Komentátorka Ledecké reaguje na ostrou kritiku: Nejsem fanynka, ale expertka

Pchjongčchang - Pro Lucii Hrstkovou-Pešánovou to bylo první komentování závodu superobřího slalomu v životě. Kritika na český komentář zlatého závodu Ester Ledecké ji mrzí. Zpětně uznává, že v jejím komentování nebylo tolik emocí. Přesto tvrdí, že je expertka, ne fanynka.

"Mrzí mě to. Prý jsem byla moc kritická. Uznávám, že to chtělo asi víc chválit, ale já jsem v tom studiu jako expert, ne fanoušek," řekla v rozhovoru pro iDNES.cz komentátorka a bývalá reprezentantka v alpském lyžování Lucie Hrstková-Pešánová, která komentovala závod superobřího slalomu žen s Petrem Vichnarem. Zlatou jízdu a zejména dojezd české závodnice však příliš neprožívali, za což sklidil pár kritiku.

Celý sportovní svět je totiž vítězstvím šokován a to samé platilo i pro komentátory po celém světě, kteří výkon Ledecké prožívali do takové míry, jakoby to byla jejich vlastní reprezentantka. Proslulý je například italský komentář pro televizi Eurosport, který se po závodě stal hitem. "Kdybych to dělala už několik let, vypadalo by to jinak. Nejde jen koukat na mezičasy, musíte komentovat hlavně dění na trati. V té rychlosti to není tak jednoduché. Než něco řeknete, je už závodnice jinde," vysvětluje někdejší reprezentantka.

Podle spolukomentátorky byl také problém v tom, že český divák viděl pouze jízdu Ledecké, tudíž neměl srovnání s ostatními závodnicemi. "Ten závod byl velmi vyrovnaný. Rozdíl mezi prvními deseti byl půl vteřiny, byla tam spousta zvratů. Ester předjela Veithovou o jedinou setinu. Celé to bylo o detailních chybách. I proto jsem na ně upozorňovala. Jenže diváci viděli ze záznamu jen jízdu Ester, zatímco my komentovali celý závod a měli jsme srovnání. To je pak také o něčem jiném," obhajuje se Hrstková-Pešánová.

V momentě, kdy závod končil, se expertce České televize tajil dech, což, jak sama dodala, by s stávat nemělo. Byl to pro ní ale velký šok. Proto ji mrzí veškeré negativní reakce. Dokonce jí prý volalo i pár novinářů, kteří se ptali, proč byla tak kritická. Je však ráda, že zážitek ze závodu jí nikdo nevezme. "Při květinovém ceremoniálu jsem nebyla schopná říct ani větu, jen mi tekly slzy, všechno odkomentoval Petr Vichnar," prozradila na sebe.

Související

Češi vítají na Staroměstském náměstí naše olympioniky

Sportovci nemají ani několik týdnů po olympiádě odměny za medaile. A další měsíce je nedostanou

Praha - Úspěšní čeští sportovci ze zimních olympijských her v Pchjongčchangu stále nedostali odměny za medaile, i když jim premiér v demisi Andrej Babiš 23. dubna předal symbolické šeky. Peníze by měli obdržet zhruba v červenci. Ve vyjádření pro ČTK to dnes uvedl ministr školství Robert Plaga. Zpoždění souvisí s tím, že odměny poprvé vyplácí přímo ministerstvo místo Českého olympijského výboru (ČOV). Musí se kvůli tomu schválit nové nařízení vlády.

Více souvisejících

Olympijské hry 2018 Ester Ledecká Lyžování Pchjongčchang

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy