Čeští hokejisté opět nevyhráli. V Moskvě s ruskou sbornou schytala výprask

Česká hokejová reprezentace nadále pokračuje v této sezóně v nepovedených výkonech a výsledcích. V této sezóně 2021/22 totiž nadále čeká na svoji první výhru a platí to i poté, co se v rámci Poháru prvního programupřesunuli z Prahy do Moskvy, kde se v sobotu utkala s ruskou sbornou. Ta v zápas od začátku dominovala a ke zlepšení výběru kouče Filipa Pešána nepomohla ani výměna gólmana, kdy místo Romana Willa naskočil během zápasu Šimon Hrubec. Zápas skončil jasným ruským vítězstvím 5:2 a na další šanci poprvé v této sezóně zvítězit si musí Češi počkat do neděle, kdy se střetnou se Švédy.

Už v prvních minutách zápasu bylo vidět, že český národní tým nečeká v Moskvě nic jednoduchého. Vše začalo Frolíkovým zakázaným uvolněním, po kterém se vhazovalo v českém obranném pásmu. Po tomto buly se puk dostal ke Gricjukovi, jenž po čtrnácti vteřinách hry vypálil přesně nad vyrážečku gólmana Willa a bylo vymalováno, 1:0 pro Rusko.

Co na tom, že se českému týmu povedlo svého soupeře v úvodním dějství přestřílet. Produktivnější zkrátka byli Rusové, což se potvrdilo i v osmé minutě, kdy se Vovčenko přihlásil o přihrávku zpoza branky a z bezprostřední blízkosti se mu povedlo překonat gólmana Willa, 2:0.A zanedlouho mohlo být pro Čechy ještě hůř, kdyby z ostrého úhlu neminul poloodkrytou branku Šipačov. Skóre se naštěstí nezvýšilo ani po Galimově úniku. I když, naštěstí. Zvýšení na 3:0 se Rusové stejně dočkali.

A to v 15. minutě díky svému výtečnému napadání, kvůli kterému přišel ve středním pásmu o kotouč kapitán Kovář, následoval Grigorenkův rychlý brejk a ten skončil přesnou střelou nad levý beton českého muže s maskou, 3:0. Co se týče první třetiny, tak Češi mohli být spokojeni snad jen s jejím závěrem, kdy se dobře pohybovali a dělali tak ruské obraně problémy.  Z chvilkového zámku se Čechům podařilo gól konečně vytěžit a to díky Kovářovi, jenž byl na správném místě a úspěšně dorážel, 3:1.

Jak aktivně Češi první třetinu skončili, tak vstupili i do té druhé. Dtřelou z mezikruží mohl tehdy výrazně vylepšit českou náladu Sobotka, ale úspěšný nebyl. A to ani následně dorážející Řepík. Pak už se ale do zápasu zase začala vracet domácí sborná a začal kolotoč ruských akcí. Po první třetině se rozhodl Pešán vystřídat gólmana Willa Hrubcem a ten například zasáhl proti Grigorenkově tvrdému zakončení z pravého kruhu. Až když se druhá třetina blížila ke svému závěru, i Hrubec nakonec inkasoval. Nejprve poté, co Šipačov zpoza branky přihrával aktivnímu Grigorenkovi a ten byl už tehdy proti Hrubcovi úspěšný, 105 vteřin na to českého gólmana překonal Anisimov, jenž tak zvýšil na 5:1.

V závěrečné dvacetiminutovce se Čechům podařilo snížit skóre, když ve 48. minutě bvyužil přesilovou hru. To po Špačkově předávce se ke střele rozhodl Milan Guaš a ten se trefil po čtvrtečním zápase s Finskem i proti Rusku. Pak už se na skóre nic neměnilo a Češi si tak připsali další porážku.

Hokejový turnaj Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour (18.12.2021):

Rusko - ČR 5:2 (3:1, 2:0, 0:1)Branky: 1. Gricjuk, 8. Vovčenko (Korškov, Anisimov), 15. M. Grigorenko (Gusev, Šipačov), 38. M. Grigorenko (Gusev, Šipačov), 40. Anisimov (Jelesin, A. Marčenko) - 19. Jan Kovář (Frolík, Klok), 48. Gulaš (M. Špaček, J. Jeřábek)

Související

Hokej, ilustrační foto

Poláci trápili obhájce bronzu z Lotyšska, USA si poradily s Němci. Dánové s přehledem přejeli Rakousko

Ostravská skupina letošního mistrovství světa v ledním hokeji měla hned ve druhý hrací den blízko k senzaci, o kterou se postarali málem nováčci z Polska. Tato země, která se v elitní divizi MS objevila po dlouhých 22 letech, totiž zaskočila hokejisty Lotyšska obhajující na tomto šampionátu bronzové medaile. V tomto utkání se skóre přelévalo ze strany na stranu, až se za stavu 4:4 šlo do prodloužení, v němž rozhodl Daugavinš. Daleko jednoznačnější duel se v Ostravě hrál v sobotu večer, kdy si Američani spravili chuť po předešlé porážce se Švédy vysokou výhrou 6:1 nad Německem. Podobně jednoznačný duel se odehrál v sobotu odpoledne i v pražské skupině, kde Dánové přehráli Rakousko 5:1. 
Ilustrační fotografie.

Pro Kämpfa uvolnil místo v národním týmu Kousal, kapitánem se stal veterán Červenka

Čtvrtečního tréninku v pražské O2 Areně se zúčastnil poprvé útočník Toronta David Kämpf, který se tak připojil k týmu. Musel ho naopak opustit někdo ze stávajících nominovaných, vyšlo to na Pavla Kousala. Realizační tým v čele s Radimem Rulíkem pak počítá s Kämpfem do prvního utkání turnaje, který Češi odehrají v pátek proti Finsku. Kromě toho ve čtvrtek taktéž vybrali kapitána a jeho asistenty. Čéčko bude nosit podle očekávání ten nejzkušenější Roman Červenka a jeho pobočníky se pak stali obránce Radko Gudas (Anaheim) a útočník Ondřej Palát (New Jersey).

Více souvisejících

hokej

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 41 minutami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 3 hodinami

MS v hokeji

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

včera

MS v hokeji

Kanada si připsala druhou tříbodovou výhru. Lotyši vyhráli v prodloužení opět díky Daugavinšovi

Hokejisté Dánska možná pomýšleli na to, že by mohli v Praze zopakovat dva roky starou senzaci a vyhrát nad Kanadou třeba stejným výsledkem 3:2, jenže na to mohli pomýšlet maximálně tak první dvě třetiny. Po nich totiž Seveřané ztráceli na favorita pouze gól, když prohrávali 1:2, přičemž především ve druhé třetině dokázali Dánové Kanadě zatápět. Jenže zámořští mají ve svých řadách vycházející hvězdu Bedarda, který opět ukázal svou genialitu, k níž přidal hned dvě branky. Nejen díky nim, ale pak i suverénně odehrané třetí třetině nakonec Kanada dokráčela k jasné výhře 5:1. Daleko vyrovnanější duel se v neděli odpoledne hrál v Ostravě, kde Lotyši s Francouzi dospěli až do prodloužení, v němž za stavu 2:2, podobně jako v prvním zápase s Polskem, rozhodl o vítězství pobaltského účastníka turnaje jen vteřinu před koncem kapitán Daugavinš. 

včera

Šojgu a Putin v důvěrném hovoru

Šojgu skončil na postu ministra obrany. Putin ho odvolal

Ruský prezident Vladimir Putin dekretem odvolal Nikolaje Patruševa z funkce tajemníka Rady bezpečnosti Ruské federace a na jeho místo jmenoval Sergeje Šojgua, který dosud působil jako ministr obrany. Za nového ministra obrany Putin navrhl jmenovat dosavadního vicepremiéra Andreje Belousova. Vyplývá to z návrhů, které šéf Kremlu zaslal horní komoře parlamentu - Radě federace, informuje Reuters.

včera

Raketa vystřelená z Pásma Gazy zasáhla izraelský Aškelon

Tři osoby utrpěly zranění v noci na neděli při raketovém útoku z Pásma Gazy na město Aškelon na jihu Izraele. Terčem útoku byl v sobotu také hraniční přechod Kerem Šalom, informuje TASR podle agentury DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy