Ještě nás čeká spousta práce, krotí euforii Lva z vedení ve finálové sérii Novotný

Magnitogorsk - První krok ze čtyř splněn! Pražský Lev dokonale eliminoval útočnou snahu nejaktivnějšího celku soutěže a ujal se vedení ve finálové sérii! „Soupeře jsme podle mě zaskočili, ale je to jenom první krok ze čtyř,“ ví kapitán Jiří Novotný.

V úvodních minutách měli více ze hry právě Pražané, nicméně po faulu Řepíka se museli bránit početní nevýhodě. Skvělou defenzivní činností ale Magnitce nedovolili otevřít skóre. „Dokázali jsme ubránit jejich přesilové hry, za což jsme moc rádi, protože všichni víme, jak úderná jejich hra v početní výhodě byla po čas celé sezony," řekl po zápase kapitán Novotný.

Přesilovkovou příležitost dostali také hosté, a to když po faulu na Vránu dostal osobní trest na pět minut plus do konce utkání domácí Antipin. „Neviděl jsem, co přesně se stalo. Nicméně jsou to pravidla, narazil Petra do hlavy a musel pod sprchu. Hlavní je, že jsme dokázali využít přesilovku," popisoval klíčové okamžiky zápasu Novotný.

Psali jsme:
Lvi poprvé v historii porazili Magnitogorsk a ve finálové sérii jdou do vedení
 

„Úvodní výhra je pro nás určitě velice důležitá, nicméně je to pouze první krok ze čtyř. Je před námi ještě spousta práce. Druhý zápas bude o hodně těžší, Magnitogorsk rozhodně nebude chtít prohrát obě domácí utkání, takže v neděli to podle mě bude o mnoho složitější než v pátek, kdy jsme je víceméně zaskočili," ví kapitán celku, který se v případě vítězství ve finálové sérii stane prvním neruským týmem, který KHL opanuje.

Utkání se neslo v defenzivním duchu. Pražané hráli obětavě a především skvěle v obraně, a tak domácí celek k ničemu velkému nepustili. „Celý rok jsme hráli dobře v defenzivě, teď proti nám nastupuje nejlepší lajna v lize, takže je určitě skvělé, že jsme ani jednou neinkasovali. Myslím si, že když bychom v každém utkání skórovali třikrát jako dnes, neměli bychom prohrát," přemítá reprezentační útočník. „Všechna utkání série se podle mě ponesou v defenzivním stylu," dodává Novotný.

Zdroj: Oliver Sálus, Lev Praha

Související

KHL

Ruské invazi navzdory. Jaškin třetím českým hokejistou, který bude hrát KHL

Přestože většina západních hokejistů včetně těch z České republiky odmítá kvůli únorové ruské invazi na Ukrajinu hrát v Kontinentální hokejové lize, najdou se i tak výjimky. A to i v českých řadách. V předešlých měsících se hodně muvilo o obránci Liboru Šulákovi a útočníkovi Rudolfu Červeném (oba Vladivostok, přičemž Červeného přestup ještě nebyl potvrzen). Nyní se ke stejnému kroku rozhodl další český hokejista Dmitrij Jaškin. Tento devětadvacetiletý forvard původem z Omsku se totiž přesouvá do Petrohradu, který získal práva od Dynama Moskva. Hokejista se tam domluvil na roční spolupráci.
Tomáš Czernin

Tlak na české hokejisty v KHL. Opusťte ligu adorující Putina i národní tým, říká Czernin. Protestujte jako Čáslavská, radí Zdechovský

Místopředseda TOP 09 a senátor Tomáš Czernin ostře odsoudil působení pěti českých hokejistů v ruské KHL, jejíž vedení klubům nařídilo, aby během zápasů adorovaly prezidenta Vladimira Putina a otevřeně schvalovaly válečnou invazi na Ukrajině. „Jejich počínaní hraničí s prostitucí. Pokud jim nevadí hrát v lize, která propaguje zločinecký Putinův režim, neměli by už nikdy obléci dres národního týmu,“ říká pro EuroZprávy.cz Tomáš Czernin. Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský není tak radikální, ale podle něj by hokejisté měli oželet peníze z nedodržených kontaktů a vrátit se. „Anebo se zachovat hrdinsky jako gymnastka Věra Čáslavská, která během olympiády v Mexiku 1968 na protest proti okupaci naší země odvrátila na stupních vítězů při sovětské hymně hlavu od soupeřky. Měli by předvést podobné gesto,“ míní.

Více souvisejících

KHL LEV Praha Jiří Novotný (hokejista)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy