Atmosféra byla fantastická, pochvaluje si dvougólový střelec Lva Azevedo

Praha - Pražané zvládli třetí finálové utkání, když ve vyprodané O2 areně před zraky téměř šestnácti a půl tisíce fanoušků zvítězili 3:2. Dvakrát se trefil Justin Azevedo, nejprve poslal Lev do vedení 2:1, pak zařídil také vítěznou trefu 24 vteřin před koncem třetí třetiny.

Když 78 vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnal Francois Paré, zdálo se, že utkání poprvé v rámci finálové série dospěje do prodloužení. 24 vteřin před koncem se však dostal puk k Justinu Azevedovi, který jej v letu nekompromisně poslal za zaskočeného Košečkina. Po strop naplněná O2 arena propukla v jásot – pražský Lev zvítězil.„Odehráli jsme naše dosud nejlepší utkání. Byli jsme po většinu času na ledě lepším týmem, nicméně jsme se v závěru ještě museli strachovat o výsledek. Díky bohu to ale dobře dopadlo, a i přes to, že soupeř vyrovnal, jsme do prodloužení nemuseli," svěřil se po zápase autor druhé a především třetí, rozhodující trefy Justin Azevedo.

Kanadský rychlonohý šikula byl ve třetím finálovém utkání klíčovou postavou v dresu Pražanů. V jednapadesáté minutě si najel na přesný pas Nathana Oystricka a svižnou střelou využil přesilovou hru lvů. Po vyrovnání Pareho pak usměrnil pas jiného kolegy z defenzívy Mäenpääho. „Miko se skvěle protáhnul po levé straně kluziště, a pak mi předložil puk před bránu. Moc místa už tam nebylo, rychle jsem se dostal za obránce a v pádu se mi povedlo zvednout puk pod víko, což gólman vůbec nečekal," popisoval gólovou situaci s úsměvem ve tváři.

Perfektně naplněná pražská O2 arena tak sledovala infarktový závěr. 16.435 fanoušků, kteří viděli třetí zápas finálové série KHL, tak vytvořilo rekord v počtu diváků této soutěže! „Atmosféra byla skvělá. Chtěl bych moc poděkovat všem fanouškům za to, co tady vytvořili. Se všemi těmi lidmi v zádech se hraje daleko lépe," pochvaloval si střelec vítězné branky Justin Azevedo.

A co lvi očekávají od čtvrtého zápasu? „Pokud předvedeme stejně jistý výkon ve středním pásmu a budeme držet puk tak, jako dnes, měli bychom zvítězit. Měli jsme mnoho šancí, které jsme neproměnili, takže na koncovku bychom se měli zaměřit," ví Azevedo.

Zdroj: Oliver Sálus, Lev Praha

Související

KHL

Ruské invazi navzdory. Jaškin třetím českým hokejistou, který bude hrát KHL

Přestože většina západních hokejistů včetně těch z České republiky odmítá kvůli únorové ruské invazi na Ukrajinu hrát v Kontinentální hokejové lize, najdou se i tak výjimky. A to i v českých řadách. V předešlých měsících se hodně muvilo o obránci Liboru Šulákovi a útočníkovi Rudolfu Červeném (oba Vladivostok, přičemž Červeného přestup ještě nebyl potvrzen). Nyní se ke stejnému kroku rozhodl další český hokejista Dmitrij Jaškin. Tento devětadvacetiletý forvard původem z Omsku se totiž přesouvá do Petrohradu, který získal práva od Dynama Moskva. Hokejista se tam domluvil na roční spolupráci.
Tomáš Czernin

Tlak na české hokejisty v KHL. Opusťte ligu adorující Putina i národní tým, říká Czernin. Protestujte jako Čáslavská, radí Zdechovský

Místopředseda TOP 09 a senátor Tomáš Czernin ostře odsoudil působení pěti českých hokejistů v ruské KHL, jejíž vedení klubům nařídilo, aby během zápasů adorovaly prezidenta Vladimira Putina a otevřeně schvalovaly válečnou invazi na Ukrajině. „Jejich počínaní hraničí s prostitucí. Pokud jim nevadí hrát v lize, která propaguje zločinecký Putinův režim, neměli by už nikdy obléci dres národního týmu,“ říká pro EuroZprávy.cz Tomáš Czernin. Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský není tak radikální, ale podle něj by hokejisté měli oželet peníze z nedodržených kontaktů a vrátit se. „Anebo se zachovat hrdinsky jako gymnastka Věra Čáslavská, která během olympiády v Mexiku 1968 na protest proti okupaci naší země odvrátila na stupních vítězů při sovětské hymně hlavu od soupeřky. Měli by předvést podobné gesto,“ míní.

Více souvisejících

KHL LEV Praha Justin Azevedo (hokejista)

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 1 hodinou

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 2 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy