play-off ztratila, Kometa kradla na západě Čech

Přestože je několikrát podržel vynikají brankář Furch, svěřenci trenéra Růžičky si ze Zlína neodvezli ani bod. Prohra 4:2 sešívaným komplikuje cestu do play-off, na které zatím spolu s Karlovými Vary tahají za kratší konec.

Kometě se daří venku, Plzeň zase téměř neprohrává doma. Zajímavý duel v západočeské metropoli ale nakonec lépe zvládli hráči z Brna. O jejich triumfu rozhodl už ve druhé třetině po Zohornově asistenci Hruška.

Konečné výsledky zápasů 46. kola hokejové extraligy:

Sparta - Kladno 6:0 (4:0, 1:0, 1:0) Branky: 5. Klimek, 7. Polášek, 13. Pilař, 20. Kubát, 38. Ton, 44. Kubát

Třinec - Litvínov 6:2 (1:0, 1:2, 4:0)Branky: 46. a 54. Martin Růžička, 3. Roth, 28. Nosek, 46. Galvas, 58. Orsava – 25. Hübl, 37. Lukeš

Zlín - Slavia 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)Branky: 8. Honejsek, 34. Ondráček, 52. Holík, 60. Čajánek – 44. Tomica, 55. Valach

Plzeň - Kometa 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)Branky: 10. Vlasák – 20. Vondráček, 26. Hruška

Chomutov - Vítkovice 3:8 (0:3, 2:2, 1:3)Branky: 28. Gajovský, 29. Jass, 45. Straka – 14. a 16. Šedivý, 20. a 52. Barinka, 44. a 59. Huna, 32. Roman, 35. Szturc

Liberec - Karlovy Vary 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)Branky: 16. Urban, 24. Vampola

Hradec Králové - Pardubice 0:1 v prodloužení (0:0, 0:0, 0:0, 0:1)Branky: 65. Radil

Související

Ilustrační fotografie.

Hokejová Sparta v Davosu válela, prvním českým vítězem Spengler Cupu po 40 letech se ale nestala

Bezstarostná cesta hokejové Sparty nejstarším turnajem na světě, tedy Spengelerovým pohárem ve švýcarském Davosu, se zastavila nakonec těsně pod vrcholem. Poté, co nejprve ve skupině dokázali její hráči porazit výběr Kanady i domácí Davos a v semifinále pak po obratu z 0:3 na 4:3 také švédské Örebro, v sobotním finále nestačili na švýcarský celek Ambri-Piotta. Zápas s ním Sparta dovedla po remíze 2:2 až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec neuspěla a prodloužila tak čekání na dalšího českého vítěze turnaje zase o další rok.
Sparta hraje domácí zápasy v O2 aréně.

K hokejové Spartě se vrací Hořava. Z téměř dojednaného Varadi nakonec sešlo

Sága s názvem „hledání nového trenéra hokejové Sparty“ je po několika dnech konečně u konce.  Zápletku ale měla přímo shakespearovskou. Už v pondělí vyšla najevo zpráva o tom, že je dohoda mezi Spartou a bývalým koučem mistrovského Třince Václavem Varaďou na spadnutí a ještě v úterý dopoledne to vypadalo, že vše směřuje k podpisu. Během dne ale bylo rázem všechno jinak a nakonec si vedení Sparty pláclo s Miloslavem Hořavou. Ten sparťanské mužstvo vedl po boku Josefa Jandače v posledních třech sezónách s přestávkami až do konce té minulé.

Více souvisejících

HC Sparta Praha HC Hradec Králové HC Pardubice

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Princezna Kate se věnuje rodině. Vyfotila nový snímek nejmladšího Louise

Princezna Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny, se sice aktuálně nevěnuje povinnostem člena královské rodiny, ale rodinu má stále na prvním místě. Britům to dokázala v úterý, kdy její nejmladší syn Louis oslavil šesté narozeniny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy